Gerçek Fethiye Gazetesi Haberleri

Gerçek Fethiye Gazetesi Haberleri

Genel Başkan Özdağ, “Yükselişte Olan Bir Partiyiz”

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, 3’lü Masa programına konuk oldu. Genel Başkan Özdağ, “Muğla’da da aldığımız oyun üzerinde bir oy almayı hedefliyoruz. Arkadaşlarımdan aldığım bilgilere göre Muğla’da 2 ilçeyi kazanmaya çok yakınız” dedi.

Aday Adayı Yiğit, “Fethiye İl Olmalıdır”

Fethiye TV ve FRT TV ortak yayını ile ekranlarda olan 3’lü Masa programına konuk olan AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Harun Reşit Yiğit; Ayyıldız Gündem Gazetesi Köşe Yazarı Gürhan Cengiz, Gerçek Fethiye Gazetesi Haber Müdürü Emrullah Gök, Manşet Fethiye Gazetesi Köşe Yazarı Sedat Ünal’ın sorularını cevaplandırdı.

KOÇ ÖZDEN ''MESLEKİ YETERLİLİK KOÇLUKTA ÇOK ÖNEMLİ”

FRT ekranlarında yayınlanan Holistik Bakış programı ile tanınan, Gerçek Fethiye gazetesi yazarlarından Profesyonel Koç Ekrem Özden, Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun tüm sınavlarında başarı göstererek Fethiye ve Seydikemer bölgesinin ilk “MYK Belgeli Koç”u oldu. 

KARABULUT, YENİ KİTAPLARI İÇİN ANKARA KİTAP FUARINA GİDİYOR

Gerçek Fethiye Gazetesi köşe yazarı şair ve yazar Coşkun Karabulut, Günce Yayınlarından yeni çıkan iki kitabıyla sonbahara merhaba diyor.

Yaşamak için birlikteyiz

Dünyayı etkisi altına alan ekonomik sıkıntıdan en çok etkilenenlerden birisi de ülkemizde yerel basın oldu. Girdi fiyatlarındaki astronomik artışlar, reklam gelirlerdeki düşüşler nedeniyle yaşama mücadelesi veren yerel gazete, TV ve radyolar arayış içinde. 

Haberimiz Ses Getirdi; Seydikemer’de Mesleki Eğitim Merkezi Açıldı

Geçtiğimiz günlerde gündeme taşıdığımız haberimize bugün sevindirici yanıt geldi. Gündem Analiz programına konuk olan Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır, Seydikemer’e Mesleki Eğitim Merkezi’nin şart olduğunu dile getirmiş ve bu konuda açıklamalarda bulunmuştu. Gerçek Fethiye Gazetesi, Dost Gazetesi ve FRT TV ekranlarında da gündeme getirdiğimiz ve “Seydikemer’e Mesleki Eğitim Merkezi Şart” başlığıyla manşetlere taşıdığımız haber yanıt buldu. Seydikemer’in Kadıköy, Kumluova ve Seki Mahallelerinde bulunan Çok Programlı ve Anadolu liselerinin bünyesinde mesleki eğitim merkezi açıldı.

Fethiyeli yazar Arıcak, kitaplarını Ankara'da imzaladı

Ankara İzan Yayınlarının Kızılay'daki düzenlediği imza etkinliğine Fethiyeli yazar ve aynı zamanda Gerçek Fethiye Gazetesi köşe yazarı Sevim Tutar Arıcak basımı gerçekleşen üç kitap için toplu imza töreni gerçekleştirdi. Yoğun bir katılımın gerçekleştiği imza töreninde yazar Sevim Tutar Arıcak zaman zaman kitapta yer verdiği şiirleri dinleyenlere seslendirdi.

SED Medya Çalışanları Stres Attı

SED Medya bünyesinde bulunan; FRT Televizyonu, Gerçek Fethiye Gazetesi, Dost Gazetesi, FRT FM, Fethiye Aktüel Dergisi çalışanları yeni yayın dönemi kutlamasında bir araya geldi.

“Kayınvalidemin Yorganı” ve “Belizar” raflarda

Fethiyeli yazar Sevim Tutar Arıcak 'Beni Bana Bırakın' kitabının ardından, iki yeni kitabı ile yeniden okuyucularıyla buluştu. Gerçek Fethiye Gazetesi köşe yazarı Sevim Tutar Arıcak adlı ‘Belizar’ ve ‘Kayınvalidemin Yorganı’ adlı iki kitabını okuyucuları ile buluşturdu.

SED Medya 2 yaşında

15 Haziran 2019’da faaliyet alanını çoğaltarak yayın hayatına devam eden SED Medya 2 yaşında. Dost gazetesi ve Fethiye Aktüel Magazin Dergisi ile yayın hayatını sürdüren, 15 Haziran 2019 yılından itibaren Gerçek Fethiye Gazetesi, Sondakika48 İnternet Sitesi, FRT TV ve FRT FM’mi de bünyesine katarak 2 yıldır faaliyetlerine ara vermeden devam eden SED Medya 2 yaşında.

Sevim Tutar Arıcak’ın yeni kitabı raflarda

Fethiyeli yazar Sevim Tutar Arıcak “Senden Sonra” kitabının ardından, “Beni Bana Bırakın” kitabı ile yeniden okuyucularıyla buluştu. Gerçek Fethiye Gazetesi köşe yazarı Sevim Tutar Arıcak “Beni Bana Bırakın” adlı şiir kitabını okuyucuları ile buluşturdu. 

Behçet Saatcı İyi Parti’ye dönecek mi?

İYİ Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın ve Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Muğla İyi Parti teşkilatı ile bir araya geldi. Akalın, Gerçek Fethiye Gazetesi muhabiri Ferdi Yavuz’un “Behçet Saatcı İYİ Parti’ye dönecek mi?” ve “İYİ Parti il başkanı kim olacak?” sorularına cevap verdi.

SED Medya'dan FETOB’a ziyaret

SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener, ekibiyle birlikte Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal’a iade-i ziyarette bulundu. Turizm sezonun iyi geçmesini dileyen Köktener, FETOB Başkanı Bülent Uysal ve ekibine çalışmalarında başarılar diledi.

Muğla’da 10 bin sağlık çalışanı aşı oldu

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan yaptığı açıklamada, 10 bin sağlık çalışanının aşı olduğunu söyledi.

Milas Belediyesi’nden Engelsiz Edebiyat Projesi

Milas Belediyesi ve Türkiye Sakatlar Derneği işbirliği ile hazırlanan Engelsiz Edebiyat Atölyesi çalışmaları devam ediyor. 

Basketbolda 17. Haftanın ardından

ING Basketbol Süper Ligi'nde 17. hafta birbirinden ilginç maçlara ve sonuçlara sahne oldu. 17. haftanın açılış mücadelesinde, düşme hattını çok yakından ilgilendiren maçta Frutti Extra Bursaspor ile Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, Tofaş Spor Salonu’nda karşılaştı. Yeni transferleri Tillman ve Shayok'un ilk kez forma giydiği Frutti Ekstra Bursaspor, son ana kadar çekişmeli geçen maçta, hakemlerin son derece taraflı ve yanlış kararlarının da katkısıyla, LH Fethiye Belediyespor'u 89-84 mağlup etti. Bursaspor böylece ligdeki son 4 maçında 3. galibiyetini aldı.  

Yatağan Termik Enerji Genel Müdürü Korhan Tiryaki, Vali Tavlı’yı ziyaret etti

Yatağan Termik Enerji Genel Müdürü Korhan Tiryaki, Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı makamında ziyaret ederek işletmenin Yatağan’a ve Türkiye’nin enerjisine katkılarını aktardı.

Toros, “Camia olarak kenetlendik” 

3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, ikinci yarı hazırlıklarını sürdürüyor. Fethiyespor Teknik Direktörü Mesut Toros, “Hazırlıklarımız çok iyi geçiyor. Takım olarak kamp dönemindeyiz. Antrenmanlarımız devam ediyor” dedi. 

İlçe Başkanı Öztürk İl Başkanı Mete’yi ziyaret etti 

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, Muğla İl Başkanı Kadem Mete’yi makamında ziyaret etti. 

Çoban don nöbetindeki üreticileri ziyaret etti 

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, don nöbetinde olan üreticileri seralarında ziyaret etti. Çiftçilerle sohbet eden İlçe Başkanı Çoban, sorunlarını da dinledi. Çoban, “İyi Parti iktidarında köylü, çiftçi tekrardan Atatürk'ün ulaştırdığı hedeflere ulaşacak; yine milletin efendisi olacak” dedi. 

“Her zaman halkımızın yanındayız” 

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, yönetim olarak göreve seçilmelerinin birinci yıldönümü dolayısıyla bir açıklamada bulundu. İlçe Başkanı Demir, “Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Örgütü olarak; birinci yılımızı gururla tamamladık” ifadelerini kullandı. 

Datça’nın yüksek kesimlerine kar yağdı

Muğla’nın turistik ilçesi Datça’nın yüksek kesimlerine yağan kar vatandaşları sevindirdi.

Ağabeyinin acısına dayanamayıp kendini kanyondan aşağı attı

Muğla’nın Milas ilçesinde trafik kazasında yaşamını yitiren ağabeyinin acısına dayanamadığı iddia edilen şahıs, kanyondan atlayarak intihar etti.

SED Medya'dan Başsavcı Eker'e ziyaret

SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eker'e ziyarette bulundu. Beraberinde Sed Medya Genel Müdürü Sıdıka Kölemen ve Gerçek Fethiye Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ersin Dal ile birlikte Başsavcı Kurtça Eker'i ziyaret eden SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener " medya kuruluşu olarak adliyeyle olsun, polisle olsun, kolluk kuvvetleriyle olsun her zaman dirsek temasında çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Gerçek Fethiye Gazetesi yazmıştı… Yusuf Kayacık AK Parti’den istifa etti

AK Parti’den ihraç edilen ve daha sonra kararın Merkez Disiplin Kurulu tarafından bozulmasıyla partiye geri dönen Yusuf Kayacık, AK Parti’den istifa etti. Öte yandan 25.11.2020 tarihinde AK Parti Merkez Disiplin Kurulu kararını değerlendiren Yusuf Kayacık hakkında Gerçek Fethiye Gazetesi’nde yapılan haberde “Muğla siyasi kulislerinde ise 'AK Parti'den ihraç edilemeyen Yusuf Kayacık, kendi isteğiyle istifa eder mi?' soruları geziyor.”  ifadelerine yer verilmişti. 

İlçe Başkanı Arıç’tan kutlama ziyareti

Milliyetçi Hareket Partisi Seydikemer İlçe Başkanı Mehmet Arıç beraberinde yönetim kurulu üyeleri ve belediye meclisi üyeleri ile birlikte; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla SED Medya’yı ziyaret ettiler. İlçe Başkanı Arıç, günün anısında SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener’e plaket takdim etti.

Pandemiye rağmen 1177 nikâh kıyıldı

Tüm Dünyada ve Ülkemizde etkili olan Covid-19’a rağmen kısıtlama günleri dışında Fethiye’de de nikâh işlemleri hız kesmedi. Bir önceki yıla göre nikâh sayısında düşüş yaşanırken, Turizm sezonunun kısa olması nedeni ile yabancı evlilik sayısında da düşüş yaşandı.

Akkent Atatürk Spor Kompleksi Talan Edildi

Mülkiyeti Milas Belediyesi’ne ait olan, ihale usulüyle kiralaması gerçekleştirilen Akkent Atatürk Spor Kompleksi kimliği belirsiz kişiler tarafından talan edildi.

Fethiye mama kapları ile donatıldı

Fethiye’de hayvan severler geri dönüşüme atılan su borularını mama kabına çevirdi. Fethiye’nin tüm cadde ve sokaklarına montesi yapılan mama kapları, hayvan severler tarafından hemen her gün mama ile doldurulacak. Su tesisat işi yapan Engin Duman’ın geliştirdiği ve gönüllü olarak yaptığı su kapları ilgi çekiyor. Fethiye Hayvan Severler ve Dayanışma Grubunun Kurucusu ve Yöneticisi Selda Korhan, “Sokakta yaşayan can dostlarımızı, gönüllü arkadaşlarımızla birlikte düzenli olarak beslemeleri yapıyoruz. Mamaları yerlere koymak zorunda kalıyoruz. Yağmurda ıslanıp şişiyor, görüntü kirliliği oluşturuyor ve hayvanlar kum ve toprak yemek zorunda kalıyor. Bu da hastalanmalarına neden oluyor. Buna çözüm olarak çok basit yapılan mama kapları oluşturduk” dedi.

Avukat Güler, “Kullanıcıların rızalarının alınması gerekiyor”

Watsapp’ın milyonlarca kullanıcısına dayattığı güvenlik sözleşmesi, Türkiye genelindeki kullanıcılarda büyük tepki göstermişti. Fethiye’de Avukatlık yapan Mustafa Barış Güler konuyla ilgili açıklamasında, “Whatsapp kendi içinde yaptığı bir değişiklikle, kullanıcıların sözleşmesinde değişikliğe gitmeye karar verdi. Bu hukuka uygun bir değişiklik değil. Anayasamızda yer alan temel hak ve özgürlükler ile Kişisel Hakların Korunması Kanunu gereğince kişilerin verilerinin işlenebilmesi için rızalarının alınması gerekiyor” şeklinde ifadeler kullandı.