Hedefleniyor Haberleri

Hedefleniyor Haberleri

Yaz sezonu çiçek üretimi başladı

Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen Alım Garantili Çiçek üretimi ile bugüne kadar 25 Milyon çiçek üretimi yapan üreticiler 2024 yaz sezonu dikimine başladı. 2024 yaz sezonunda 1 milyon çiçek üretilmesi hedefleniyor.

Yaz sezonu çiçek üretimi başladı

Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen Alım Garantili Çiçek üretimi ile bugüne kadar 25 Milyon çiçek üretimi yapan üreticiler 2024 yaz sezonu dikimine başladı. 2024 yaz sezonunda 1 milyon çiçek üretilmesi hedefleniyor.

Menteşe 3. Etap TOKİ İnşaatının Yüzde 25'i Tamamlandı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 2020 yılında kura çekimi yapılan Menteşe ilçesi 3. etap sosyal konutları inşaatının yüzde 25’lik bölümü tamamlandı. 21 bloktan oluşan 150 adet 3+1 ve 350 adet 2+1 konutların 2024 yılı sonunda hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

Seydikemer Yeni Bir Sosyal Tesise Daha Kavuşuyor

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’nin talimatları doğrultusunda daha önce Karadere, Paşalı, Dodurga, Çatak ve Bekçiler Mahallelerine Çok Amaçlı Sosyal Tesis yapılmıştı. Son olarak Kumluova Mahallesine Çok Amaçlı Sosyal Tesis yapılması için çalışmalar başladı. İhaleyi alan firmayla sözleşme imzalanmasının ardından Sosyal Tesisin temeli atıldı. Çok Amaçlı Sosyal Tesisin 90 gün içinde tamamlanması hedefleniyor.

Kadınlarımız Hem Öğrenecek Hem Sosyalleşecek

Milas Belediyesi tarafından kadınlara yönelik açılacak El Sanatları ve Dikiş Kursu’na kayıtlar başladı. Amigurumi, çanta yapımı ve ahşap boyama gibi el sanatları alanlarında yapılacak çalışmaların katılımcılara geniş bir yaratıcılık yelpazesi sunması hedefleniyor.

Muğla 2026 yılında 2 milyar dolar ihracat hedefliyor

Türkiye'nin tarım ürünleri ihracatından yüzde 2,6 pay alan, su ürünleri sektöründe Türkiye birincisi olan Muğla 2022 yılında 1 milyar 14 milyon dolara ulaşan ihracatını, 2026 yılı sonunda 2 milyar dolara taşımayı hedefliyor.

Turizm çeşitliliği artırılıyor

 Son yıllarda dünyada yükselen turizm trendlerinden olan apiturizmin Marmaris’e kazandırılması amacıyla “Apirota Marmaris” projesi hayata geçirildi. Proje ile Marmaris ve çevresinde yapılan arıcılığın turizmle entegre hale getirilmesi ve alternatif turizm alanlarında aktivite çeşitliliğinin artırılması hedefleniyor.

Turunçgillerde biyolojik mücadele

Muğla’nın ihracat ürünü olan yaş sebze ve meyve üretiminde Turunçgilde pestisit kalıntısı ile mücadele eylem planında ‘Turunçgil unlu biti’ zararlısı ile mücadele için biyolojik mücadele yöntemleri kullanılıyor. Bu sayede tarımda ihracat hacminin ve gelirlerinin de ciddi oranda artırılması hedefleniyor.

MENTEŞE BELEDİYESİ'NDEN “KIZ KARDEŞİMLE GÜÇLÜYÜM” PROJESİ

Menteşe Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje ile Menteşe ilçesine gelen kadın depremzedelerin acılarını ortak olmak, onlara moral yüklemek ve ihtiyaçlarına göre hijyen paketi desteği sağlanması hedefleniyor.

KALİNDA ANTİK KENTİ GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK

Muğla'nın Dalaman ilçesi sınırlarında yer alan Kalinda Antik Kenti'ni gün yüzüne çıkarmak için kazı çalışmaları başlatıldı. Muğla Valiliği ve Dalaman Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği proje ile Dalaman ilçesinin ulusal ve uluslararası düzeyde daha fazla tanınan, daha görülür, daha ulaşılabilir ve nitelikli bir arkeolojik alan haline getirilmesi hedefleniyor.

GENÇLER ÜRETİME KATKI SUNUYOR

Uzman Eller Projesi ile gençler üretime katkı sunuyor. Projede tarımsal üretimin miktarı, kalitesi ve verimliliğinin artırılması hedefleniyor.

Peyzajda su tasarrufu hedefleniyor

Bodrum Belediyesi, ilçe girişi ana arterleri, refüjleri, ana yol üzeri kavşakları ve caddeleri mevsimlik çiçekler ile donatıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kış ayları yaklaşırken düzenleme ve peyzaj çalışmaları kapsamında yaz aylarında güneşe, kış aylarında ise soğuklara dayanıklı bitkilerin dikimine başladı.

Menteşe’de 6. Etap yıkım çalışmasına başlandı

Menteşe Belediyesi kaçak yapılara ilişkin 6. Etap Yıkım çalışmasına başladı. 6. Etapta; idari ve yargı süreci tamamlanan, yapı kayıt belgeleri iptal edilen başta Kıran, Sarnıç ve Kuyucak Mahalleleri olmak üzere muhtelif mahallelerde 70 adet kaçak yapının yıkılması hedefleniyor.

Bodrum Belediyesi’nden yürekleri ısıtan proje

Bodrum Belediyesi Kadın Danışma ve Eğitim Merkezi'nde başlatılan 'Pamuk Eller Canlara' projesi ile can dostların soğuktan korunması hedefleniyor.

Muğlalı çiftçilere 39 ton yem bitki tohumu dağıtılacak

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Çayır Mera ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Tarım ve Orman Bakanlığınca yüzde 75 hibe ile desteklenen Yem Bitkileri projesi kapsamında toplam 39 ton yen bitkisi tohumu dağıtıldı. 500 bin TL bütçeli proje ile 7 bin dekara yakın alanın ekilmesi hedefleniyor.

Sen de Gel Down Kafe hizmete açıldı

Fethiye Belediyesi ile Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği "Sen de Gel Down Kafe" hizmete açıldı. Proje kapsamında Down Sendromlu ve engelli gençler istihdam edilerek sosyal ve ekonomik hayatlarını daha kolay sürdürebilmeleri hedefleniyor.

Aydem Perakende ve JTI Türkiye’den Temiz Enerji Güç Birliği

Aydem Perakende ve JTI Türkiye, I-REC sertifikalı 0 temiz enerji anlaşması imzaladı. Daha yaşanabilir bir dünya için iklim değişikliğine çözüm sunan, temiz enerji sertifikalı anlaşma kapsamında, yıllık yaklaşık 4 bin 500 ton CO2 (karbondioksit) eşdeğeri sera gazı emisyonlarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

 Büyüme ve güven odaklı, cazip bir yatırım fırsatı

Türkiye’nin sadece 0 yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten en büyük şirketi Aydem Yenilenebilir Enerji A.Ş.’nin halka arzında talep toplama süreci 19 Nisan Pazartesi günü başlayacak ve 22 Nisan Perşembe sona erecek. Pay başına fiyat aralığının 8,50 – 9,90 TL olarak belirlendiği, oransal dağıtım yöntemiyle gerçekleşecek halka arzda, 1 milyar TL’lik gelir hedefleniyor. Söz konusu halka arz, son 3 yılın en büyük halka arzı olarak öne çıkıyor.

Temizlik emekçisinin bir günü 

Bodrum Belediyesi'nin, Çöpüne Sahip Çık Vakfı ile ortaklaşa başlattığı, "Temiz Kent Bodrum Kampanyası" kapsamında yürütülen çalışmalarla, çevre temizliği ile ilgili farkındalık yaratılması hedefleniyor. 

Üretiminin yaygınlaştırılması hedefleniyor

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bölgede tarımsal üretimin arttırılmasına yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Aşının adı belli oldu

BioNTech ile Pfizer'in geliştirdiği aşının adı Comirnaty olarak açıklandı. Yüzde 95 etkinliği ile dünyaya umut olan aşıdan, 2020 yılı sonuna kadar 50 milyon, 2021 yılı sonuna kadar da 1 milyar 300 milyon doz piyasaya sürülmesi hedefleniyor.

DSİ, 2021’de 394 tesisi hizmete sunacak

Türkiye'nin en büyük yatırımcı kamu kuruluşlarından birisi olan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 2023 hedefleri doğrultusunda yatırım yapmaya devam ederken, 2021 yılında 394 tesisin hizmete girmesi hedefleniyor.

FTSO’nun bir projesine daha GEKA’dan hibe

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) bir projesi daha GEKA’dan hibe almaya hak kazandı. FTSO’nun ‘Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi’ Projesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) ‘2020 Yılı Teknik Destek Programı’ndan alınacak hibe desteği ile gerçekleştirilecek. Proje ile Fethiye ve Seydikemer’de faaliyet gösteren işletmelerin dijitalleşme kapasiteleri arttırılması hedefleniyor. Bölgedeki firmaların dijital mecralarda tanıtım ve pazarlama çalışmalarına hız kazandırılması amacıyla proje kapsamında, hizmet ve ticaret sektörlerindeki 40 kişiye toplam 50 saat eğitim verilecek.

FETHİYE’YE KENT MÜZESİ KURULUYOR

Fethiye’nin kültürel ve tarihi değerlerinin bir arada sergileneceği Fethiye Kent Müzesi kurulması hedefleniyor.

Çevre bilinci için eğitimler başladı.

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, 10 senedir sürdürdüğü Çevre Koruma konulu eğitimler bu yıl da başladı. 23 Mayıs tarihine kadar sürecek olan eğitimlerle 32 okulda 186 Şubeye, 3 bin 758 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Bisiklet yolu çalışmaları başladı.

Fethiye Belediyesi vatandaşları sağlıklı yaşam için spora teşvik etmek ve bisiklet sürme alışkanlığı kazandırmak amacıyla yaptığı bisiklet yollarına yenilerini ekliyor. Şehir merkezinde bisiklet kullanıcıların rahat ve güvenli bir ulaşıma kavuşması amaçlanan proje kapsamında 24 km bisiklet yolu hedefleniyor.

4 BİN ÖĞRENCİYE ÇEVRE EĞİTİMİ

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Fethiye’de bulunan 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin tamamına çevre eğitimi verecek. 33 okul, 180 şube, yaklaşık 4 bin öğrenciye verilecek eğitimlerde, çevre bilincinin gelişmesi, çevre kirliliğinin önüne geçilmesi adına küçük yaşlarda eğitim verilmesi hedefleniyor.

Saklıkent 2017 Turizm Sezonuna Hazır

Muğla’nın Seydikemer İlçesi'ndeki Saklıkent Kanyonu'na 2017 turizmine hazır. Geçtiğimiz sene 429 bin ziyaretçiyi ağırlayan Saklıkent Kanyonu’nda bu sene 500 bin misafirin ağırlanması hedefleniyor.

32 Okulda Çevre Eğitimi

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Fethiye’de bulunan 3. sınıf öğrencilerinin tamamına çevre eğitimini tamamladı. 32 okul, 180 şube, bin 800 öğrenciye verilen eğitimlerde, çevre bilincinin gelişmesi, çevre kirliliğinin önüne geçilmesi adına küçük yaşlarda eğitim verilmesi hedefleniyor.

Karabel Tüneli’nde Bitiş 2018 Sonu Hedefleniyor

Yaklaşık 300 milyon’luk bir yatırım olan Karabel tünelinde çalışmalar hızla devam ederken vatandaşlar da tünelin biteceği günü sabırsızlıkla bekliyor.