Işkur Haberleri

Işkur Haberleri

Muğla İŞKUR’dan engelli ve eski hükümlü girişimcilere 500 bin liraya varan hibe destek

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlara hibe desteklerini 150 bin liradan 400 bin liraya, eski hükümlü vatandaşlara hibe desteklerini 110 bin liradan 300 bin liraya, korumalı işyeri projelerinde kuruluş sermayesi desteğini 150 bin liradan 500 bin liraya yükseltti.

İŞKUR Muğla İl Müdürlüğü İstihdam Teşvikleri için sahada

 Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Muğla, Ortaca, Datça, Bodrum ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyesi işverenlerine ve hizmet sektörünün öncü firmalarına yönelik istihdam teşvikleri hakkında bilgilendirme toplantıları düzenledi.

Muğla İŞKUR, Sanal İstihdam Fuarı ile işverenle iş arayan vatandaşı bir araya getiriyor

Muğla İŞKUR tarafından 24 ve 25 Nisan tarihlerinde düzenlenecek Sanal İstihdam Fuarı, iş arayanları ve işverenleri çevrim içi ortamda bir araya getirecek.

Hapimag Sea Garden yerel istihdama destek için ‘Kariyer Günü’ düzenledi

Tüm faaliyetlerini sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda devam ettiren ve bu yıl Türkiye’deki 30’uncu yılını kutlayan Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, yerel istihdama destek için Milas Ticaret Odası ve Milas İşkur’la birlikte ‘Kariyer Günü’ düzenledi.

Muğla İŞKUR 2023 yılında 11 bin 339 kadın istihdamına aracılık etti

Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü izlediği politikalar ve uygulamalarla kadın istihdamı ve kadınların iş gücüne katılım oranlarının artırılması konusunda adından söz ettiren sonuçlara imza atıyor.

Muğla İŞKUR’dan İnsan Kaynakları platformu toplantısı

Muğla Çalışma ve İş Kurumu öncülüğünde oluşturulan Muğla İnsan Kaynakları (İK) Platformu çalışma hayatındaki tüm tarafları buluşturmaya devam ediyor.

Menteşe’de ‘Gençler İşte’ Projesi Eğitimlerine Başladı

Muğla’da yeme içme sektöründe yaşanan kalifiye personel eksikliği ve genç işsizliği problemlerine çözüm üretmek amacıyla hayata geçirilen “Menteşe’de Gençler İşte Projesi” (Youth at Work in Menteşe) çerçevesinde eğitimler başladı.

Muğla İŞKUR stant açmaya devam ediyor

Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde stant açarak iş arama süreçleri konusunda vatandaşa destek oluyor.

Roman vatandaşlar istihdama kazandırılıyor

'Roman Vatandaşlarına Yönelik Strateji Belgesi 1. Aşama Eylem Planı’ çerçevesinde Roman vatandaşlar, mesleki beceri kazandırılarak sosyal hayata kazandırılıyor.

Başkan Akdenizli; “İstihdamı arttırmayı hedefliyoruz”

Seydikemer Belediyesi ile Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında İŞKUR Hizmet Noktası kuruldu. 

Menteşe Belediyesinden Ev Hanımlarına Ücretsiz Tenis Kursu

Menteşe Belediyesi ev hanımlara yönelik ücretsiz tenis kursu düzenliyor. Düzenlenen kurs ile ev hanımlarının spor yaparak sosyalleşmeleri amaçlandığını kaydeden Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Kurslarımıza ev hanımları yoğun ilgi gösteriyor. Gelen talepler üzerine tenis kursumuzun ikinci grubunu da açtık. Çok yakında turnuva da düzenleyeceğiz.” dedi.

‘Belediyeler istihdam alanı değil’

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Fethiye’de gazetecilerin sorularını cevaplandırırken, belediyelerin istihdam alanı olmadığını; personel alımlarını İŞKUR üzerinden sağladıklarını ve otopark sorununda Fethiye için gündemde bulunmadığını bu konuda ulaşım planı hazırlanması gerektiğini söyledi.

İŞKUR Fethiye Müdürü Başkan Çıralı ile bir araya geldi

İŞKUR Fethiye Şube Müdürü Şükrü Özdoğan, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’yı ziyaret etti. Pandemi döneminde işsizlik ve kısa çalışma ödeneği konularının konuşulduğu ziyarette Başkan Çıralı, İŞKUR Fethiye Şube Müdürlüğü’ne yeni atanan Özdoğan’a, görevinde başarılar diledi.

FTSO Yönetimi’nden Karakan’a ziyaret

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) yönetimi, İŞKUR Fethiye Şube Müdürü Mustafa Karakan'ı ziyaret etti.

FETHİYE İŞ KUR TAŞINIYOR

Türkiye’deki 81 il müdürlüğü haricinde pek çok büyük ilçede de hizmet merkezi açan İşkur, Fethiye ve Seydikemer ilçelerinin Muğla’ya olan uzaklığı ve kalabalık bir nüfusa sahip olmasından dolayı 2014 yılında Fethiye Esnaf Odası Başkanlığı’nın sağladığı imkanlarla hizmete girmişti. Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın ücretsiz olarak ikamet ettirdiği Fethiye İş Kur hizmet merkezi, şimdilerde yeni binasına taşınıyor. Muğla merkeze uzaklığı nedeniyle yaşanan aksaklıkları ortadan kaldırmak için Mustafa Kemal Bulvarı’ndaki Esnaf ve Sanatkarlar Odası binası içinde 6 yıldır hizmet veren Fethiye İşkur Hizmet Merkezi, İnönü Bulvarı üzerinde üç katlı binaya taşınıyor.

YEŞİLÜZÜMLÜ’DE EL SANATLARI SERGİSİ AÇILDI

Yeşilüzümlü mahallesinde Fethiye Halk Eğitimi Merkezi tarafından El sanatları sergisi açıldı. Programa Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdullah Şentürk, İŞKUR Fethiye Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Karakan, İlçe Milli Eğitim Özel Büro yetkilisi İsmail Cazağ, Okul müdürleri, vatandaş ve kursiyerler katıldı.

Sertifikalar Törenle Verildi

Muğla Çalışma ve İş Kurumu il Müdürlüğü, İŞKUR Fethiye Hizmet Merkezi ve Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliği içerisinde gerçekleştirilen ‘Temel Seviye Girişimcilik Eğitimi’ programını başarıyla tamamlayan 100 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Muğla basını için BİK ve İŞKUR işbirliği

Muğla Basın İlan Kurumu Müdürü M. Ali Köseoğlu, İŞKUR Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyerli’yi ziyaret ederek Muğla basınının gelişimine katkıda bulunacak çalışmalar üzerinde görüş alışverişinde bulundu