Gıda Haberleri

Gıda Haberleri

Dalaman’da öğrencilere gıda güvenilirliği anlatıldı

Dalaman İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik gıda güvenilirliği eğitimlerini sürdürüyor.

Seydikemer'de gıda güvenliği denetimleri arttırıldı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde Seydikemer Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından 5996 sayılı kanun kapsamında bölgedeki işletmelerde halk sağlığını korumak ve gıda güvenliğini artırmak amacıyla denetimler yapıldı.

Zabıta Ekiplerinden Fırın Denetimi

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından ilçe genelindeki fırın ve unlu mamuller işletmelerinde denetim gerçekleşti.

Karaca’dan Fuar Ziyareti

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca; Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas ve Fethiye Turistik İşletmeler, Villa Ekipmanları ve Dekorasyon Fuarı’na ziyaretlerde bulundu.

Fethiye 2. El Pazarına Yoğun İlgi!

Fethiye’de her ayın ilk Perşembe günü kurulan ikinci el pazarı vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Fethiye Pazar yerine kurulan ikinci el pazarında gıdadan elbiseye, dekorasyondan spor aletlerine ve el işi ürünlerine kadar her şey satılıyor.

Ortaokul öğrencilerine gıda israfı ve kompost yapım eğitimi

Seydikemer Atatürk Ortaokulu öğrencilerine, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli Serpil İkiz tarafından 'Sağlıklı beslenme, gıda israfı ve kompost yapımı' eğitimi verildi.

Fethiye’de Öğrencilere Su Verimliliği Eğitimi Verildi

Fethiye Gazi İlkokulu öğrencilerine Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Personeli Gıda Mühendisi Cihan Altınkaynak tarafından "Su verimliliği ve Seferberliği" eğitimi verdi.

Ünlü Ressamın Eserleri Yapay Zeka İle Yorumlandı

1922 yılında Ankara’ya gelerek ‘Türkiye ve Kurtuluş Savaşı’na dair gözlemlerini kağıda aktaran ünlü Rus ressam Yevgeni Lanseray tarafından çizilen resimler yıllar sonra yapay zeka tarafından tekrar yorumlanarak Marmaris’te sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

100. Yıl Gıda Analiz Laboratuvarı açılışa hazırlanıyor

Muğla’da yerel tohumda, toprak, bitki, sulama suyunda ve tarımsal üretimin birçok alanında bilimsel çalışmalara, tekniklere önem veren Büyükşehir Belediyesi’nin Gıda Analizi için Muğla Ticaret Borsası ile hayata geçirdiği 100.Yıl Gıda Analiz Laboratuvarı’nda çalışmalar tamamlandı.

Milas’ta gıda denetimleri sürüyor

Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 5996 sayılı kanun kapsamında, marketlerin hayvansal ürün satış bölümlerinde denetimler gerçekleştirildi.

Ortaca'daki işletmelerde bulunan kızartma yağları denetimden geçti

Ortaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol görevlileri Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü talimatıyla eş zamanlı olarak işletmelerde kullanılan kızartma yağlarını denetledi.

Ortaca’da Belediye Çalışanlarına İş Güvenliği Eğitimi

Ortaca Belediyesi’ne ait Dal-Bel şirketi çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimi, gıda hijyeni ve sanitasyonu eğitimi verildi.

Muğla’da Slow Food Yılbaşı Pazarı açıldı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Slow Food Yılbaşı Pazarında açılırken, pazarda organik gıdaların bulunduğu stantlar kuruldu.

Tarım ekiplerinden 13 ilçede gıda denetimi

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin Bakanlık talimatları çerçevesinde yılbaşı öncesi gıda denetimler artırıldı. Gece mesaisi yapan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda denetim ekipleri 13 ilçede denetim gerçekleştirdi.

Yeni Yıl Öncesinde Alkol Ve Gıda Denetimi Yapıldı

Muğla’nın Ortaca ilçesinde yeni yıl öncesinde sahaya inen ekipler birçok işletmede alkol ve gıda denetimi gerçekleştirdi.

Uzmanlar Uyardı

Dünya çam balının merkezi Muğla’da, çam balının yanında Türkiye’nin diğer illerinde üretimi gerçekleştirilen balların analizi gerçekleştiriliyor. Gerçekleştirilen uzun bir tahlil sonrası balın gerçek mi, sahte mi yoksa el yapımı bal mı olduğu tespit ediliyor.

Bodrum Gıda Çarşısı Özgün Yapısıyla Hizmet Veriyor

Bodrum Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucu, Bodrum Gıda Çarşısı kentin mimari dokusu ve estetiğine uygun hale getirilmişti. Kent merkezinde gerçekleştirilen proje, bölgedeki esnaf ve vatandaşlar tarafından memnuniyetiyle karşılanıyor.

Ortaca'da gıda denetimleri devam ediyor

Ortaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Birimleri tarafından, ilçede faaliyet gösteren gıda işletmeleri ve zeytinyağı üretim tesislerinde denetimler gerçekleştirildi.

Ertürk, “Biz emekliler daha kasabın yolunu bile göremedik”

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ)'nun kasım ayı açlık yoksulluk araştırmasını yayımlandı. Araştırmaya göre açlık sınırı 14.025 TL'ye yoksulluk sınırı 45 bin 686 TL'ye çıktı. Bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ de aylık 18 bin 239 TL olurken, yıllık gıda enflasyonu ise sınırlı düşüşle yüzde 80,12 oldu. Fethiye’de yaşayan emekli Abuzer Ertürk, açıklamalarda bulundu.

Muğla’da Gıda Analiz Laboratuvarı’nda çalışmalarda sona gelindi

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Ticaret Borsası işbirliği ile Muğla’ya kazandırılacak Gıda Analiz Laboratuvarı çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Öğrenciler tarımsal üretime devam ediyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Şehit Seyhan Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım Bölümü alanları Kaymakam Mustafa Maslak tarafından yerinde incelendi.

Öğrencilere su tüketimi konulu eğitim

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 'Su hayattır, su gıda demektir. Kimseyi geride bırakma' temalı Dünya Gıda Günü etkinlikleri çerçevesinde bazı okullar ziyaret edilerek öğrenciler; su tüketimi ve sağlıklı gıda ile ilgili bilgilendirildi.

Gıda taşıyan kamyon kaza yaptı, 2 yaralı

Muğla’da Ula Sakartepe rampasında gıda maddesi taşıyan kamyon virajı alamayınca orta refüje çarparak yan yattı.

Müdürü Saylak; "Dünyada 735 milyon insan açlık tehlikesi ile karşı karşıya"

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Dünya Gıda Günü dolayısıyla Menteşe’nin Bayır ve Kafaca mahallelerindeki ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik etkinlik düzenledi.

12 Bin Üretici Ucuz Motorine Kavuşacak

Milas Belediyesi ile Milas Süt Üreticileri Birliği arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında 12 bin üreticinin indirimli faydalanabileceği akaryakıt istasyonu açılması için adım atıldı. Protokol kapsamında yem, gübre, tohum, ekipman satışı da ortaklara ve üreticilere indirimli olarak verilecek. İmza töreninde konuşan Başkan Tokat, “Türkiye’de yakın zamanda gıda krizi kapıda” diyerek üreten çiftçiyi her zaman destekleyeceklerini dile getirdi.

50 Girişimciye 1’er Milyon Hibe

KOSGEB, DTO, MUTSO ve AYSO arasında imzalanan protokol kapsamında, Makine ve gıda imalatı sektörlerinin gelişmesine yönelik iş fikri destek çağrısı ile, şartları yerine getiren toplam 50 girişimciye, 1’er milyon lira hibe verilecek.

Üreticilere Fide Desteği Verilecek

Bodrum Belediyesi, üretim yapan çiftçilere destek olmaya devam ederken Karaova’da sağlıklı gıda üreten çiftçilere düzenli olarak yapılan fide hibesinin bir yenisi daha gerçekleştirilecek.

Okullarda Ücretsiz Öğün Talebinde Bulundular

Cumhuriyet Halk Partisi il ve ilçe örgütleri kadın kolları, ülke genelinde eş zamanlı olarak basın açıklaması yaptılar. Açıklamada gıda artışlarındaki fiyatlara dikkat çekilerek, okullarda ücretsiz öğün taleplerini bir kez daha dile getirdiler.

Muğla’da Gıda Denetimleri Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığının yurt genelinde başlattığı gıda denetimi seferberliğine Muğla'da 84 kişilik kişilik gıda kontrol ekibi Muğla genelinde denetim yaptı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Saylak gıda denetime katıldı

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Dalaman ilçesinde İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen gıda denetimine katıldı.