Okullarda Haberleri

Okullarda Haberleri

Muğla BİLSEM’in 13 araştırma projesi Denizli’de görücüye çıktı

Ortaokul Öğrencileri Arası Proje Yarışması Bölge Finali ilk kez İzmir dışında bir kentin ev sahipliğinde Denizli EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşiyor. Ege Bölgesi kentlerinden İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Uşak ve Denizli’den yarışmaya katılan okullardan toplam 100 proje yarı finale katıldı.

Fethiye’de Yerel Seçim Yoğunluğu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde sabah saat 08.00 itibariyle oy verme işlemi başladı. Fethiye’de yaşayan vatandaşlar oy verme işlemini sorunsuz bir şekilde gerçekleştiriyor. Okullarda seçim dolayısıyla yoğunluk olduğu gözlemlendi.

Muğla’da Servis Araçlarına Denetim Gerçekleştirildi

Muğla’nın Menteşe ilçesinde bulunan özel okullarda Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Menteşe Belediyesi Trafik Zabıta Şubesi personellerinin katılımı ile servis araçlarına yönelik denetim gerçekleştirildi.

Kaymakam Yakuta, Okullarda İncelemelerde Bulundu

Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta vatandaşların taleplerini yerine getirmeye ve kamu kurum kuruluşların yanı sıra okul ziyaretlerine devam ediyor.

Köyceğiz’deki Okullarda Deprem Şehitleri Anıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde asrın felaketinde kaybedilen canlar için tüm okullarda bir dakikalık saygı duruşu programı gerçekleşti.

Menteşe’de 2. Dönem Öncesi Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Okullarda güvenli eğitim ortamın sağlanmasına yönelik alınan koruyucu ve önleyici tedbirlerin değerlendirildiği '2023-2024 Eğitim-Öğretim İkinci Yarı Yılı Okul Güvenliği Toplantısı' Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş başkanlığında yapıldı.

Menteşe’de Okullarda 2.Dönem Çalışma Planları Toplantısı Gerçekleştirildi

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı ikinci dönem Müdürler Kurulu Toplantısı Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü başkanlığında, şube müdürleri Eylen Terzi, Ali Kaan Kutlu, Muhammer Cihan, okul ve kurum müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Ortaca’da Alınacak Tedbirler Görüşüldü

Ortaca Kaymakamı Kenan Aktaş başkanlığında okullarda alınması gereken tedbirler görüşüldü.

Vali İdris Akbıyık Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Okullarda güvenli eğitim ortamın sağlanmasına yönelik alınan koruyucu ve önleyici tedbirlerin değerlendirildiği “2023-2024 Eğitim- Öğretim İkinci Yarı Yılı Okul Güvenliği Toplantısı” Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında yapıldı.

Okullarda bakım ve onarım çalışmaları yapılıyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde ara dönemi fırsat bilen idareciler okulların bakım ve onarım çalışmalarını hızla tamamlamaya çalışıyor.

Köyceğiz’de Öğrenciler Dönem Sonu Etkinliğinde Ok Uçurdular

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı’nca tüm okullarda, karne öncesi "Dönem Sonu Faaliyet Haftası" olarak yürütülen, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün titizlikle koordine edip iştirak ettiği hafta çeşitli etkinliklerle tüm hızıyla devam etti.

Kaymakam Ertaş Öğretmenler İle Bir Araya Geldi

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş Fethiye’de görev yapan Görsel Sanatlar, Müzik ve Beden Eğitimi öğretmenleri ile bir araya geldi. Kaymakam Ertaş düzenlenen toplantıda okullarda yapılan ve yapılması planlanan sosyal etkinliklerle ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Muğla'da 'Biz Bir Takımız Projesi' başladı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde 'Bir Spor Yolu İle Sosyal Uyum Projesi' farklı okullardan 30 öğrencinin katılımı ile başladı.

Okullarda Dönem Sonu Faaliyet Haftası Başladı

Milli Eğitim Bakanlığınca bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri; sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için "dönem sonu faaliyet haftası" düzenleniyor.

Büyükşehir İtfaiyesinden 319 Bin 149 Kişiye Eğitim

Muğla genelinde yangın, sel, trafik kazası, hayvan kurtarma gibi birçok olaya müdahale eden Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, eğitim çalışmaları ile de kurum, kuruluş ve okullarda vatandaşların yangın, erken müdahale, doğru teçhizat kullanımı konusunda bilgilenmelerini sağlıyor. 2023 yılında Büyükşehir Belediyesi Muğla genelinde 312 kurum ve kuruluşta 20 bin 579 kişiye eğitim verdi.

Köyceğiz'de Şehitler Unutulmadı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde tüm ülkede olduğu gibi Pençe-Kilit Harekât bölgesinde şahadete uğurlanan şehitleri anmak için okullarda tören düzenlendi.

Muğla’da Okullarda Şehitler İçin Saygı Duruşunda Bulunuldu

12 Ocak tarihinde pençe kilit operasyonunda şehit düşen 9 Mehmetçik için tüm yurtta olduğu gibi Muğla’nın Menteşe ilçesinde de okullarda saygı duruşunda bulunuldu.

Köyceğiz’deki okullarda eğlenerek öğrenme haftası başlıyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde tüm ülkede olduğu gibi, okullarda karne öncesi “Etkinlik Haftası” dönemi başlıyor.

Ortaca’da Şehit Nasuh Aydın Ortaokulu'nun Halı Sahası Açıldı

Muğla’nın Ortaca ilçesindeki okullarda Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve Belediye işbirliği ile yapımı tamamlanan halı sahaların açılışı devam ediyor.

Büyükşehir İl Genelinde 233 Atatürk Büstü Yapımını Tamamladı

Muğla’nın 13 ilçesi, 569 mahallesinde yaşayan vatandaşlardan ve okullardan gelen talepler doğrultusunda Atatürk’ün aziz hatırasını yaşatmak için Muğla Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar 233 adet Atatürk Büstü, okullara da 59 adet Atatürk Şeref Köşesi yaptı.

Seydikemer’de kantin ve yemekhaneler denetlendi

Seydikemer İlçe Denetim Komisyonu tarafından Seydikemer’de ki okullarda bulunan yemekhane ve kantinler hijyen, kalite ve sağlık standartlarına uygun olup olmadığı konusunda denetlendi.

Sokaktan Topladılar, Öğrencilere Dağıttılar

Muğla’nın Marmaris ilçesinde sokakları süsleyen narenciye ağaçlarından toplanan mandalinalar Yerli Malı Haftası kapsamında öğrencilere dağıtıldı.

Köyceğiz’de sıfır atık için geri dönüşüm çalışmaları sergilendi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde okullarda sıfır atık amaçlı geri dönüşüm üretimleri devam ediyor.

Filistinliler saygıyla anıldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Perşembe günü okullara gönderdiği yazıda, Filistin'de yaşamını yitirenler için temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında yapılacak bayrak törenlerinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını açıklamıştı. Muğla’da yapılan törene Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay’da katıldı.

10 farklı kategoride 39 proje, derece almaya hak kazandı

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce il genelindeki okullardaki örnek çalışmaların ortaya çıkarılması ve yaygınlaştırılması amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Eğitimde İyi Örnekler" yarışmasında, ilk üç dereceye giren projeler belli oldu. Heyecanlı bekleyiş sona ererken 10 farklı kategoride 39 proje, derece almaya hak kazandı.

Öğrenciler yaparak, yaşayarak ve eğlenerek öğrenecek

Zengin tarihi, kültürel mirası ve doğal güzellikleriyle Muğla’nın değerleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeyle gelecek nesillere aktarılıyor.

‘Okul Yolunda Her Şey Yolunda’

2023-2024 eğitim ve öğretim yılının başlaması ile Muğla Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından okullarda öğrencilere yönelik eğitim çalışmalarına ağırlık verildi.

Jandarma Mobil Eğitim TIR’ı okullarda

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri tarafından Menteşe ilçesi Bayır İlk ve Orta Okulu ile Yatağan İlçesi Bozüyük ilk ve ortaokullarında öğrenimine devam eden öğrencilere Mobil Eğitim Tırı ile Trafik Dedektifleri projesi çerçevesinde trafik güvenliği eğitimi verildi.

Okullarda Ücretsiz Öğün Talebinde Bulundular

Cumhuriyet Halk Partisi il ve ilçe örgütleri kadın kolları, ülke genelinde eş zamanlı olarak basın açıklaması yaptılar. Açıklamada gıda artışlarındaki fiyatlara dikkat çekilerek, okullarda ücretsiz öğün taleplerini bir kez daha dile getirdiler.

Fethiye’de Şube Belirleme Kuraları Çekildi

Fethiye’de okul öncesi eğitim ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak olan öğrenciler için Şube Belirleme Kuraları, ilçe genelinde tüm okullarda eş zamanlı olarak, velilerin huzurunda gerçekleştirildi.