Insanlık Haberleri

Insanlık Haberleri

Milas’ta Çöpte Kedi Ölüleri Bulundu

Muğla'nın Milas ilçesinde bir alışveriş merkezi yakınındaki çöp konteynerinde iddiaya göre zehirlenerek telef olmuş altı tane kedi bulundu.

Başkan Akdenizli: “Gazze’de Yaşanan İnsanlık Dramı Nedeniyle Hülya Avşar Konseri İptal Edilmiştir”

Seydikemer Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100’üncü yılı kapsamında yapılması planlanan Hülya Avşar konseri, Gazze’de yaşanan insanlık dramı nedeniyle iptal edildi.

Filiz Topçu ; “Bu bir kitlesel katliamdır, savaş ve insanlık suçudur.”

Fethiye’de Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Filiz Topçu, İsrail'in Filistin'e yönelik eylemlerini eleştirdi.

FETHİYE’NİN EN ESKİ REHBERLERİNDEN NACİ DİNÇER, KAYAKÖY’Ü ANLATIYOR…

“Önce yamaçta kayalar, kayalardan doğan evler, evlerden doğan yaşantılar, sonra terk edilmiş yaşantılar, evler, kayalar, terk edilmiş insanlar, unutulmaya yüz tutmuş insanlık değerleri ve hepsinin üstünde biten incir ağaçları…”

YUNANİSTAN’IN İNSANLIK SUÇU KARNESİ

Yunanistan Sahil Güvenlik unsurları tarafından son aylarda tüm dünyanın gözü önünde insanlık dramına sebep olan Ege kıyısındaki Yunan adalarına sadece Türkiye'den değil, Libya, Mısır, Tunus gibi ülkelerden geçiş yapan düzensiz göçmenler can salı ve lastik botlara bindirilerek Türk karasularına geri itiliyor.

TAKSİDE UNUTULAN 47 BİN LİRAYI SAHİBİNE ULAŞTIRDI

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir taksici yabancı uyruklu şahsın takside unuttuğu içinde 47 bin TL para bulunan çantayı sahibine ulaşıp teslim etti. Bu örnek davranış taksici arkadaşları tarafından da alkışlanırken İngiliz uyruklu şahıs çantayı teslim aldıktan sonra' Türkleri çok seviyorum. Türklere çok güveniyorum. Onun içinde 14 yıldan bu yana Türkiye'de ve Fethiye'de yaşıyorum' ifadelerini kullandı.

Kaymakam Balcıoğlu’nun Yeni Yıl Mesajı

Kaymakam Hayrettin Balcıoğlu yayınladığı mesajında; 2022 yılının ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlı bir yıl olmasını diledi.

Başkan Adayı Demirtaş, “Esnafımız Hiçbir İmkandan Faydalanamamış”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Kamil Mutlu Demirtaş, Fethiye’deki esnafların yüzde 85’inin odanın hizmetlerinden yararlanamadığını ifade ederek, “Fethiye’li esnafımız, bizim dönemimizde Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odasını kendisi yönetecek. Sadece iyi günde olmak benim insanlık felsefemde yer almaz. İyi günde olduğu gibi, kötü gününde de esnafımızın yanında olacağım” dedi.

Fethiyeli vatandaşlar “İnsanlık suçu işleniyor”

Mübarek Ramazan Ayında İsrail’in Kudüs’te bayram namazında Mescid-i Aksada ibadet yapan Müslüman halka saldırıp, bombalar yağdırarak, çoluk çocuk çok sayıda Filistinli yurttaşları şehit etmesi Fethiyeli vatandaşlar tarafından da kınandı. Vatandaşlar, “Filistin’de insanlık suçu işleniyor. Dünya seyrediyor. İsrail’i yaptığı bu zulümden dolayı kınıyoruz” ifadelerini kullandılar.

Oktay, “ Buruk geçirdiğimiz son bayram olur”

17 günlük kısıtlamanın yanı sıra İsrail’in Mescid-i Aksa’ya saldırısı nedeniyle bu Ramazan Bayramı oldukça buruk kutlanıyor. Fethiye’de de Ramazan Bayramı bayram namazının kılınmasının ardından camilerde başlarken tokalaşma ve sarılmaların dışında maske ve sosyal mesafe ile yapılabildi. Fethiye’de vatandaşlar yürüme mesafesindeki camilere giderek sabah namazının ardından saat 06:29’da bayram namazını kılarak buruk bir bayram geçirmeye başladı. Fethiye Müftüsü Kamil Oktay tüm halkın bayramını tebrik ederek, İnşallah bayram bizler için, memleketimiz için, insanlık için hayırlara vesile olur” dedi.

Bodrum Belediyesi'nden Sağlık Çalışanlarına Özel Klip

Bodrum Belediyesi, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla sağlık çalışanlara özel bir video hazırladı. Zor şartlarda insanlık için büyük görevler üstlenen sağlık çalışanları için hazırlanan videoda ilçede görev yapan doktorlar yer aldı.

Başkan Kılınç ‘Bir Damla Tasaruf’ kampanyasına destek istedi

Son günlerde gündem olan kuraklık konusu ile ilgili olarak Saadet Partisi Kadın Kolları ‘Bir Damla Tasarruf’ isimli bir kampanya başlattı. Kampanyayı Fethiye’de de başarılı bir şekilde yürüten Saadet Partisi Fethiye İlçe Kadın Kolları tüm ev hanımlarının ve diğer vatandaşların kampanyaya katılımlarını beklediklerini belirtip, “Bir damla tasarruf ile geleceğinize su taşıyın” diyerek yola çıktıklarını belirttiler. Saadet Partisi Fethiye İlçe Kadın Kolları Başkanı Sümeyye Kılınç yaptığı açıklamada, “Su hayattır, yaşamın ana kaynağı, tüm canlıların vazgeçilmezidir. Susuz bir gelecek düşünülemez. Su rezervlerinin giderek azalıyor olması, tüm insanlık için olağanüstü hal ilan edecek kadar mühim bir meseledir” dedi.

Uçak; “2021, sağlığa, huzura ve umuda vuslat yılı olsun”

Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, 2020 yılının Covid-19 salgını nedeniyle tüm dünyayı esir aldığını belirterek, 2021 yılının insanlık lemine sağlık ve huzur getirmesi temennisinde bulundu.

Uçak: “Sömürge düzeni sürüyor, insanlık ölüyor”

Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda ilan edilmesinin 72'nci yılında da dünyada insan hakları ihlallerini devam ettiğini açıkladı.

ARICILIK HER YÖNÜYLE 15-19 EKİM’DE FETHİYE’DE KONUŞULACAK

Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliği (TAB) Başkanı Ziya Şahin, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı’yı ziyaret ederek, 15-19 Ekim 2018 tarihlerinde Fethiye’de düzenlenecek 6’ncı Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi ve eş zamanlı yapılacak 3’üncü Ormanlarımız ve Arıcılık Çalıştayı’na davet etti. Arıcılığın sadece Fethiye ve bölge için değil tüm insanlık için önemli olduğuna dikkat çeken FTSO Başkanı Çıralı da kongre ve çalıştayın başarılı geçmesi ve hedefine ulaşması için gerekli katkıyı yapmaya hazır olduklarını söyledi.

ADD FETHİYE “O GÜN KATLİAMCILARIN AVUKATLIĞINI ÜSTLENENLER BUGÜN İKTİDARDADIR”

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şubesi yönetim kurulu başkanı Haydar Murat Topçu; 2 Temmuz Sivas Katliamını Anma yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklamada bulundu. ADD Fethiye Şubesi yönetim kurulu başkanı Haydar Murat Topçu "Her 2 Temmuz'da; sadece acı yaşar Türkiye'de; türküler, semahlar, insanlık, duygular, şiirler, laiklik, demokrasi, hukuk, ahlak ve Türkiye ölür, sadece acı yaşar" diyerek “O gün katliamcıların avukatlığını üstlenenler bugün iktidardadır. Katillerin avukatlarının önemli bir kısmı milletvekilliği ile ödüllendirilmiştir” iddiasında bulundu…