Gol, Haberleri

Gol, Haberleri

Ana isale hattı patladı, yollar göle döndü

Torba Mahallesi'nde ana isale hattı patladı, yollar adeta göle döndü. Yolda trafik akışı alternatif güzergahtan kontrollü olarak sağlanıyor.

Muğla’da Eski Milli Boksörler, Muğla Boks Spor Kulübünü Kurdu

Muğla’nın eski milli boksörleri Efkan Zeytinoğlu, Erkan Bingöl, Bulut Haykır ve Emrah Ceylan bir araya gelerek Muğla Boks Spor Kulübü’nü kurarak, genç boksörlere destek çıkıyorlar. Yeni kurulan Muğla Boks Spor Kulübü, ilk madalyasını Kadınlar 22 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’ndan aldı.

Muğlaspor, tecrübeli ismi kadrosuna kattı

Bölgesel Amatör Lig 5. Grup ekiplerinden Muğlaspor, Zonguldak Kömürspor forması giyen 33 yaşındaki orta saha oyuncusu Savaş Yılmaz’ı renklerine bağladı.

Karslı, “Rakip takımı kutluyoruz”

Trendyol 1.Lig’de Sakaryaspor, Bodrum FK’ya evinde 0-2 mağlup oldu. Sakaryaspor Yardımcı Direktörü Turgay Kaslı maç sonrası açıklamalarda bulundu.

Fethiyespor İnegöl Maçına Hazırlanıyor

TFF 2.Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, Pazar günü karşılaşacağı İnegölspor maçına yaptığı antrenmanlar ile hazırlanıyor.

Sezonun ilk golünü Gökdeniz attı

Bodrum FK, yeni sezona Giresun deplasmanında 1-0 galip geldi. Mücadelenin tek golü 90+4'de Gökdeniz Bayrakdar'dan geldi.

Fethiyespor, Gümüşhane’den 1 puanla dönüyor

3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden Fethiyespor 25. hafta karşılaşmasında Gümüşhanespor ile karşılaştı. Lacivert beyazlılar deplasmanda oynadığı karşılaşmadan 1 puan ile ayrıldı.

'Turizm Destinasyonu Yürütme Kurulu' toplantısı yapıldı

Fethiye - Seydikemer’in potansiyelinin değerlendirilmesi ve tanıtımının artırılması amacıyla kurulan ‘Fethiye - Seydikemer Turizm Destinasyonu Yürütme Kurulu’ Toplantısı, Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Fethiye’de gerçekleştirildi.

Burası ne deniz, ne göl, tütün tarlası

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, Türkiye'nin çıkılan değil, inilen tek yaylası Karabağlar Yaylası son yağışlar sonrası denizi andırıyor. Geniş tarım arazilerinde su yüksekliği 1 metreyi geçerken, yaz sezonunda geniş arazilerde tütün fidelerinin yükseldiği, daha küçük alanlarda mevsimlik sebze-meyvenin yetiştirildiği Karabağlar Yaylası'nın toprağı yağışlar sonrası suya doydu.

Muğla genç işe yerleştirmede Türkiye üçüncüsü

İstihdam sağlamaya yönelik faaliyetlerin görüşüldüğü ve yapılan çalışmaların değerlendirildiği 2022 yılı birinci İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Ermaş Mermer Ula fabrikasında Muğla Valisi Orhan Tavlı Başkanlığında yapıldı.

Fethiye Turizm Konseyi Toplantısı’nda 2022 Turizm Planlaması Konuşuldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde yapılan Fethiye Turizm Konseyi toplantısında, turizm pazarının çeşitlendirilmesine yönelik faaliyetler ve Muğla turizminde gelinen son durum konuşuldu. Toplantıya katılarak Muğla’nın kültür ve turizm faaliyetlerine ilişkin sunum yapan Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, Muğla’da gerçekleştirilen sportif amaçlı turizm faaliyetlerinde öne çıkan Babadağ’ın yamaç paraşütü atlayış sayısında tüm zamanların rekorunu kırmış olabileceğini söyledi. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ise Fethiye’nin tanıtımı için katıldıkları fuar ve organizasyonlarda 2022 yılı planlamasını yapmak için yoğun çaba gösterdiklerini kaydetti.

Fethiyespor Ağrı’yı aştı 1-0

3. Lig 3. Grupta mücadele eden Fethiyespor, evinde Ağrı 1970 Spor’u konuk etti. Lacivert beyazalılar Ağrı 1970 Spor’u Serhan ‘ın golü ile 1-0 yendi.Puanını 34 e çıkaran Fethiyespor en yakın rakibi Kırıkkale Büyükanadolu Spor ile puan farkını 6’ya çıkartarak liderliğini sürdürdü. Fethiyespor ligde 15. Hafta maçında kendi evinde Karşıyaka ile karşılaşacak.

Fethiyespor 3 puanı 3 golle aldı

Fethiyespor deplasmanda karşılaştığı Modafen’i 3-0 mağlup ederek 13 .hafta sonunda 31 puana ulaşarak liderliğini sürdürdü.

Muğla İl Müdürleri Antik Kentte

Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın himayelerinde Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl’ün organizasyonunda Antik Kentlere gezi düzenlendi.

Yunus Emre’yi Anma Etkinliği Toplantısı

01 Kasım 2021 Pazartesi Günü Saat 14.00 da Üniversite VİP Salonunda Yunus Emre’yi Anma Etkinliği Toplantısı gerçekleştirildi.

Arslan, “Amacımız turizme katkı olması yönünde”

Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat ve Muğla İl Kültür Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl Muğla valiliği adına UNESCO TOURISTICA Photo Safari etkinliği kapsamında akşam yemeği düzenlendi. Etkinlik teleferik önünde buluşmanın ardından akşam yemeği ile son buldu.

Thera Antik kenti kazı işbirliği protokolü imzalandı

Muğla'nın Ula ilçesindeki Thera antik kentinin kazı çalışmaları için işbirliği protokolü Muğla Müzesi ve Ula Belediyesi arasında Muğla Turizm İl Müdürü Zekeriya Bingöl, Ula Belediye Başkanı Özay Türkler, Muğla Müze Müdürü Gülnaz Savran ve kazı çalışmasını yürütecek MSKÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdülkadir Baran'ın katıldığı bir törenle imzalandı.

Fethiye Turizm Konseyi Toplantısına İl Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl Katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde yapılan Fethiye Turizm Konseyi toplantısına Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl katıldı. Muğla genelinde etkili olan orman yangınlarının etkilerinin ele alındığı toplantıda ayrıca Türkiye’nin halen kırmızı listede olduğu İngiltere pazarı için yapılabilecekler görüşüldü.

Fethiye kültür rotaları canlanıyor

Fethiye turizminin 12 aya yayılması, turizm çeşitliliğinin arttırılması, kültür turizminin daha da canlanması için Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat başkanlığında, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl, Milas -Beçin Kalesi Kazı Başkanı ve Fethiye Kalesi kazı Danışmanı Prof.Dr. Kadir Pektaş, Fethiye Turizm Danışma Bürosu Şube Müdürü Saffet Dündar ve Fethiye Müzesi Müdürü Emel Özkan katılımı ile toplantı yapıldı.

Kaş ve Seydikemer’de incelemelerde bulundular

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Muğla Turist Rehberleri işbirliğinde 102 katılımcı ile ilk olarak Seydikemer ilçesi sınırları içinde kalan Tlos Antik Kenti’ne giderek, kazı ekibinden Araştırma Görevlisi Ozan Usanmaz'ın refakatinde kentte inceleme yaparak bilgi aldılar. Ardından Saklıkent Kanyonu’nu inceleme yapan ekip, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş’tan bölge hakkında bilgi aldılar. 

Fethiye, Seydikemer Turizm Destinasyon Toplantısı yapıldı

Ülkemizin iç ve dış turizm pazarlarında bir marka ve cazibe merkezi haline gelmesi, tarihi, turistik, kültürel ve doğal güzelliklerin belirlenen strateji doğrultusunda ilgili kamu kurum ve kuruluşları, STK ve sektör temsilcilerinin işbirliği ve koordinasyonu ile "İller ve Destinasyonlar " tanıtım çalışmaları kapsamında, Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın onayı ile oluşturulan "Fethiye - Seydikemer Turizm Destinasyonu" toplantısı düzenlendi.

Vali Orhan Tavlı FTSO’yu ziyaret etti 

Fethiye’de bir dizi ziyaretlerde bulunan Muğla Valisi Orhan Tavlı, Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat ile birlikte Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret etti. Fethiye iş dünyasının sorunlarını dinleyen Vali Tavlı, başta turizm olmak üzere imalat ve tarım sektörlerinin sorunlarının çözümüne ilişkin talepleri aldı. 

Vali Tavlı antik tiyatro hakkında bilgiler aldı 

Bir dizi ziyaretler için Fethiye’ye gelen Muğla Valisi Orhan Tavlı, restorasyon çalışmaları yarım kalan Telmessos Antik Tiyatrosu’nda incelemelerde bulundu. 2012 yılında dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın talimatlarıyla restorasyonu başlayan ancak yüklenici firmanın hak edişlerini alamadığı gerekçesiyle mahkemelik olan antik tiyatroda incelemelerde bulunan Vali Orhan Tavlı, Fethiye Müze Müdürü Emel Özkan’dan bilgiler aldı. 

Fethiyespor 3 puanı uzatmada kaçırdı 1-1

Misli.com 3. Lig 2. Grup'ta şampiyonluk hesabı yapan iki takımın mücadelesinde deplasmanda uzatma dakikalarında gelen gol, Fethiyespor’u 3 puandan etti. İkinci yarının ilk maçında deplasmana lider olarak giden Fethiyespor, 2.dakikada Alihan Tuncer’in attığı golle öne geçmesine rağmen zirveyi kovalayan Nazilli Belediyespor, Muratcan Bölükbaşı’nın 90+7’de attığı penaltı golüyle 1-1 berabere kaldı. Fethiyespor, deplasmanda 3 puanı kaçırırken puanını 33’e yükseltip liderliğini korudu. Nazilli Belediyespor da aynı puanla 2.sırada yer aldı. 

Stratonikeia Antik Kenti için hazırlanan destek protokolü imzalandı

İlimizde yürütülen arkeolojik kazılara yardımcı olmak, İlimizin tarihi ve kültürel varlıklarının tanıtımını sağlamak, tarih ve kültür değerlerini sevdirmek, gerek ulusal gerekse uluslararası tanıtımına ve gelişimine daha geniş katkı sağlamak amacı ile Stratonikeia Antik Kenti için hazırlanan destek protokolü imzalandı.