Karaçulha Hali Haberleri

Karaçulha Hali Haberleri

Karayiğit, ‘Hal Yasası’nın Bir An Önce Çıkması Lazım!’

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, girdi fiyatlarının devamlı yükselmeye devam ettiğini belirterek bir an önce hal yasasının çıkması gerektiğini söyledi. Karayiğit, Karaçulha Hali ile Fethiye’de kurulan pazarlardaki fiyat farkı ile ilgili de çeşitli açıklamalarda bulundu.

Karaçulha Hali pazarlama alanı ve Pekmez, Sirke, Şarap, Üzüm suyu tesisleri açıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye Karaçulha Toptancı Hali içinde üreticilerin olumsuz hava şartlarından etkilenmemeleri için kurulan ürün pazarlama alanı ve üzüm suyu, sirke, pekmez ve şarap üretim tesisi açılışı Başkan Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla yapıldı.

Karaçulha Hali’ndeki 40 milyonluk yatırımda sona gelindi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaklaşık 200 bin metrekare alanda vatandaşlara hizmet veren Karaçulha Toptancı Hali’nde Büyükşehir Belediyesi yeni bir tesis ve ürün pazarlama alanı kazandırmak için çalışmalarına devam ediyor.

Toptancı Hali’ne 40 Milyon Tl’lik Yatırım

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaklaşık 200 bin metrekare alanda vatandaşlara hizmet veren Karaçulha Toptancı Hali’nde Büyükşehir Belediyesi yeni bir tesis ve ürün pazarlama alanı kazandırmak için çalışmalarına devam ediyor.

Başkan Gürün Karaçulha Hali'nde İncelemelerde Bulundu

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Fethiye Karaçulha Toptancı Hali içerisinde devam eden 40 Milyonluk tesis ve altyapı yatırımını inceledi.

DOMATES ÜRETİCİLERİ KARAÇULHA HALİNDE BİR ARAYA GELDİ

Olağanüstü fiyat artışları ve deprem sonrası gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla 14 Nisan 2023'e kadar domates ihracatına kısıtlama getirildi. Bunun ardından domates üreticileri, getirilen kısıtlamayı protesto etmek için Karaçulha Toptancı Hali’nde bir araya geldiler.  

KARAÇULHA HALİNDE SEFERBERLİK

Karaçulha Toptancı Hali’nde sabah saatlerinden itibaren afet bölgesine gönderilmek üzere meyve ve sebze yardımı için çalışmalar sürüyor.

KAYMAKAM KARAMAN KARAÇULHA HALİNİ ZİYARET ETTİ

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman beraberinde İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu ile birlikte Karaçulha halini ziyaret ederek, üreticiler ve esnaflarla bir araya geldi.

Fethiye Domatesi Kosova'ya gidiyor

Kotanın dolmasıyla Rusya'ya yapılan ihracat durunca Fethiye domatesi bazı Avrupa ülkelerine özellikle Kosova'ya ihraç ediliyor. Bu ihracatın fazla olmadığına dikkat çeken üreticiler, maliyetlerin fazlalığından dolayı mağdur olduklarını ifade ettiler. Hem üreticilik hem de komisyonculuk yapan İhracatçı Osman Yar, " Çiftçimiz şu anda para kazanma değil, ayakta kalma mücadelesi veriyor" dedi. Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit ise "çiftçinin borçlarının yapılandırılması ve onlara destek sağlanması gerekir" diye konuştu.

Bulut, “En iyi domates Fethiye domatesi”

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Nagihan Bulut, Karaçulha Yaş Sebze ve Meyve Halini ziyaret etti. Bulut’a Süleyman Taşkın ve meclis üyesi adayları eşlik etti. Üretici ve komsiyoncularla tek tek görüşen Bulut, Fethiyeli üreticinin bilinçli üretici olduğunu vurguladı. Bulut, Karaçulha halinde sevkiyat için hazırlanmakta olan domateslerin de tadına bakarak “En iyi sofralık domates bizim bölgemizde yetişiyor” dedi

Çalışmalar Takdir Topluyor

30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından Muğla Büyükşehir’e geçen Fethiye Batı Akdeniz Karaçulha Bölge Hali, üreticilerin yanında olan uygulamalarıyla takdir topluyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi Hal Derneği Başkanı Atabey Akgün ile CHP Fethiye İlçe başkanı Avukat Ali Özgür Kullukçu; Karaçulha halindeki yapılan çalışmalar ve hizmetler hakkında bilgilendirmede bulundular.