Hera Haberleri

Hera Haberleri

Köylü kadınlar, hem rehberlik hem de ticaret yapıyorlar

Muğla’nın Milas ilçesi ile Aydın’ın Söke ilçesi arasında kalan Bafa Gölü’nün kenarında kurulu Herakleia Antik Kenti, yerli ve yabancı pek çok kişinin dikkatini çekerken, Antik Kent’e sahip çıkan yöre sakinleri hem bölgenin tanıtımını yapıp hem de el emeği göz nuru işlerini pazarlıyor.

PEDALLAR ANTİK KENT HERAKLEİA'DA DÖNDÜ    

Muğla'nın Milas ilçesi Bafa Gölü kenarındaki Heraklia Antik Kenti, 2. Uluslararası Bafa MTB Cup Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı.

PEDALLAR ANTİK KENT HERAKLEİA’DA DÖNECEK

Tarihi Helenistik Döneme uzanan Milas Sınırları içinde bulunan Antik Herakleia Kenti dev bir buluşmaya hazırlanıyor.

Herakleia antik kenti bisiklet şampiyonası ile dünyaya tanıtılacak

Muğla'nın Milas ilçesi Kapıkırı Köyü içerisinde kalan Bafa Gölü kenarında ki Heraklia Antik Kenti 22-23 Ekim 2022 tarihleri arasında Uluslararası MTB Dağ Bisikleti şampiyonasına 2. kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Muğla Valiliği'nin himayelerinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü destekleri ile düzenlenecek olan BAFA ULTRA MTB Şampiyonasına başta Türki Cumhuriyetler olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesinden dağ bisikleti tutkunlarının katılması bekleniyor.

Herakleia kazıları değerlendirildi

Beşparmak (Latmos) dağı, Bafa gölü ve Herakleia antik kentinde yapılan çalışmaların değerlendirildiği, yapılacak çalışmaların planlandığı toplantı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapıldı.

Gizemli kent Thera’da tiyatro gün yüzüne çıktı

Muğla'nın farklı noktalarında çok sayıda antik kentte kazı çalışması devam ediyor. Muğla Müze Müdürlüğü başkanlığında Muğla Valiliği YİKOB ve Ula Belediye Başkanlığı desteğinde devam eden Ula Thera antik kentindeki kazılarda tarihi tiyatro gün yüzüne çıkarıldı.

Belediye Meydani Sahnesi Konserleri Başladı

Bodrum Belediyesi’nin çarşı esnafına destek olmak ve kış turizmini canlandırmak amacıyla düzenlediği ‘’Happy Love Year Party’’ etkinlikleri kapsamında Hilmi Uran (Kilise) Meydanı’nın ve Kumbahçe Meydanı’nın ardından Belediye Meydanı sahnesindeki konserler, Ozan Doğulu ve Hera ile start aldı.

Sarı Yaz konseri Emre Kaya ile devam ediyor

Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bodrum Belediyesi Sarı Yaz Kale Konserleri devam ediyor. Ücretsiz halk konserlerinde Derya Uluğ, Demet Akalın, Ozan Doğulu ve Hera'nın ardından Emre Kaya sahne aldı. Türk pop müziğinin sevilen sanatçılarından Emre Kaya, muhteşem sahne performansıyla sevilen şarkılarını müzikseverler ile birlikte söyledi.

Thera Antik kenti kazı işbirliği protokolü imzalandı

Muğla'nın Ula ilçesindeki Thera antik kentinin kazı çalışmaları için işbirliği protokolü Muğla Müzesi ve Ula Belediyesi arasında Muğla Turizm İl Müdürü Zekeriya Bingöl, Ula Belediye Başkanı Özay Türkler, Muğla Müze Müdürü Gülnaz Savran ve kazı çalışmasını yürütecek MSKÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdülkadir Baran'ın katıldığı bir törenle imzalandı.

Ozan Doğulu ve Hera, Bodrum Kalesi’nde sahne aldı

Ünlü prodüktör ve aranjör Ozan Doğulu ile sevgilisi genç popçu Kübra Hera Aslan, Bodrum Belediyesi Sarı Yaz konserleri kapsamında Bodrum Kalesi'nde sahne aldı.

Gizemli Kent ‘Thera’da kazılar sürüyor

Yıllardır kazı çalışması yapılmadığı için gizemini koruyan Ula'daki Thera antik kentinde bir taraftan yüzey temizlik çalışması yürütülürken, diğer taratan kazı çalışmaları başladı.

Hera yerli ve yabancı turistleri coşturdu

Bodrum'un gözde otellerinden Azka Otel'de önceki akşam, Hera yerli ve abancı turistler unutulmaz bir gece yaşattı.

Herakleia Antik Kenti’nde kazı çalışmaları başladı

Muğla'nın Milas ilçesinde yer alan, doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi zenginliklere de sahip Kapıkırı Mahallesi'ndeki Herakleia Antik Kenti'nde ilk kazı çalışmaları başlatıldı.

Gizemli kent ‘Thera’ gün yüzüne çıkıyor

Anadolu'nun yerlisi Karia halkının kültürünü en iyi yansıtan antik kentlerden biri olduğu düşünülen Muğla'nın Ula ilçesindeki Thera Antik Kenti'nde ilk defa kazı çalışması başladı. Kazı çalışmalarında öncelikli olarak tiyatro ve tapınak yapıları ortaya çıkarılacak.

Yılın Narkotik köpeği Muğla’dan ‘Hera’

Narkotik suçlarla mücadele alanında önemli bir yere sahip hassas burunlu köpekler Emniyet ve Jandarma teşkilatının uyuşturucu ile mücadeledeki en büyük yardımcıları olmaya devam ediyor.

Fethiye'ye Girişte 3 Km Araç Kuyruğu

Covid-19 salgını kapsamında giriş ve çıkışların serbest bırakıldığı 7 büyükşehirden birisi olan Muğla’nın Fethiye ilçesinde kontrol noktalarında 3 km’ye yakın araç kuyrukları oluştu. Polis ve sağlık ekipleri kontrol noktasında yaptıkları uygulamada polis köpeği Hera da görev başındaydı.