Gram Fiyatı Haberleri

Gram Fiyatı Haberleri

Fethiye Salı Pazarı’nda Çağla Tezgâhlarda! Fiyatını Duyan Tekrar Soruyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Salı günleri kurulan Fethiye Salı Pazarı’nda bahar aylarının vazgeçilmez lezzeti olan çağla, tezgâhlarda yerini almaya başladı. Peki kilogram fiyatı ne kadar? Fiyatını duyanlar tekrar soruyor!

Gram altından tarihi zirve

Altının gram fiyatı yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.15 itibarıyla yüzde 0,9 yükselişle 1.844 lira seviyesinde bulunuyor. Gram altının zirvesi 1846 lirada bulunuyor.

Gram Altından Yeni Rekor: 1.701 Lira

Türk Lirası'nın döviz karşısındaki hızlı değer kaybı ile yükseliş ivmesini artıran altının gram fiyatı ise 1.701 lira ile yeni tarihi zirvesini gördü.

Gram Altından Rekor Üstüne Rekor

Altın, ABD'de Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) imalat endeksinin Mayıs 2020’den bu yana en düşük seviyeye gerilemesinin etkisi ile Asya'da hafif yükseldi. Türk Lirası'nın döviz karşısındaki hızlı değer kaybı ile yükseliş ivmesini artıran altının gram fiyatı ise 1.626 lira ile yeni tarihi zirvesini gördü. 

ALTIN FİYATLARI HAREKETLENDİ

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 1052 lira seviyesinde işlem görüyor.

Dolardaki sert düşüş altını da etkiledi

BDDK'nın ticari kredi koşullarında değişikliğe gitmesini ardından sert düşen dolar, altını da etkiledi. Düzenleme öncesi 1.022 lira seviyesinde bulunan altının gram fiyatı, düzenleme ile birlikte 970 lira seviyesine kadar çekildi.

Dünya’da Düşen Altın Fiyatları Türkiye’de Yükseliyor

Doların 16 TL seviyesini aşmasının ardından altının ons fiyatının Dünya piyasasında düşmesine rağmen değer kazanması sonrasında altının gram fiyatı 974TL seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.578 lira, cumhuriyet altını da 6.522 liradan satılıyor.

Savaş Piyasayı Alt Üst Etti

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş tüm piyasaları alt üst etti. Putin’in Ukrayna topraklarına işgaline yönelik kararı sonrası altın fiyatları bir anda fırlattı. Savaş çıkmadan önce gram altın fiyatı 840 TL seviyelerinde olurken, savaşın çıkmasıyla birlikte altının gram fiyatı 960 TL seviyelerini gördü.

Ortaca’da narenciye üreticisi destek bekliyor

Türkiye'nin narenciye üretimi ve ihracatında önemli yere sahip Ortaca'da limon üreticisi zor günler geçiriyor. Bu yıl 100 bin ton civarında limon üretiminin gerçekleştirildiği bölgede, ürünün kilogram fiyatı dalında 80 kuruş ila 1 liraya kadar düştü.

Çeyrek altın 885 lira

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram fiyatı 528 TL’den çeyrek altın ise 885 TL’den satılıyor.

Dolar 8,88 seviyesinde

Merkez Bankası'nın sürpriz faiz kararıyla rekor üstüne rekor kıran dolar, bugün 8,8933 ile tarihi zirvesini yeniledi. Dolardaki yükselişe paralel olarak hareket eden altının gram fiyatı ise 500 lirayı aştı.