Isa Bal Haberleri

Isa Bal Haberleri

Milas’ta eğitim çalışmaları değerlendirildi

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, basın toplantısı düzenleyerek Milas'ın eğitim alanındaki gelişmeleri hakkında bilgiler aktardı. 23 bin öğrencinin eğitim öğretime başladığına dikkat çeken Bal, 'Bu yıl 35 ayrı kırsal mahallemizde daha önce kapanan okullar da eğitim öğretime yeniden kapılarını açtı. 260 bin ücretsiz ders kitabı geldi. Yaklaşık 260 bin adet kaynak kitaplarımızı da teslim etme çalışmalarımız devam ediyor' dedi.

Milas’ta 2 öğrenci LGS’de tam puan aldı

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarına göre, Muğla'nın Milas ilçesinde 2 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak tam puan alırken, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, 'İlçemizde 2 öğrencimiz Türkiye birinciliğini paylaşarak bizleri gururlandırmıştır' dedi.

Engelliler gününde kaymakamın gözü, müdürün kolu bağlandı

Dünya Engelliler Farkındalık Günü nedeniyle Muğla'nın Milas ilçesinde özel bireylerin eğitim öğretim gördüğü okul tarafından farkındalık etkinliği düzenlendi. Etkinlikte özel bireylerin koro halinde seslendirdiği türkülere ilçe protokolü de sahneye çıkarak eşlik etti. Etkinlik sonunda ise Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke'nin gözleri bağlanarak görme engellilerin, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal'ın ise bir kolu bağlanarak bedensel engellilerin günlük hayatta yaşadıklarını empati yapmaları sağlandı. Milas Garnizon Komutanı Vekili Hv. Sağlık Binbaşı Serkan Sorkaç ise tekerlekli sandalye ile alışveriş merkezinde tur attı.

Milas’ta 7 bin 105 öğrenci Pazartesi günü eğitime başlıyor

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında bir süredir kapalı olan köy okullarında yüz yüze eğitim 15 Şubat Pazartesi günü başlıyor. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, tüm hazırlıklarını yaptıklarını belirterek, 'Özel Okullarımız ve Beçin İlk-Ortaokulu ile birlikte toplam 61 okulumuz yüz yüze eğitime hazır hale getirildi. 3 bin 840 ilkokul ve 3 bin 267 ortaokul olmak üzere toplam 7 bin 105 öğrencimiz öğrenime başlayacak' dedi.

Milas’ta ikinci dönemde 3 okul hizmete girecek

Muğla'nın Milas ilçesinde inşaat çalışmaları sona eren 3 okul, 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde eğitime kapılarını açacak. Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Hayıtlı Mahallesi'nde inşa edilen Şehit Erkan Karataş İlkokulu'na nakil işlemlerinin de başladığını belirtti.

Günlük Ailesi tarafından yaptırılan toplantı salonu hizmete açıldı

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasında Leman Günlük, Süleyman Günlük ve Mehmet Günlük tarafından yaptırılan toplantı salonu hizmete açıldı. Özellikle Türk motiflerinin kullanıldığı toplantı salonunun açılışına Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, hayırseverler Leman Günlük, Süleyman Günlük, Mehmet Günlük ve Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları katıldı.

‘Engelsiz Kafe’ inşaatı devam ediyor

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milas Remzi Ozan Mehmet Kadıoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu ‘Engelsiz Kafe’ inşaatının son hızla devam ettiğini belirtti.

TÜMSİAD Fethiye’de Şubeleşiyor

Kısa adı TÜMSİAD olan Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği ilçemizde teşkilatlanma çalışmalarını bitirmek üzere. Bu kapsamda, Fethiye basın dünyasına tanışma ve kaynaşma amaçlı bir kahvaltı programı düzenleyen TÜMSİAD ‘ın Fethiye’deki yönetim kurulu; Abuzer KARTAL, İsa BALTACI, Ali Seyda Kıvrak, Muhammed Çobanoğlu, Abdulgaffar TOĞLUK, İbrahim KURT, Metin YALÇINSOY, Sabahattin TETİK, Mustafa TOKA, Oğuz TÜRK, Mehmet SİVRİ, Eşref KISA, Serkan DEVECİ, İbrahim GÜLÇİÇEK, Metin TORBALIOĞLU, Adnan EROL isimlerinden oluşuyor.