İsrail Haberleri

İsrail Haberleri

Muğla’dan Gazze’ye Yardım Eli

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü, Menteşe Halk Eğitimi Merkezi ve Marmaris Halk Eğitimi Merkezi usta öğretici ve kursiyerleri tarafından İsrail saldırılarının hedefi olan Gazze’deki kadın ve çocuklar için havlu, atkı ve bere üretimi yapılıyor.

Bodrum’da İsrail Protestosu

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları, Muğla’nın Bodrum ilçesinde yürüyüşle protesto edildi. Yürüyüş sonunda dualar okundu, basın açıklaması yapıldı.

Prof. Dr. Naci Görür, yeni tespitlerde bulundu

Yerbilimci Naci Görür, fay üzerinde bulunan 18 ile dikkat çekti. 7 ve üzeri büyüklüğünde depremin beklendiği şehirlerin fazlaca etkileneceği de vurgulandı. Görür, içlerinde Muğla’da olan 18 ili katıldığı programda saydı.

Bankaların Faiz Oranları Vatandaşı Bankaya Yönlendiriyor! Uzmanı Açıkladı

Mevduat hesapları, tasarruflarını artırmak isteyen vatandaşlar için öne çıkan yatırım araçları arasında yer alıyor. Tufanlar Kuyumculuk bünyesinde çalışan Abdullah Aydın, vatandaşın altına olan ilgisi ile Filistin-İsrail savaşının piyasayı nasıl etkilediği hakkındaki bilgileri mikrofonlarımıza aktardı.

İsrail'e tepkisini resimleriyle gösterdi

Muğlalı ressam, Gazze'de yaşayan çocukların çektiği zulmü resmetti.

18 üniversiteden İsrail ürünlerine boykot çağrısı

Hafta sonu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin ev sahipliğinde toplanan ve kısa adı 'ADIM Üniversiteleri' olan 18 üniversite tarafından yapılan ortak açıklamada, İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü soykırıma destek veren şirketlerin ürünlerine boykot etme kararı çıktı.

Muğla'da İsrail'in Gazze'ye saldırıları protesto edildi

Muğla'da Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi bir grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için toplandı.

Gökyüzünde bayrak açıp Filistin'e destek verdiler

Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen festivale katılan bir grup paraşütçü, İsrail'in Gazze'de 500 kişinin ölümüyle sonuçlanan hastaneye bombalı saldırısına gökyüzünde Filistin bayrakları açarak tepki gösterdi.

Halk ozanı Filistinliler için türkü besteledi

Muğla’da yaşayan halk ozanı Abbas Balcı, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınamak için türkü besteledi.

Vatandaşın ulusal yas ile lgili açıklaması

“Filistin, depremlerimiz kadar konuşulmadı” Türkiye'de, İsrail'in Gazze'deki hastaneye yönelik saldırısında yaşamını yitirenler için 3 günlük ulusal yas ilan edildi. Fethiye’de yaşayan Ahmet Bey, mikrofonlarımıza yaptığı açıklamada “Filistin, depremlerimiz kadar konuşulmadı” ifadelerini kullandı.

Altından yeni rekor

Devam eden İsrail-Filistin savaş gerilimi altın fiyatlarındaki yükselişi desteklemeyi sürdürüyor. Altının ons fiyatı 1978 dolarla 3 ayın zirvesine çıkarken yurt içinde gram altın spot piyasada 1.788 liraya tırmanarak rekor kırdı.

Marmaris’te İsrail protesto edildi

 Muğla’nın Marmaris ilçesinde İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılar protesto edildi.

ENABİRDER, İsrail'i kınadı

Marmaris Engelli ve Aileleri Birliği Derneği, İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıları kınadıklarını belirtti. Dernek Başkanı Tulgay Hasar ‘’ Savaşa ve teröre hayır’ dedi.

Filiz Topçu ; “Bu bir kitlesel katliamdır, savaş ve insanlık suçudur.”

Fethiye’de Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Filiz Topçu, İsrail'in Filistin'e yönelik eylemlerini eleştirdi.

Solo Türk Gösteri Uçuşları İptal Edildi

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle, İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik saldırıları dolayısıyla "3 günlük milli yas" ilan edilmesinin ardından Türkiye'de birçok etkinlik iptal edildi.

Vatan Partisi'nden Filistin'e Destek Açıklaması

Vatan Partisi Muğla il Başkanı Emre Aykın, İsrail ile Filistin savaşına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Karaca’dan Taziye Mesajı

İsrail'in hava saldırısı düzenlediği Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesi'nde yaralı ve hastaların yanı sıra kalan binlerce yerinden edilmiş insandan en az 500'ünün öldüğü, binlere varan yaralı olduğu açıklandı

"Gazze'nin tek içme su kaynağı tuzlanmış yeraltı suyu"

İsrail'in Gazze şeridine giden içme suyu hattını kesmesinin ardından, Gazze şeridindeki Filistinlilerin ölüm ve açlık korkusunun yanında susuzluk korkusuyla da yaşamaya mahkum edilmesi üzerine, bu bölgelere içme suyu temini araştırılıyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Kaynakları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, Gazze şeridinin günlük 400 bin metreküp suya ihtiyacı bulunduğunu belirterek, bu suyun yüzer deniz suyu arıtma platformları ile karşılanabileceğini söyledi.

Zafer Partisi Fethiye İlçe Başkanlığı, “Savaş Acilen Son Bulmalıdır”

Zafer Partisi Fethiye İlçe Başkanlığı, Hamas ve İsrail arasındaki savaşın acilen sonlanması gerektiğini belirterek, basın açıklaması gerçekleştirdi.

Üçüncü: "Altının Yükselmesinin Sebebi Savaş"

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların şiddetlenmesiyle beraber gram altın fiyatı da yükselmeye devam ediyor. Dün 1.670 lira seviyelerinde güne başlayan gram altın bugün itibariyle 1.725 lira seviyelerinden işlem görüyor. Basın mensuplarına konuşan kuyumcu yetkilileri, altının artmasının sebebi olarak İsrail ile Hamas arasında savaş olarak değerlendiriyor.

Motorine zam kapıda!

İsrail-Filistin çatışmasıyla birlikte fırlayan petrol fiyatları, akaryakıttaki zamda etkili oldu. 16 Ekim Pazartesi gecesinden itibaren motorine 2 lira 23 kuruş zam bekleniyor.

Milas'ta, hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Muğla'nın Milas ilçesinde İsrail’in Gazze’ye saldırısı sonrası hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

AK Parti Muğla'dan basın açıklaması

AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça İsrail ve Filistin çatışmasına ilişkin basın açıklamasında bulundu. AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı, 81 il başkanlığında eş zamanlı olarak “Filistin” açıklaması yaptı. Muğla’daki basın açıklamasını İl Başkanı Gültekin Akça yaptı.

Dev yolcu gemileri rotayı İsrail yerine Türkiye'ye çevirdi

Uluslararası kruvaziyer gemi işletmeleri İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalardan sonra rotalarını Muğla’nın Marmaris, Bodrum, Aydın’ın Kuşadası ve Antalya'nın Alanya limanları ile İstanbul'daki kruvaziyer limanlarına çevirdi.

Önder,“Bu sıkıntılı günler inşallah en kısa zamanda düzelecek”

Küresel piyasalarda savaş endişesi Küresel piyasalarda savaş etkisi hissediliyor. Petrol fiyatı bir anda yüzde 4 yükseldi, dünyada altın ve dolar da değerlendi. Bu arada İsrail, para birimindeki düşüşü önlemek için 30 milyar dolarlık döviz satış programı açıkladı. Türkiye ve Uluslararası piyasalarda yatırımcı ve ekonomist Yunus Önder, yaşanan bu durumu FRT TV aracılığıyla değerlendirdi.

Ünlü DJ Mahmut Orhan, Savaşa Yakalandı

Fethiye’de son yaz sezonlarında sürekli sahne alan, Türkiye ve dünya çapında da bilinen ve sevilen DJ Mahmut Orhan, konser vermek amacıyla gittiği İsrail’de savaşa yakalandı. DJ Orhan, son durumu sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Polis, para ödülünü kabul etmedi

Muğla'nın Marmaris ilçesine tatile gelen İsrailli turist ailenin kaybolan poddle cinsi köpeğini, polis ekipleri güvenlik kamera kayıtlarından tespit edip bularak sahibine teslim etti.

Milas zeytinyağına bir ödül de İsrail'den

Uluslararası Terraolivo Zeytinyağı Yarışmasında ’altın prestij’ ödülü Milas’ın oldu.

Marmaris’te turist hareketliliği başladı

Türkiye'nin ve dünyanın gözde turizm kentlerinden olan Muğla'nın Marmaris ilçesinde oteller yeni sezon hazırlıklarını tamamlayarak misafirlerini ağırlamaya başlarken, çoğunluğu İngiltere, İsrail, Belçika ve İranlı olan turistler güneşi gördükçe kendilerini sahillere attı.

Saadet Partisi’nden Kınama!

Saadet Partisi Kadın Kolları Muğla İl Başkanı Saliha Güzel tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un Ankara’da yapılacak olan görüşmelerine dair bir basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklama ile İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un ülkemize davet edilişi kınandı.