Haberler, Haberleri

Haberler, Haberleri

2 şüpheli hakim karşısına çıkarıldı

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri tarafından Fethiye Orman İşletme Müdürlüğüne yönelik yürütülmekte olan rüşvet, nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik operasyonu kapsamında 2 şüpheli hakim karşısına çıkarıldı.

AK Parti Marmaris ilçe yönetimi yeni yapılacak olan hastane inşaatında incelemelerde bulundu

Muğla'nın Marmaris ilçesine Beldibi mahallesinde yapımına başlanan yeni devlet hastanesinin inşaat ve proje çalışmalarını yakından takip etmek ve gözlemlemek için Ak Parti İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen ve ilçe teşkilatı bir ziyaret gerçekleştirdi.

İGF: Gazetecilere yapılan saldırılara kim dur diyecek?

İnternet Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı Mesut Demir, Aydın’da tutuklanan uyuşturucu satıcısını adliye çıkışı görüntüleyen gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı ve “Meslektaşlarımıza karşı yapılan saldırılara kim dur diyecek?” diye konuştu.

Seydikemer Belediyesi yol bakım onarım hizmetlerine devam ediyor

Seydikemer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yol bakım-onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Fen İşleri ekipleri bu kapsamda Seki Mahallesinde yol çakıllaması yaparak yolları çamurdan ve su birikintilerinden kurtarıyor.

Başkan Otgöz’e Ziyaretler Devam Ediyor

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk ve ilçe yönetimi, AK Parti Fethiye Kadın Kolları Başkanı Gülhanım Boz ve İlçe Gençlik Kolları üyeleri Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ü ziyaret ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Fethiyespor Sosyal Komitesi’nden bayrak kampanyası

3. Lig 2. Grup’ta ilk devreyi lider kapatan Fethiyespor sahada başarıya koşarken, faaliyetlerine yeniden başlayan Fethiyespor Sosyal Komitesi şehri hareketlendirmek için kolları sıvadı.

Bodrum’da fırtına nedeniyle feribot seferleri iptal edildi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde gece saatlerinde başlayan ve saatteki hızı 70 kilometreye kadar ulaşan fırtına hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Özcan, “Hamamları kapatmak virüse engel değil destektir”

Fethiye’de hamam işletmecileri 2 aydan bu yana kapalı olduklarını belirterek, bir basın açıklaması yaptılar. Türkiye Hamamcılar Birliği ve dernekleri adına açıklamada bulunan Hamam İşletmecisi Kemal Özcan, “Hamamlar şifa merkezidir. Hamamları kapatmak virüse engel değil destektir” ifadelerini kullandı.

Toplantı Ve Gösteri Yürüyüşleri Güzergahları Belirlendi

Fethiye Kaymakamlığı tarafından yayımlanan yazılı açıklamada ilçedeki toplantı ve gösteri yürüyüşleri güzergahları belirlendiği bildirildi.

Menteşe Belediyesine Sıfır Atık Belgesi

Menteşe Belediyesi ‘Sıfır Atık projesi’ kapsamında yürüttüğü başarılı çalışmalarından dolayı tüm hizmet binaları için “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı.

CHP Ortaca’dan Karaca’ya ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı makamında ziyaret etti.

Bodrum Belediyesi tarım haftasında üreticileri dinledi

Bodrum Belediyesi, yerel üreticiye destek olmak ve tarımla turizmin entegre edilebilmesi adına tarımsal kalkınma hamlesini başlattığı Karaova bölgesinde, 10 Ocak Tarım Haftası nedeni ile üreticilerle buluştu.

Milli Atlet Elif Dağdelen’den Başkan Çıralı’ya Ziyaret

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, 2021 Tokyo Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil edecek Milli Atlet Elif Dağdelen, Antrenörü Alptuğ Dağdelen ve Fethiye Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit ile bir araya geldi. Başkan Çıralı, Etiyopya’da gireceği kamp öncesi kendisini ziyaret eden milli atlete başarılar diledi.

Başkan Çay, “Artık sona gelindi”

Menteşe İlçesi Akkaya Mahallesi sınırı içindeki “Küçük Sanayi Sitesi Alanı”nın 1/1000’lik revize uygulama imar planı, Menteşe Belediyesi tarafından askıya çıkarıldı.

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 2021 yılının ilk nikâhını kıydı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 2021 yılının ilk nikâhını yeni belediye hizmet binası nikah salonunda kıydı. Başkan Otgöz, genç çifte mutluluklar diledi.

AK Parti Menteşe'den Gazetecilere Anlamlı Çalışma

AK Parti Menteşe İlçe Başkanlığı "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla parti binasında kitaplık oluşturuldu.

Bodrum Belediyesi'nden fidan ve ağaç dikimi

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, gelecek kuşaklara daha yeşil bir Bodrum bırakmak amacıyla, doğanın korunmasının yanı sıra yeşilin her tonunun artması için mücadelesine devam ediyor. Çalışmalar kapsamında ilçenin farklı bölgelerine 350 adet fidan ve ağaç dikimi yapıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’na Özel Konser ve Işıklı Drone Gösterisi

30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ve Dijital Gösterim Merkezlerinde Yaşatılacak

MUÇEV, O HABERLERE ASILSIZ DEDİ

MUÇEV Turizm Ticaret Limited Şirketi tarafından son günlerde yerel basında yer alan haberlere yönelik açıklama yapıldı. Açıklamada MUÇEV'e ait sorumluluk alanlarının yeni kurulan "Deniz Kıyı ve Çevre Yönetimi A.Ş."ye devredildiği yolundaki haberlerin asılsız olduğu ifadelerini yer verildi.

FETHİYE’DEKİ MESİRE YERLERİ GİRİŞ ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

Turizm sezonu yavaş yavaş açılırken özellikle büyük şehirlerden Fethiye’ye gelen tatilcilerin tercih ettiği ve Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ihaleyle kiraya verilen Orman içi mesire yerlerindeki plajlara giriş ücretleri belirlendi.

FETHİYE’DEKİ LGS SORUNSUZ GEÇTİ

Milli Eğitim Bakanlığınca 8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak Fethiye’de de yapılan LGS kapsamındaki merkezi sınav sorunsuz geçti.

DOLMUŞLAR HAT İLE BİRLİKTE SATILIK

Covid-19 normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte dolmuş seferleri eski sefer sayılarına doğru çıkmaya başlarken bazı dolmuş hatlarının dolmuş ile birlikte satılık olduğu kaydediliyor. Fethiye’de hemen hemen her hattaki bazı dolmuşların arkalarında hattıyla beraber satılık yazısı dikkat çekerken Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar, “Özellikle şu salgın sürecinde son üç ay iş olamasa da yollarda gidip gelmek durumunda kaldılar. Ciddi zararlara uğradılar” ifadelerini kullandı.

Fethiye'de Gençler Denize Koştu

Korona virüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan 18 yaş altı çocuklar ve gençler dışarıya çıkmanın mutluluğunu yaşadılar. Fethiye’de gençler ve çocuklar aileleriyle birlikte hava da güneşli ve güzel olunca denize koştular.

Balıkçılar Ve Ticari Tekneler Demir Aldı

Türkiye’de koronavirüs tedbirleri kapsamında şehir giriş çıkışlarının yanı sıra deniz yolundan da seyahat faaliyetleri durdurulmuştu. Hem ticari tekneler hem de balıkçı tekneleri, son normalleşme sürecinde yayınlanan genelge ile 1 Haziran itibarı ile yeniden faaliyetlerine başladı. Fethiye Limanı’nda bağlı durumda bulunan balıkçı ve ticari tekneler de koronavirüs tedbirleri kapsamında önlemlerini alarak vira bismillah dediler.

Seydikemer Hükümet Konağında Son Aşamaya Gelindi

Seydikemer Hükümet Konağı’nın, Belediye Başkanlığı Binası ile birlikte temel atma töreni 18 Mart 2019 tarihinde gerçekleşmişti. Bugünden sonra çalışmalar tüm hızıyla devam ederken Hükümet Konağı ve Başkanlığı Binası'nın çalışmalarında son aşamaya gelindi. Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, hükümet konağı inşaatında büyük bir sıkıntıyla karşılaşmadıklarını söyleyerek “Bir aksilik olmazsa iki ay zarfı içerisinde tamamen bitmiş ve Seydikemerli vatandaşlarımızın da hizmetine sunulmuş olur diye tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Narkotik Ekiplerinden Şafak Operasyonu

Fethiye Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, uyuşturucu tacirlerine yönelik yaptığı şafak operasyonunda 40 gram eroin ele geçirirken uyuşturucu satışından elde edilen yüklü miktarda paralara da el koydu.

Çakman, “Liglerin oynanmasını tasvip etmiyorum”

FRT TV instagram hesabı üzerinden canlı yayınlanan, Fatih Dereli’nin sunumuyla gerçekleşen Gündem Dışı programının konuğu, kendisine yönelik kötü ve çirkin tezahürat karşısında radikal bir karar vererek, maçı tatil eden ve ardından hakemliği bırakan FİFA Kokartlı eski Hakem Serdar Çakman oldu. Çakman, “25 yıl önce 3 hakem sahadayken daha doğru kararlar veriyorduk. Teknoloji ile futbol hakemleri özgüvenlerini yitirdiler” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Fethiye’de kreşler yeniden açılışa hazırlanıyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açılmasına izin verilen özel kreş, çocuk kulüpleri ve gündüz bakımevlerinin, 1 Haziran’dan itibaren hizmet vermeye başlayacağı ifade edildi. Fethiye’de bulunan bazı özel kreşler açılış için hazırlıklarını tamamlarken, bazı kuruluşların ise inisiyatif kullanarak; açılış tarihlerini ileri bir tarihe erteledikleri bildirildi.

Fethiye'de Yaşlılar Bir Kez Daha Sokağa Çıktı

Korona virüsü tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamaları bulunan 65 yaş ve üstü vatandaşlar, bir kez daha sokağa çıkmanın mutluluğunu yaşadılar. Fethiye’de saatler 14.00’ü gösterdiğinde yaşlılar evlerine en yakın park ve bahçelere akın etti. Bazı vatandaşlar ise kordon boyunda yürüyüş yaptı.

Temizlik İçin Geliyorlar, Zarar da Veriyorlar

Son günlerde Fethiye ve çevresinde telefon edilerek ya da çat kapı ev ve iş yerlerine gelen korsan klimacıların ucuz fiyata bakım ve onarım yapacağız diyerek klima temizleyip ek masraflar çıkartarak fahiş ücret aldıkları iddia ediliyor. Bu korsan servislerin zaman zaman klimalara zarar vererek para alıp ev ve iş yerlerinden ayrıldıkları da belirtildi. Klima servis yetkilileri, Covid-19 sürecini fırsata çevirmek isteyenlere dikkat çekip klima bakım ve onarımlarının Fethiye’deki yetkili servislerce yapılması gerektiğini hatırlattılar.