Girişimcilik Haberleri

Girişimcilik Haberleri

Muğla İŞKUR’dan engelli ve eski hükümlü girişimcilere 500 bin liraya varan hibe destek

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlara hibe desteklerini 150 bin liradan 400 bin liraya, eski hükümlü vatandaşlara hibe desteklerini 110 bin liradan 300 bin liraya, korumalı işyeri projelerinde kuruluş sermayesi desteğini 150 bin liradan 500 bin liraya yükseltti.

MSKÜ ile MUTSO Arasında ‘Girişimcilik’ İşbirliği Protokolü İmzalandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Genç ve Kadın Girişimciler Topluluğu ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) arasında işbirliği protokolü MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş ile MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar arasında imzalandı.

TOBB Girişimcilik Seçim Takvimi Yayınlandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Kadın ve Genç Girişimciler İl Kurulları için başvurular 3 Temmuz 2023 Pazartesi günü başladı.

MSKÜ’ye TEKNOFEST'te Sosyal Yenilik ve Girişimcilik Alanında Birincilik Ödülü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), TEKNOFES TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında "Merkeziyetsiz Tasarım ve Tedarik Sistemi: LunaJo" projesi ile "Sosyal yenilik ve Girişimcilik" alanında Türkiye birincisi oldu.

MSKÜ’den ‘Bilge Fikirler’ yarışması

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi AR-GE, girişimcilik ve yenilik proje fikirlerini destekleyerek ödüllendirecek.

“Kadın Ve Girişimcilik” Üzerine Konuşuldu

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü tarafından düzenlenen “Kadın ve Girişimcilik” konulu söyleşiye konuk oldu.

GİRİŞİMCİ ADAYLARINA SERTİFİKA

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 13 Temmuz Cuma günü sona erdi. Eğitime katılmaya hak kazanan 29 kişi, eğitimi başarıyla tamamlayarak sertifika almaya ve KOSGEB Girişimci desteği almaya hak kazandı.

FTSO KOSGEB EĞİTİMİ BAŞLADI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 10 Temmuz Salı günü başladı. Eğitimin açılış konuşmasını yapan FTSO Başkan Vekili Kemal Hıra, talep olması halinde KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin devam edeceğini söyledi.

SEYDİKEMER ESNAF ODASI’NDAN 7. KOSGEB KURSU

Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından KOSGEB destekli 21 kişiye girişimcilik kursu verildi.

Sertifikalar Törenle Verildi

Muğla Çalışma ve İş Kurumu il Müdürlüğü, İŞKUR Fethiye Hizmet Merkezi ve Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliği içerisinde gerçekleştirilen ‘Temel Seviye Girişimcilik Eğitimi’ programını başarıyla tamamlayan 100 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.