Fırın Haberleri

Fırın Haberleri

Zabıta Ekiplerinden Fırın Denetimi

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından ilçe genelindeki fırın ve unlu mamuller işletmelerinde denetim gerçekleşti.

Bülent Uysal, Sezon Hakkında Konuştu

Fethiye Otelciler Birliği (FODER) Başkanı Bülent Uysal, Ramazan Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte açılan yaz sezonu hakkında değerlendirmelerde bulundu. 2 milyonun üzerinde yabancı misafirin gelmesini beklediğini söyleyen Uysal, yaz sezonundan ümitli…

Seydikemer’de Ekmek Gramajları Denetlendi

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde hizmet veren fırınlarda ve ekmek satışı yapan marketlerde satılan ekmeklerin gramajları denetlendi. Ekipler aynı zamanda ekmek üretim yerlerinin temizliği konusunda da denetimler gerçekleştirdi.

Menteşe’de Simit Fırınları Denetlendi

Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından simit fırınlarına denetim gerçekleştirildi.

Fırıncı Saraç, Ekmek Zammı Tartışmasına Açıklık Getirdi

Fethiye’de 2016 yılından bu yana fırın işletmeciliği yapan Burak Saraç, halk arasında konuşulan ekmek zammının aslında gram artışından olduğunu belirterek konuya açıklık getirdi. Fethiye’de 200 gram olan ekmeğin gramı 250 grama çıkarken fiyatı da 7.50 liradan 10 liraya yükseldi.

Tarihi Fırında 9 Yılda 133 Bin Askıda Ekmek Dağıtıldı

Muğla'nın Milas ilçesinde 1962 yılında kurulan tarihi Kabaçam Fırını, askıda ekmek projesi çerçevesinde 9 yılda toplam 133 bin ekmek dağıttı.

Bağımsız Emekliler Sendikası Üyeleri Bir Araya Geldi

Bağımsız Emekliler Sendikası Muğla Şubesi, Fethiye Çilek Fırını’nda üyeleri için kaynaşma kahvaltısı düzenledi. Bağımsız Emekliler Sendikası Muğla İl Başkanı Fahri Eryılmaz, günümüzdeki emeklilerin sorunu ile Bağımsız Emekliler Sendikası’nın amaçları hakkında mikrofonlarımıza açıklamalarda bulundu.

Milas'ta fırın alevlere teslim oldu

Muğla'Muğla'nın Milas ilçesinde meydana gelen yangında fırın tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.nın Milas ilçesinde meydana gelen yangında fırın tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

Otelde konaklayan kişinin arabasını çizdi

 Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı turistik Selimiye Mahallesi'nde bir otelde konaklayan misafirin aracını, otele komşu olan bir evde oturan kinin gerçekleştirdiği tespit edildi. Güvenlik kamerası incelemesi sonrası arabayı çizen şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

Fırınlarda hijyen ve gramaj denetimi yapıldı

 Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah saat 06.00’da İl Müdürü Barış Saylak’ın da katıldığı Menteşe ilçesindeki fırınlarda hijyen ve gramaj denetimi yapıldı.

Fırıncı Esnaflarından Kamuoyuna Duyuru

Fethiye’de hizmet sunan fırıncı esnafları, ekmeğe gelen zam dolayısıyla ortak bir basın açıklaması yaptılar.

Fırıncıların Sorunları FTSO’da Konuşuldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen sektör toplantısına katılan Fethiye ve Seydikemer’de faaliyet gösteren fırıncılar, artan maliyetler sonrası zor durumda olduklarını belirterek, hazırladıkları dilekçeyi FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’ya sundu.

Başkan Türkler’den “Geçmiş Olsun” Mesajı

Ula’da fırın çatısından çıkıp rüzgarın etkisiyle 13 iş yerini etkileyen yangın İtfaiye personellerinin büyük çabaları ve Orman Genel Müdürlüğü’nün helikopter ve arasöz desteğiyle çok daha büyük bir felakete neden olmadan söndürüldü.

sıçrayan yangın kontrol altına alındı

Muğla’nın Ula ilçe merkezinde fırında başlayan ve çevresindeki binalara sıçrayan yangın kontrol altına alındı.

Kaymakam açıkladı: “Ekmek Fiyatlarında Resmi Artış Yok”

Fethiye’de 5 TL’den satılan ekmek, bazı fırınlarda ve marketlerde 7.5 TL’den satılmaya başlandı. Yetkililerden henüz zam kararı almadığı öğrenildi. 

BAŞKAN OKTAY, GECE FIRINLARI İNCELEDİ

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Ramazan ayının ilk gecesinde yoğun bir tempoya giren fırınları ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

RAMAZAN PİDESİ 10 LİRADAN SATILACAK

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Türkiye genelinde 300 gramlık pidenin 10 TL olacağını duyurdu.

SEYDİKEMER’DE ZABITA EKİPLERİ FIRINLARI DENETLEDİ

Seydikemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ilçede faaliyet gösteren fırınları denetleyerek hijyen ve gramaj kontrolü yaptı.

ARAÇTA ÇIKAN YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Bodrum’da bir ekmek fırınına ait olan araçta çıkan yangın Bodrum İtfaiye Grup Amirliği Ekipleri tarafından söndürüldü.

ZABITA EKİPLERİNDEN FIRIN VE PASTANELERE DENETİM

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki fırın ve unlu mamuller işletmelerinde denetim gerçekleştirdi. İşletmelerde gıda denetimlerinin yanı sıra hijyen kontrolleri de yapıldı.

Başkan Aras, yangınzedeleri ziyaret etti

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Gümbet Mahallesi’nde bir fırında başlayarak diğer işletme ve ikametgahlara da sıçrayan yangın sonrası bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

Bodrum'da fırın yangını işyerleri ve ikametlere sıçradı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde fırında çıkan yangın, çevredeki işletmelere ve 2 ikamete sıçradı.

Simit 5 lira

Fethiye’de geçtiğimiz günlerde ekmeğe gelen zammın ardından şimdide simite zam geldi. 110-120 gram simit 5 liradan satılıyor.

Fırında çıkan yangın, makilik alana sıçradı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir fırınının arkasında başlayan yangın, fırına ve makilik alana sıçradı. Yangın, ekiplerin müdahalesi ile söndürüldü.

ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN İFTAR YEMEĞİ

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanlığı tarafından Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin MTAL bahçesinde iftar yemeği verildi. Birçok misafirin katıldığı programda çeşitli gösteriler de sergilendi.

YEL DEĞİRMENİ BİSTRO CAFE AÇILDI

Yel Değirmeni Bistro Cafe, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve birçok misafirin katılımıyla Çalış’ta açıldı.

SEYDİKEMER’DE MARKET VE FIRINLAR DENETLENDİ

Seydikemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri fırın ve marketleri mercek altına aldı. Marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ile etiket denetimlerinde bulunan ekipler, fırınlarda da ekmeğin gramajını inceledi.

GİRGİN: ‘FIRINCI DERTLİ, ZAM YAP İSTESE VATANDAŞ EKMEK ALAMAYACAK ZAM İSTEMESE FIRINI KAPATMAK ZORUNDA KALACAK’

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla’da yaptığı esnaf ziyaretleri kapsamında bugün fırıncılarla dertleşti. Fırıncıların şikâyetlerini dinleyen Girgin “gübre, mazot, buğday, ayçiçek yağı hangisine dokunsanız zam görüyor. Bu durumda fırıncı ne yapacak, zam istese vatandaş ekmek alamayacak, zam istemese fırını kapatmak zorunda kalacak“ dedi.

Marmaris’te nostaljik konser

Marmaris Halk Eğitim Merkezi korosunun Barış Fırındüzü yönetimindeki konseri büyük ilgi gördü.

Köyceğiz’de fırıncılar ekmek fiyatlarına zam yaptı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde ekmeğe yapılan son zamla birlikte 200 gram ekmeğin fiyatı 3 TL'ye çıktı.