Savaş Piyasayı Alt Üst Etti

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş tüm piyasaları alt üst etti. Putin'in Ukrayna topraklarına işgaline yönelik kararı sonrası altın fiyatları bir anda fırlattı. Savaş çıkmadan önce gram altın fiyatı 840 TL seviyelerinde olurken, savaşın çıkmasıyla birlikte altının gram fiyatı 960 TL seviyelerini gördü.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Rusya’nın Ukrayna’ya olan saldırılarında 2 hafta geride kaldı. İki ülke arasındaki savaş tüm piyasaları alt üst etti. Putin’in Ukrayna topraklarına işgaline yönelik kararı sonrası altın fiyatları bir anda fırlattı. Savaş çıkmadan önce gram altın fiyatı 840 TL seviyelerinde olurken, savaşın çıkmasıyla birlikte altının gram fiyatı 960 TL seviyelerini gördü. 
SAVAŞLAR EKONOMİLERİ HEP OLUMSUZ ETKİLEMİŞTİR
Savaşların ekonomiyi hep olumsuz etkilediğini söyleyen Tufanlar Kuyumculuk çalışanı Onur Arıkan,’’ Dünya üzerinde savaşlar ekonomileri hep olumsuz etkilemiştir. Tabi ki bu olumsuzlukta ilk etkilenen şeyler altın ve döviz kurları. Maalesef ki bizim ülkemiz ve birçok ülke bu durumdan negatif olarak etkilendi. Dünyanın genelinde altın %8 civarında bir artış gösterdi. Ama ülkemizde döviz kurlarından kaynaklı daha fazla bir artış gözlemlendi’’ dedi.
BİRKAÇ AY ÖNCESİNDE ALTIN 1060 LİRALARA KADAR ÇIKMIŞTI
Ulaşılabilirlik her zaman için daha iyidir diyen Arıkan,’’ Bildiğiniz üzere dövizin ciddi yükselmesi sonucu birkaç ay öncesinde altın 1060 liralara kadar çıkmıştı. O dönemde altın ons bazında yükselmemişti. Sadece döviz kaynaklı bizim ülkemizde bir yükseliş söz konusuydu. Tabi ki o dönemde altın alan insanlar şu an biraz zararlarını telafi etmek adına yükselmesini istiyor ama alışveriş yapacak vatandaşlarımız için altının yükselmesi olumsuz ve kötü oldu. Şahsım adına çokta yükselmesini istemezdim. Çünkü ulaşılabilirlik her zaman için daha iyidir’’ ifadelerini kullandı.
ALTININ YÜKSELECEĞİ ÖNGÖRÜLÜYORDU
Altının yükseleceği öngörülüyordu diye konuşan Arıkan,’’ Bu savaş devam ettiği müddetçe tabi ki ekonomileri kolay kolay düzelmeyecek. Hep bir negatif etkileri olacak. Altının zaten yükseleceği daha öncelerden öngörülüyordu. 2000 ons civarları tahmin ediliyordu ve geçenlerde 2000 onsa kadar çıktı. Şuan ise 1990 civarında. Bu nedenle ve savaşın da olmasıyla birlikte bu artış daha devam edecek diye düşünüyorum. Yatırımcıların bu dönemlerde dikkatli ve temkinli bir şekilde yatırım yolu izlemeleri gerektiğini düşünüyorum’’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN