Istavrit Haberleri

Istavrit Haberleri

LÜKS MOTORYAT, ALEV ALEV YANDI

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 10 metrelik motoryat, alev alev yandı. Adeta alev topuna dönen yat, Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyeti ekiplerinin yoğun müdahalesi sonucu söndürülürken olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

AV SEZONU AÇILDI! ÇEŞİTLER TEZGÂHLARA GELMEYE BAŞLADI

1 Eylül itibariyle av yasağı bitti, Fethiye’de tezgâhlar balık dolmaya başladı. Sezonun ilk günü lopanın kilosu 70 liradan, çupra ise 140 liradan satılıyor. Balık avı yasağının bitmesiyle sezonun ilk balıkları tezgâhlara geldi. İlk günde tezgâhlarda palamut, hamsi, istavritin bol olduğu gözlendi.

BALIĞA İLGİ BÜYÜK

Balık fiyatlarının ucuzlamasıyla beraber Fethiye’deki balığa talep arttı. Fethiye'de mevsim balığı olarak İstavrit, sokarca, uskumru, mercanlar en çok tercih edilerek tüketilen balıklar arasında. Halkında bayram gelmesiyle beraber balıklara ilgisi ve talebi arttı.

BALIK FİYATLARI CEP YAKIYOR

Uzmanlar özellikle mevsiminde tüketilen balığın, içerdiği yağ asitleri sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için son derece gerekli olan ve aynı zamanda protein kaynağı bir besin olduğunu ifade ediyor. Fethiye'de mevsim balığı olarak İstavrit, sokarca, uskumru, mercanlar en çok tercih edilerek tüketilen balıklar arasında. Balık fiyatlarının yükselmesinden dolayı sağlık açısından çok faydalı olan balığa vatandaşlar ulaşmakta güçlük çekiyor.