Saygı Duruşu Haberleri

Saygı Duruşu Haberleri

İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıldönümü oratoryo ile anlatıldı

Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan ve 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy, Fethiye'de de oratoryo ile anlatıldı.

Marmaris'te son belediye meclis toplantısı yapıldı

Marmaris Belediye Meclisi’nin 2019-2024 dönemi son toplantısında konuşan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Kimsenin kalbini kırmadan, bel altı yaklaşmadan, dürüst bir şekilde görevimizi ifa etmeye özen gösterdik. Herkese sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum” dedi. Muhalif meclis üyeleri de Başkan Oktay’a teşekkürlerini sundu.

Köyceğiz’deki Okullarda Deprem Şehitleri Anıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde asrın felaketinde kaybedilen canlar için tüm okullarda bir dakikalık saygı duruşu programı gerçekleşti.

Öğrenciler, Şehitler İçin Saygı Duruşunda Bulundu

Muğla’nın Seydikemer ilçesindeki Şehit Jandarma Onbaşı Hasan Küçükçoban İlkokulu ve Ortaokulu’nda şehit düşen 9 Mehmetçik için saygı duruşunda bulunuldu.

Köyceğiz'de Şehitler Unutulmadı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde tüm ülkede olduğu gibi Pençe-Kilit Harekât bölgesinde şahadete uğurlanan şehitleri anmak için okullarda tören düzenlendi.

Muğla’da Okullarda Şehitler İçin Saygı Duruşunda Bulunuldu

12 Ocak tarihinde pençe kilit operasyonunda şehit düşen 9 Mehmetçik için tüm yurtta olduğu gibi Muğla’nın Menteşe ilçesinde de okullarda saygı duruşunda bulunuldu.

Filistinliler saygıyla anıldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Perşembe günü okullara gönderdiği yazıda, Filistin'de yaşamını yitirenler için temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında yapılacak bayrak törenlerinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını açıklamıştı. Muğla’da yapılan törene Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay’da katıldı.

19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı

Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz’ün Bodrum Muhtarlar Derneği Çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Turistler İstiklal Marşı okunurken saygı duruşunda bulundu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, 2023-2024 Eğitim öğretim yılı kapsamında ilköğretim haftası açılış programı Beşkaza meydanında gerçekleşti. 

CHP 100 yaşında

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 100. kuruluş yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk töreni düzenlendi. Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan program, saygı duruşu ardından İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile sona erdi. 

Ortaca’da 30 Ağustos coşkusu

Ortaca ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101'inci yılı kutlamaları çelenk sunumu ve saygı duruşu ile başladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı Fethiye’de Törenle Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yıldönümü ülke genelinde olduğu gibi Fethiye'de de büyük bir coşkuyla kutlandı. Zafer Bayramı coşkusunun 101 yıllık gururu, Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni ile başlayıp, saygı duruşu, İstiklal Marşı ile devam etti.

Avukatlar günü kutlandı

5 Nisan Avukatlar Günü, şiddetli yağış medeniyle Özer Olgun Kültür Merkezi’nde kutlandı. Etkinlik Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

BODRUM BELEDİYE MECLİSİ SAYGI DURUŞU İLE BAŞLADI

Bodrum Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Bodrum Belediye Başkan Vekili İlknur Ülküm Seferoğlu başkanlığında gerçekleşti.

UNO CLUB’TAN 09.05 PROGRAMI

Uno Club Fethiye tarafından yapılan programda Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84’üncü yıl dönümünde 2 dakika boyunca saygı duruşunda duruldu.

HAYATINI KAYBEDEN HAKEMLER ANILDI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bu yıl 33.sü düzenlenen Uluslararası Yelken yarışlarının üçüncü gününde, hayatını kaybetmiş olan önceki dönem hakemler anısına denize çiçek bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu.

FETHİYE SPORFEST, KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ İLE BAŞLADI

Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Uluslararası Fethiye 3. Spor festivali, kortej yürüyüşü ile başladı. Ardından halk oyunu gösterileri sergilendi. Düzenlenen programa Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Muğla il Gençlik Spor Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, Fethiye İlçe Gençlik Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan etkinlikte Müdür Akışbaş ve Kaymakam Balcı, izlemeye gelenlere ‘Hoşgeldiniz’ dedi.

ORTACA'DA ‘YAYALARA SAYGI' ETKİNLİĞİ

Türkiye genelinde eş zamanlı İçişleri Bakanlığınca trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak amacıyla ‘Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu' sloganıyla düzenlenen kampanya Muğla'nın Ortaca ilçesinde ilçe protokolün katılımı ile gerçekleşti.

YAYALARA ÖNCELİK DURUŞU, HAYATA SAYGI DURUŞU

İçişleri Bakanlığınca ülke genelinde trafikte yaya önceliğine dikkati çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak için "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla farkındalık kampanyası başlatıldı. İçişleri Bakanlığınca ülke genelinde trafikte yaya önceliğine dikkati çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak için "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla farkındalık kampanyası başlatıldı. Bu çerçevede Muğla'nın Bodrum ilçesinde de 2 ayrı noktada etkinlik gerçekleştirildi.

SEYDİKEMER’DE “YAYALARA ÖNCELİK DURUŞU, HAYATA SAYGI DURUŞU” KAMPANYASINA DESTEK

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, “Yayalara Öncelik Duruşu, HAYATA SAYGI DURUŞU” etkinliği kapsamında Şehit Gürcan Akan İlkokulu önündeki yaya çizgisini kırmızıya boyadı. 

Muğla’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” kutlamaları Menteşe Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtına çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

103’üncü Yıla Özel 103 Metre Uzunluğunda Türk Bayrağı Açıldı

Seydikemer’de, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 103’üncü yılında düzenlenen törenle kutlandı. Kutlamalar kapsamında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103’üncü yılına özel 103 metre uzunluğundaki dev Türk Bayrağı açıldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak başlattığı istiklal mücadelesinin 103’üncü yıl dönümü Seydikemer’de coşku ve gururla kutlandı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolasıyla Seydikemer Belediye Hizmet Binası ve Hükümet Konağı önünde tören gerçekleşti. Saat 10.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan tören saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla devam etti.

Muğla’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Büyük Bir Coşkuyla Kutlanacak

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” kutlamaları Gençlik Haftası başlangıcı olan 15 Mayıs Pazar günü tüm ilçelerde Atatürk Anıtına çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

AVUKATLAR GÜNLERİNİ KUTLADI

5 Nisan Avukatlar Günü, Beşkaza Meydanı’nda kutlandı. Etkinlik Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunma Töreni ile başladı. Ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Sonrasında günün anlam ve önemini belirtmek üzere kürsüye çıkan Muğla Barosu Fethiye İlçe Temsilcisi Av. Volkan Yuluk konuşma yaptı.

Köyceğiz’de İstiklal Marşı ve önemi anlatıldı

Köyceğiz ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi. İstiklal Marşı'nın kabulünün 101. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinliği programı Köyceğiz Fen Lisesi Edebiyat Öğretmeni Fatma Giray, Sevgi Korkmaz ve Müzik Öğretmeni Özgür Kırlı tarafından Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Köyceğiz Fen Lisesi Tarih Öğretmeni Aydın Dirim yaptı.

Şimşek kaldığı yerden 1-0

3. Lig 3. Grupta mücadele eden Fethiyespor, 18. hafta mücadelesinde evinde Kırıkkale Büyük Anadolu Spor’u ağırladı. Üstün oyunuyla taraftarın sevgisini toplayan lacivert beyazlılar ikinci devrenin açılış maçını 1-0 kazandı. Karşılaşma trafik kazasında hayatını kaybeden Milli takım ve Konyaspor oyuncusu Ahmet Çalık için 1 dakikalık saygı duruşu sonrası başladı.

Dünya Engelliler Farkındalık Günü nedeniyle program düzenlendi

Muğla'da 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda program düzenlendi. Program Atatürk Anıtına Muğla Engeliler Derneği, Muğla Zihinsel Engelliler Derneği, Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şubesi ve Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından çelenk sunumu ile başladı. Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı konuşma yaptı.

Fethiye'deki İngilizlerden Atatürk'e saygı duruşu

Fethiye'de yaşayan Birleşik Krallık vatandaşları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 83. yıldönümünde düzenledikleri törenle andı.

Girne Kolejinden Cumhuriyet balosu

Girne Koleji 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 98’inci yılını coşku ile kutlamak için bir aradaydı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan balo günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından Girne Koleji öğrencilerinden Sude Naz Yıldız’ın konuşması, Cumhuriyet Belgeselinin izlenmesi, piyano dinletisi, okul korosu, drama ve zeybek gösterisinin yapılması ile son buldu.

Cumhuriyet Bayramı kutlama programı çelenk sunma töreni ile başladı

Muğla Valiliği tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97'nci yıldönümü kutlama programı Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başladı. Muğla Valisi Orhan Tavlı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Anıt Şeref Defteri'ni imzaladı.