Halk Eğitim Haberleri

Halk Eğitim Haberleri

Hijyen Eğitimine 44 Kişi Katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen Hijyen Eğitimi’ne 44 kişi katıldı.

Fethiyeli Delbek sanatçısı Türkan Abacı, kursiyerlere eğitim veriyor

Fethiye Halk Eğitim Merkezi, geleneksel yöre ezgilerinin önemli enstrümanlarından biri olan Delbek çalgısının kültürünü canlandırmak ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla açtığı kurslar başladı. Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği kurslarda, Fethiyeli Delbek sanatçısı Türkan Abacı, kursiyerlere eğitim veriyor.

Fethiye’de 33 Kişi Hijyen Sertifikası Aldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Güzellik Salonlarında Hijyen Eğitimi’ne katılan 33 kişi sertifika aldı. 

MSKÜ’de 40 personele iş güvenliği eğitimi verildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü tarafından “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” verildi. Menteşe Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimi tamamlayan katılımcılar, eğitim sertifikası almaya hak kazandı.

Köyceğiz’de İstiklal Marşı’nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Gerçekleştirildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Şehit Seyhan Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı programla kutlandı.

Fethiye Kaymakamı Ertaş: Kadınlar Kahramanımız, Analarımız Ve Bacılarımızdır!

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Fethiye Valiliği’nde resim sergisi düzenlendi. Sergiye Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş katıldı.

Muğla’da İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması İl Finali Yapıldı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103. yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması' il finali, Menteşe Halk Eğitimi Merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Muğla’dan Gazze’ye Yardım Eli

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü, Menteşe Halk Eğitimi Merkezi ve Marmaris Halk Eğitimi Merkezi usta öğretici ve kursiyerleri tarafından İsrail saldırılarının hedefi olan Gazze’deki kadın ve çocuklar için havlu, atkı ve bere üretimi yapılıyor.

Miniklere bocce sevgisi kazandırılıyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Ula Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Ula Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından bocce antrenörü Yasemin Miski çocuklara bu sporu sevdirerek spor yoluyla çocukların akademik başarılarına destek oluyor.

İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması düzenlendi

Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde “İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması İlçe Finali” Menteşe Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Köyceğiz Halk Eğitim kurslarında üretim devam ediyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kurslarda üretim çalışmaları son hızla devam ediyor.

Belediyeden Engelli Bireylere Akülü Sandalye Temini

Engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak ve sosyal hayata daha fazla katılımlarını sağlamak amacıyla özveri ile çalışan Bodrum Belediyesi, 2023 yılında toplam 9 engelli araç alımı yaptı.

Muğla’da bir kitap bir insan projesinin konuğu yazar Erdoğan oldu

Muğla Valiliği himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde yürütülen Bir Kitap Bir İnsan Projesi çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanı Danışmanı-Yazar-Eğitimci-Sosyolog Erol Erdoğan’la Ortaca’da ve Menteşe ilçelerinde söyleşi gerçekleştirildi.

Bayır Ortaokulunda Hokey Antrenmanları Başladı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Bayır Ortaokulu'nda sportif faaliyetlerin yürütülmesi için Ege Yıldızları Spor Kulübü gönüllü antrenörlerinden Samet Alataş, Menteşe Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde Hokey kurslarına başladı.

Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında Muğla’yı, Polat temsil edecek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen “Sada Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması” Milas Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde yapıldı.

Marmaris'te polisler "kadına el kalkamaz" dedi

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kadına yönelik şiddetle mücadele 2023 faaliyet planları dahilinde halk eğitim merkezi sınıflarını ve yüksekokulları ziyaretler etti. Ziyaretlerde kadına karşı şiddetle mücadele ve KADES uygulamasının tanıtımı yapılarak uygulama hakkında bilgiler verildi.

Türkü Dostları Sahil Bandı’nı Coşturdu

Fethiye Sahil Bandı’nda önderliğini Ahmet Dalban, Orhan Karataş ve Fethiye Halk Eğitim öğretmenlerinin yaptığı ‘Türkü Dostları’ grubunun kendi arasında yaptığı türkü şöleni Fethiye Sahil Bandı’nda renkli görüntülere sahne oldu.

Görev Değişikliği Dolayısıyla Program Düzenlendi 

Fethiye Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Cazağ, Yunus Nadi İlkokulu Müdürlüğü görevine atandı. Halk Eğitimi Merkezi’nin yeni müdürünün ise Mehmet Erdoğan Anadolu Lisesi Müdürü Nadis Kısa olduğu ifade edildi.

“El Sanatları Sergisi” açıldı

Fethiye Kaymakamlığı öncülüğünde Fethiye Belediyesi Huzurevi ve Fethiye Halk Eğitim Merkezi katkılarıyla gerçekleştirilen “El Sanatları Sergisi” törenle açıldı.

Vali Tavlı Mutfakta Özel Bireylerle Bir Araya Geldi

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Menteşe Halk Eğitim Merkezi ve Muğla Zihinsel Engelliler Derneği işbirliğinde Menteşe Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Halk Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme programı kapsamında 11 Mart – 18 Haziran tarihleri arasında özel öğrencilere yönelik gerçekleştirilmiş olan Kahvaltı ve Servis Hizmetleri Kursu’nun yılsonu kapanış etkinliği düzenlendi.

Hijyen Eğitimi’ne 52 Kişi Katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gıda ve su sektörü çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen ‘Hijyen Eğitimi’ne 52 kişi katıldı.

Şampiyon özel sporculara başarı belgesi

Ortaca Belediyesinin girişimleri ile yapılan yarı olimpik yüzme havuzunda Ortaca Şehit Mehmet Kaya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan yüzme kurslarında eğitim alan özel sporcuların başarısı ödüllendirildi.

“Atatürk'ümüze benzemek benim için bir gururdur.”

Mustafa Kemal Atatürk’e benzerliği ile tanınan Necdet Bardak, Fethiye Halk Eğitim Merkezi’nin ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ etkinliklerine katılım sağladı.

"Yıl Sonu Sergisi" gerçekleştirildi

Fethiye Halk Eğitim Merkezi tarafından organize edilen “Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri” kapsamında Yıl Sonu Sergisi, Halk Eğitim Merkezi’nde açıldı.

"If it was me" adlı İngilizce oyun ayakta alkışlandı

Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ‘Drama Kursu’ kursiyerlerinin Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında hazırladıkları Türk Büyüklerinin İngilizce tanıtımı ayakta alkışlandı.

Kursiyerlerin hazırladığı defile yoğun ilgi gördü

Muğla'nın Datça ilçesindeki Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan dikiş kursunda eğitim alan kursiyerlerin el emeği ile hazırladıkları giysilerden oluşan defile yoğun ilgi gördü.

FTSO’nun Hijyen Eğitimine 47 Kişi Katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gıda ve su sektörü çalışanlarına yönelik ‘Hijyen Eğitimi’ düzenlendi. 

Halk Eğitim Merkezi'nde çok sayıda kurs açılacak

Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, çok sayıda kurs açacağını duyurdu

Halk Eğitim kursu sporcuları madalyalarını aldı

Fethiye Halk Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği 23 Nisan Fethiye Halk Eğitim Muaythai şampiyonası Halk eğitim Muaythai kursu sporcularının katılımı ile Arslan Fight Arena’da yapıldı.

HALK EĞİTİM MERKEZİ’NDEN 8 MART SERGİSİ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, geleneksel hâle getirilen Fethiye Halk Eğitimi Merkezi ve Sanat Okul sergisi, Kaymakamlık Binası önünde gerçekleştirildi