Sertifikalar Törenle Verildi

Muğla Çalışma ve İş Kurumu il Müdürlüğü, İŞKUR Fethiye Hizmet Merkezi ve Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliği içerisinde gerçekleştirilen 'Temel Seviye Girişimcilik Eğitimi' programını başarıyla tamamlayan 100 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Muğla Çalışma ve İş Kurumu il Müdürlüğü, İŞKUR Fethiye Hizmet Merkezi ve Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliği içerisinde gerçekleştirilen ‘Temel Seviye Girişimcilik Eğitimi’ programını başarıyla tamamlayan 100 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen törene, Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Milletvekili Hasan Özyer, Kaymakam Ekrem Çalık, Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, Muğla Çalışma ve İş Kurumu il Müdürü İlyas Sarıyerli, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan ile sertifika almaya hak kazanan kursiyerler katıldı. Muğla Çalışma ve İş Kurumu il Müdürü İlyas Sarıyerli törende yaptığı konuşmada; “Her yıl iş gücü eğitim planlaması yapmaktayız. Her ay yürütme kurulu toplantıları her 3 ayda Sayın Valimizin başkanlığında İl istihdam ve meslek eğitim kurulu toplantıları yapmaktayız. Bunlardan biriside girişimcilik eğitimidir. Biz bu çalışmaları ilimiz genelinde temel teşkil etsin diye ortalama her yıl 2 bin işverenimizi ziyaret etmekteyiz. 20 iş ve meslek danışmanımızla işverenlerimizi dinlemekteyiz. İş arayan vatandaşlarımızı gerek okul aşamasında gerek okulunu bitirdikten sonra görüşmekteyiz” dedi.

Muğla’nın dört bir köşesinde he türlü iş gücü yetiştirme kurs ve kurumları açtıklarını ifade eden Sarıyerli, bu kurslar arasında mekikli dokumadan balık işlemeciliğine, narenciye budalamadan takı tasarım kurslarına kadar her türlü kursların bulunduğunu söyledi. Kursiyerlere kurs süresince günlük 20 Türk lirası cep harçlığı verildiğini belirten Sarıyerli, bunun yanında genel sağlık sigortası, iş yeri kazası ve meslek hastalığı sigortasını da karşıladıklarını kaydetti. İş başı eğitim programı ile ilgili olarak bilgiler aktaran Sarıyerli; “Geçen yıl 1701 olarak gerçekleşen iş başı eğitim programının yararlanıcısı vatandaşımız yüzde 400’lük artışla bu yıl 6300 olarak gerçekleşti. Burada vatandaşa ödediğimiz miktar 32 milyon 200 Türk parasıdır. Buradaki yüzde 400’lük artış ödediğimiz miktar devletimizin kaynağıdır. Vatandaşımıza ödenmiştir. Aynı zamanda onları da sertifikalandırarak nitelikli iş gücüne destek olmadır. Toplum yararına programlar kapsamında da Muğla’da 4500 vatandaşımızı kamu kurum ve kuruluşlarımızda bu vatandaşlarımızı çalıştırdık ve onlara ödediğimiz para 31 milyon Türk lirası olarak gerçekleşti” dedi.

Kursiyerler adına konuşma yapan Ercan Güngör de; “Bizler yeni girişimciler olarak devletimizin KOSGEB vasıtasıyla hibeler ve faizsiz kredilerle desteklediği yeni iş yerimizi açmak için bu programla güzel bir fırsat yakaladık. Bu fırsatı başarıya dönüştürme hedefindeyiz” dedi. Muğla AK Parti Milletvekili Hasan Özyer “Eskiden iş ve işçi bulma kurumu işlevini kaybetmişti. Sadece bir sekretarya hizmeti veriyordu. Ama bugün geldiği nokta da Türkiye’nin en fazla ihtiyaç duyduğu bir boşluğu dolduruyor. Nitelikli iş gücü, istihdama teşvik ve girişimcilik ruhu. Girişimcisi olmayan ülkelerin gelişmesi mümkün değil. Bugün Avrupa, Amerika, Japonya’ya baktığımızda her bir uluslararası şirketi bir ülkeden daha büyük. On binlerce, yüz binlerce kişiye istihdam sağlıyor ve dünyanın her tarafında AR-GE ve teknolojik çalışmalarına katkı veriyor hem ülkelerine inanılmaz kaynak aktarıyorlar. Onun için ben İş-Kur’a bu dönüşümü sağlayan Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Bu kursların gelecekte faydasını göreceğiz. Bu bir geleceğe yatırımdır. Nasıl eğitimde insanımızı eğitirsek uzun vadede geleceğimizi kurtarırsak aynı şekilde girişimcilikte bugün ektiğimiz tohumlar yarın yeşerecektir” diye konuştu.

 

Muğla Valisi Amir Çiçek “Muğla’daki insan kalitemiz ne, iş yerlerinde çalışan insanlarımızın ürettiği hizmet kalitesinin durumuna göre nasıl verim elde ediliyor? Ekonomiye ne katma değer sağlıyor. İş veren istihdam ederken hangi nitelikli kişilerle buluşmaya çalışıyor. Toplantılarla bu konuları görüşüp uygulamaya geçiyoruz. Muğla’da tek sıkıntımız ve eksiğimiz girişimcilik ruhunu hayata geçirebilmek. Hepimizin içinde gizli girişimcilik ruhu vardır. O ruhu harekete geçirebilmek içinde sadece bu kurslarla belgelerle yeterli değiliz. Bundan sonra takip edeceğiz. Biz sadece belgeyle kalmayacağız. KOSGEB’i, kredileri faizsiz veren hangi kurum varsa onları da takip edeceğiz. Lütfen kaynakları kasalarda saklamasınlar. Hükümetimizin de politikası bu. Paraları bankalarda faizlerle değil üretime yönelik kanalize etmektir. Bize düşen görev sadece yetiştirmek değil, bundan sonra da girişimcilik belgesini almış olan arkadaşlarımızın girişimcilik ruhunu harekete geçirmek için takip edeceğiz. Hanginize kim engel oluyor, hangi belgeyi vermekte zorluk çıkarıyorlar, hangi bürokratik engel var, hangi zihniyet hala kendi rahatını düşünüp sizler gibi üretken insanların yolunu açmıyor. Bu konuda kursiyerlerimizin yanındayız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN