Gündem, Haberleri

Gündem, Haberleri

FETMOD üyeleri kahvaltıda buluştu

Fethiye Merkez Otelciler Derneği (FETMOD) tarafından LLULL Tersane’de kahvaltı programı düzenlendi. Yönetim kurulu üyelerinin katılım sağladığı programda konuşan FETMOD Başkanı Murat Mallı, “Fethiye’ye daha fazla turist gelmesi için yoğun şekilde çalışıyoruz” dedi.

Ortaca Belediye Başkanı Uzundemir Belediye Başkanlığı İçin Adaylığını Açıkladı

Muğla'nın Ortaca ilçesi Belediye Başkanı Alim Uzundemir yeniden Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

3’lü Masanın Konuğu Aday Adayı Pabuşçu Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Veli Pabuşçu, 3'lü Masa programın bu haftaki konuğu oldu. Aday Adayı Pabuşçu, “Fethiye halkını ve bölgemizin sorunlarını yakından tanıyorum. Bu anlamda güzel hizmetlere imza atabileceğime inandığım için böyle bir yola çıktım” şeklinde ifadeler kullandı.

Ayyıldız Gündem’de Çifte Doğum Günü Kutlaması

Fethiye’de yayın yapan Ayyıldız Gündem Gazetesi’nde çifte doğum günü kutlaması gerçekleştirildi. Kurumda muhabir olarak görev yapan Aleyna Cengiz ve köşe yazarı Cengiz Gürhan, doğum günlerini eğlenceli bir organizasyon ile kutladı. 

MOTOSİKLETE TALEP HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Artan benzin fiyatları her geçen gün vatandaşın belini bükmeye devam ederken aynı zamanda Fethiye trafiği de sürücüleri çileden çıkartıyor. Birçok sebepten dolayı araçlarını garaja geçen vatandaşlar çözümü motosiklette buldu.

PAZAR DOLDU TAŞTI

Fethiye'de yaşayan ve turistik amaçlı olarak gelen yabancı uyruklu turistler, giyim ve meyve sebze alış verişi için Salı Pazarı’na akın etti.

Kansız’dan iktidara eleştiri

Fethiye Gelecek Partisi İlçe Başkanı Sadet Kansız FRT TV'de her Perşembe saat 21'de yayınlanan Gündem Analiz Programı'na konuk oldu. Kansız programda ülkenin ve Fethiye’nin içinde bulunduğu durumla ilgili konuştu.

Akaryakıtta zamsız gün

Dolar’ın tarihi yükselişin ardından önceki gün benzine 1 lira 2 kuruş, motorine 1 lira 6 kuruş, otogaza 65 kuruş gelen tarihi zamdan sonra bu gece içinde benzine 46 kuruş, motorine ise 45 kuruş, LPG’ye 25 kuruş zam beklentisi vardı. Ancak EPDK'dan "Bugün akaryakıt fiyatlarında herhangi bir artış söz konusu değil" açıklaması geldi.

Öztürk; “MUSKİ ve Büyükşehir sınıfta kaldı”

Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk aşırı yağışlar nedeni ile su taşkınlarının yaşanması ile ilgili olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi. Öztürk Vatandaşların yaşanan su baskınlarından sonra MUSKİ’yi ve belediyeyi aradıklarında cevap alamadıklarını söyledi.

Piyasa alt üst

Döviz ve Altının yükselişi durdurulamıyor.Dolar 12.48TL,Euro 14.04 seviyesinden çeyrek altın 1.162TL’den işlem görüyor.

LPG’ye yine zam geldi

LPG otogaza 1 ayda 4. zam geldi. Litre başına 19 kuruş zam yapıldı.

Girgin; ”Esnafın defterini dürdünüz”

Ticaret Bakanlığı Bütçe Görüşmelerinde CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Ticaret Bakanı Mehmet Muş Komisyona geldiğinde “Esnaf 0 faizli can suyu kredisi istiyor. Sayenizde esnaf can çekişiyor. Esnafa kulak verin” diyerek karşıladı.

Dolar tüm zamanların rekorunu kırdı! 1 dolar 10 TL’yi gördü

Türk Lirası karşısında yükselişini hızlandıran dolar, 10 lirayı ilk kez geçti. Gram altın ise 600 lirayı görmesiyle tüm zamanların rekorunu kırdı.

Girgin, Dalaman’daki TİGEM Arazisini TBMM Gündemine Taşıdı

CHP Muğla Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin Türkiye Tarım işletmeleri Genel Müdürlüğü Dalaman Tarım İşletmesi'nin, ekim yaptığı yerlerin, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilmesini, Bakan Mehmet Ersoy’a sordu. Meclis Genel Kurulu’nda bu konuda bir konuşma da yapan Girgin, verdiği yazılı soru önergesinde, Takdir Komisyonu tarafından belirlenen kamulaştırma bedeline yapılan itirazı da gündeme getirdi.

Bakan Özer: 'Öğrencilerimiz ile ilgili şu anda ne aşı ne de PCR hiçbir zorunluluk yok'

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, canlı yayın programına konuk oldu. Tek doz aşı olmuş öğretmen oranının yüzde 91'e çıktığını söyleyen Bakan Özer, "Yüz yüze eğitimi inşallah devam ettireceğiz. Şu an itibarıyla vaka nedeniyle tatil edilen hiçbir okul yok. 1 haftalık yüz yüze eğitim sürecinde Türkiye genelinde, 850 bin sınıfın sadece 198'inde vaka nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildi." ifadelerini kullandı.

Mehmet Topuz, “En büyük söz hakkı gençlerin”

Her hafta FRT TV'de yayınlanan Gerçek Gündem'in bu haftaki konuğu, DEVA Partisi Gençlik Çalışmaları Başkanı Mehmet Topuz’du. Program sunucusu Emrullah Gök'ün sorularını yanıtlayan Başkan Topuz, DEVA partisi içindeki gençlik kollarının çalışmalarından ve gençlerin sorunlarından bahsederek gündemi değerlendirdi. 

Karayiğit “Aidatlar, bir ekmek parası kadar arttı”

Son zamanlarda ülkemizde yaşanan kuraklık ve az yağışlar, üreticiyi de olumsuz etkilemişti. Çiftçinin tarlasına ekip diktiği ürünlerin verimiyle doğru orantılı olan yağışların ülkemizde son günlerde artışa geçmesi, yetersiz de olsa üreticileri sevindirdi. Fethiye Ziraat Odası’nda meclis toplantısı öncesi açıklamalarda bulunan Oda Başkanı Kenan Karayiğit, yağmurların üretici için yetersiz olduğunu vurgulayarak, toplantı gündeminde konuşulacak konulara da değindi. Karayiğit “12 dönüme kadar olan araziler için, 2020 yılındaki senelik aidatlarımız 48 TL iken 2021 yılında 51 TL olarak tespit edildi” diye konuştu.

Muğla’da 10 bin sağlık çalışanı aşı oldu

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan yaptığı açıklamada, 10 bin sağlık çalışanının aşı olduğunu söyledi.

Milas Belediyesi’nden Engelsiz Edebiyat Projesi

Milas Belediyesi ve Türkiye Sakatlar Derneği işbirliği ile hazırlanan Engelsiz Edebiyat Atölyesi çalışmaları devam ediyor. 

Basketbolda 17. Haftanın ardından

ING Basketbol Süper Ligi'nde 17. hafta birbirinden ilginç maçlara ve sonuçlara sahne oldu. 17. haftanın açılış mücadelesinde, düşme hattını çok yakından ilgilendiren maçta Frutti Extra Bursaspor ile Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, Tofaş Spor Salonu’nda karşılaştı. Yeni transferleri Tillman ve Shayok'un ilk kez forma giydiği Frutti Ekstra Bursaspor, son ana kadar çekişmeli geçen maçta, hakemlerin son derece taraflı ve yanlış kararlarının da katkısıyla, LH Fethiye Belediyespor'u 89-84 mağlup etti. Bursaspor böylece ligdeki son 4 maçında 3. galibiyetini aldı.  

Yatağan Termik Enerji Genel Müdürü Korhan Tiryaki, Vali Tavlı’yı ziyaret etti

Yatağan Termik Enerji Genel Müdürü Korhan Tiryaki, Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı makamında ziyaret ederek işletmenin Yatağan’a ve Türkiye’nin enerjisine katkılarını aktardı.

Toros, “Camia olarak kenetlendik” 

3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, ikinci yarı hazırlıklarını sürdürüyor. Fethiyespor Teknik Direktörü Mesut Toros, “Hazırlıklarımız çok iyi geçiyor. Takım olarak kamp dönemindeyiz. Antrenmanlarımız devam ediyor” dedi. 

İlçe Başkanı Öztürk İl Başkanı Mete’yi ziyaret etti 

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, Muğla İl Başkanı Kadem Mete’yi makamında ziyaret etti. 

Çoban don nöbetindeki üreticileri ziyaret etti 

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, don nöbetinde olan üreticileri seralarında ziyaret etti. Çiftçilerle sohbet eden İlçe Başkanı Çoban, sorunlarını da dinledi. Çoban, “İyi Parti iktidarında köylü, çiftçi tekrardan Atatürk'ün ulaştırdığı hedeflere ulaşacak; yine milletin efendisi olacak” dedi. 

“Her zaman halkımızın yanındayız” 

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, yönetim olarak göreve seçilmelerinin birinci yıldönümü dolayısıyla bir açıklamada bulundu. İlçe Başkanı Demir, “Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Örgütü olarak; birinci yılımızı gururla tamamladık” ifadelerini kullandı. 

Datça’nın yüksek kesimlerine kar yağdı

Muğla’nın turistik ilçesi Datça’nın yüksek kesimlerine yağan kar vatandaşları sevindirdi.

Ağabeyinin acısına dayanamayıp kendini kanyondan aşağı attı

Muğla’nın Milas ilçesinde trafik kazasında yaşamını yitiren ağabeyinin acısına dayanamadığı iddia edilen şahıs, kanyondan atlayarak intihar etti.

İlçe Başkanı Arıç’tan kutlama ziyareti

Milliyetçi Hareket Partisi Seydikemer İlçe Başkanı Mehmet Arıç beraberinde yönetim kurulu üyeleri ve belediye meclisi üyeleri ile birlikte; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla SED Medya’yı ziyaret ettiler. İlçe Başkanı Arıç, günün anısında SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener’e plaket takdim etti.

Pandemiye rağmen 1177 nikâh kıyıldı

Tüm Dünyada ve Ülkemizde etkili olan Covid-19’a rağmen kısıtlama günleri dışında Fethiye’de de nikâh işlemleri hız kesmedi. Bir önceki yıla göre nikâh sayısında düşüş yaşanırken, Turizm sezonunun kısa olması nedeni ile yabancı evlilik sayısında da düşüş yaşandı.

Akkent Atatürk Spor Kompleksi Talan Edildi

Mülkiyeti Milas Belediyesi’ne ait olan, ihale usulüyle kiralaması gerçekleştirilen Akkent Atatürk Spor Kompleksi kimliği belirsiz kişiler tarafından talan edildi.