Kaynağı Haberleri

Kaynağı Haberleri

‘Antik çağlardan günümüze Muğla Mutfağı’ kitabının ön tanıtımı yapıldı

Antik çağlardan günümüze şifa kaynağı olarak bilinen asırlık tariflerin yer aldığı 'Antik Çağdan Günümüze Muğla Mutfağı' kitabının ön lansmanı ve tadım etkinliği Muğla’nın Marmaris ilçesinde yapıldı.

Milletvekili Otgöz Milletimizin Kaynağını Yine Milletimiz İçin Kullanacağız

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, seçim çalışmalarına Fethiye’de devam etti. Fethiye’de de sivil toplum kuruluşları ile buluşan Milletvekili Otgöz, esnaf ziyaretlerinde bulundu. Fethiyeli hemşerilerini dinledi.

Sıfır Atık Merkezi Tamamlandı

“Sıfır Atık” projesi kapsamında, kaynağında ayrı biriktirilen atıkların birbirleriyle karıştırılmadan toplanmasına yönelik altyapının geliştirilmesi ve atık yönetim sistemini daha çevreci bir hale getirmek amacıyla Fethiye Belediyesi Atık Getirme Merkezi inşaatı tamamlandı.

Datça’ya Dolu Sürprizi

Muğla’nın Datça ilçesinde sabah saatlerinde başlayan dolu yağışı Datça’nın geçim kaynağı Badem ağaçlarının yapraklarına büyük zarar verirken, bir marangoz atölyesine su bastı.

Şifa Kaynağı Formülü: Kış Çayları

Son günlerde herkes hasta. Hastanelerin acil bölümleri ise dolu. Ancak ilaç kullanmadan sağlığı korumanın yolları ise doğa. İşte ilaç gibi kış çayı tarifleri...

Vali Akbıyık, Sultaniye Şifa Kaynağında İncelemelerde Bulundu

Muğla’nın Köyceğiz İlçesinde Ölemez dağı eteklerinde yer alan ve yaz-kış kış binlerce vatandaşın şifa aramak için geldiği Sultaniye Kaplıcalarında Muğla Valisi İdris Akbıyık incelemelerde bulundu.

Çıntar Vatandaşın Gözdesi

Ekim ayıyla birlikte Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaygın olarak bulunan ve birçok insan için doğal bir lezzet kaynağı olan Çıntar, Muğla’nın Fethiye ilçesinde kilosu 150 liradan satılıyor. Fethiye halkının çıntara gösterdiği talebi çıntar satıcısı Bayram Aydın mikrofonlarımıza anlattı.

Büyükşehirden Dalaman’da Ek Su Kaynağı Çalışması

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri Dalaman’da 4 Mahalleye ek su sağladı.

Mobil Atık Getirme Merkezleri’nin sayısı arttı

Milas Belediyesi, geri kazanıbilir atıkların diğer atıklarla karışmadan kaynağında ayrı toplanması sonucu geri kazanım sürecinin daha sağlıklı işlemesi amacıyla şehrin belli yerlerine yerleştirdiği Mobil Atık Getirme Merkezleri’nin sayısını arttırdı.

"Gazze'nin tek içme su kaynağı tuzlanmış yeraltı suyu"

İsrail'in Gazze şeridine giden içme suyu hattını kesmesinin ardından, Gazze şeridindeki Filistinlilerin ölüm ve açlık korkusunun yanında susuzluk korkusuyla da yaşamaya mahkum edilmesi üzerine, bu bölgelere içme suyu temini araştırılıyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Kaynakları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, Gazze şeridinin günlük 400 bin metreküp suya ihtiyacı bulunduğunu belirterek, bu suyun yüzer deniz suyu arıtma platformları ile karşılanabileceğini söyledi.

Milas'lı müzisyen evde ölü bulundu

Muğla'nın Milas ilçesinde yaşayan müzisyen Mehmet Işık (52) evinde ölü bulundu. Pandemi döneminde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması süresinde evinin balkonundan verdiği konser ile Türkiye'nin tanıdığı ve ilçenin adeta moral kaynağı olan Işık'ın ölüm haberi herkesi üzdü.

Çıntar mevsimi başladı

Ekim ayıyla birlikte Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaygın olarak bulunan ve birçok insan için doğal bir lezzet kaynağı olan Çıntar, Muğla'nın Milas ilçesinde boy göstermeye başlarken kilosu 150 TL'den satılıyor.

Büyükşehir’den Denizova Bölgesinde Ek İçme Suyu Projesi

Menteşe’de Denizova, Yenibağyaka, Kıran ve Derinkuyu Mahallerini besleyen su kaynaklarında tarımsal sulamanın artması nedeniyle azalma meydana geldi. İçme suyu kaynaklarında meydana gelen düşüş nedeniyle ekipler bölgeye ek su kaynağı sağlamak için çalışma başlattı.

Fethiye’ye 20 Bin Kişilik Ek İçme Suyu Çalışması

Muğla Büyükşehir Belediyesi, nüfus artışı nedeniyle içme suyu sorunu yaşayan Taşyaka, Patlangıç ve Pazaryeri Mahalleri için ek içme suyu kaynağı buldu. Ekipler 24 saat boyunca aralıksız çalışarak 12 bin kişiye yetecek miktarda suyu sisteme dahil ederken ikinci etapta 8 bin kişiye yetecek ek kaynağı sisteme dahil edecek.

Balık fiyatları cep yakıyor

Uzmanlar özellikle mevsiminde tüketilen balığın, içerdiği yağ asitleri sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için son derece gerekli olan ve aynı zamanda protein kaynağı bir besin olduğunu ifade ediyor.

SEYDİKEMER’DE KAMYONLAR ÇARPIŞTI: 1 YARALI

Seydikemer'de 2 kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Kamyonun pupasının dorseden ayrıldığı feci kazada can kaybı yaşanmaması teselli kaynağı oldu.

MUĞLA'DA KUZUGÖBEĞİ ALTINLA YARIŞIYOR

Muğla'da Mart-Mayıs aylarında doğal ortamda yetişen kuzugöbeği mantarı kırsal mahallelerdeki vatandaşların geçim kaynağı olurken, kilosu 800 ila 1000 liradan alıcı buluyor.

BARUT ÇİFTİ, AŞKLARINI YK ENERJİ'DE BULDULAR

Ş. (YK Enerji), kurulduğu günden bugüne, ürettiği enerji ile ülke ekonomisine oluşturduğu katma değerin yanı sıra bölgesinde istihdamın da ana kaynağını oluşturuyor. Genellikle bölge halkının istihdam edildiği YK Enerji'de pek çok genç sadece işine değil aşkına da kavuşuyor. Bunlardan biri de YK Enerji'de çalışırken tanışıp evlenen Özlem-Emre barut Çifti oldu.

Dünyanın ilk yüzer atık su arıtma tesisi

Dünyanın ilk yenilikçi yüzer atık su kabul ve arıtma tesisi Göcek koylarında hizmet vermeye başladı. Tesis, deniz ve kıyı alanlarının korunması için denizcilik atıklarının kaynağında bertarafını sağlayarak Türkiye'nin kıyı ve koylarındaki deniz araçlarından kaynaklı deniz kirliliğini kaynağında önlemeyi amaçlıyor.

Başkan Yellice; ‘’Ormanlar bir ülkenin doğal güzellik ve zenginlik kaynağıdır’’

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Salman Yellice, ormanları korumanın önemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Otgöz’den Anneler Günü Mesajı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımlayarak, “Koşulsuz sevginin, iyiliğin, şefkatin, fedakarlığın ve sonsuz merhametin kaynağı annelerimizin mübarek ellerinden öperek Anneler Gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

BALIK FİYATLARI CEP YAKIYOR

Uzmanlar özellikle mevsiminde tüketilen balığın, içerdiği yağ asitleri sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için son derece gerekli olan ve aynı zamanda protein kaynağı bir besin olduğunu ifade ediyor. Fethiye'de mevsim balığı olarak İstavrit, sokarca, uskumru, mercanlar en çok tercih edilerek tüketilen balıklar arasında. Balık fiyatlarının yükselmesinden dolayı sağlık açısından çok faydalı olan balığa vatandaşlar ulaşmakta güçlük çekiyor.

Abaküs Türkiye’nin Bilişim Kaynağı

2015 yılında yayın hayatına başlayan Abaküs Kitap, okuma yazmaya yeni başlayan çocuktan üniversite düzeyine uzanan bir yelpazede farklı konularda nitelikli yayınlara imza atmaya devam ediyor.

Öğrencilerle Geri Dönüşümde Farkındalık Çalışmaları

Bodrum Belediyesi, kaynağında ayırma ve geri dönüşüm konularında farkındalığın artırılmasına yönelik çalışmalarına ağırlık veriyor.

Çevreye Duyarlı Tekne Sahipleri Ödüllendirildi

Ambalaj atıkları; kağıt, karton, pet, plastik, metal, elektronik atık, atık pil, bitkisel atık yağ, tekstil atıkları ve sıvı tekne atıklarının toplandığı “Tekneler Yarışıyor” yarışması kapsamında tekne sahipleri ödüllendirildi. Fethiye Belediyesi, Deniz-Temiz Turmepa Derneği , Deniz Ticaret Odası , D-Marin Göcek ve Travel Foundation İngiliz Vakfı işbirliğiyle, turizm sektöründe faaliyet gösteren kişilere, turistlere; denize ve çevreye yönelik tehditleri anlatmayı ve bu konularda farkındalığı arttırmayı hedefleyen Mavi Dalga Projesi kapsamında “Tekneler Yarışıyor” yarışması düzenlendi. Düzenlenen yarışmada sıfır atık kapsamında oluşan atıklar teknelerden teslim alındı. Her atık alımı sırasında kaynağında ayrıştırılmış olan atıklar cinslerine göre tartıldı. Tartımları yapılan atıklara ait miktarlar makbuz düzenlenerek kayıt altına alındı. Oluşturulan kayıtlar sonrasında ödül almaya hak kazanan tekneler belirlendi.

Egeplasder’den Depozito Uygulaması Önerisi

Türkiye’de plastik atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşümünde 1 Ocak 2022 tarihi önemli bir milat olacak. Bu tarihte uygulanmaya başlayacak depozito sistemi ile içecekler öncelikli olmak üzere belirlenecek diğer ambalajlı ürünler, depozito yönetim sistemi kapsamına alınacak. Ambalaj etiketlerinde görünür, okunaklı ve kolay silinmeyen, bozulmayan “Depozitoludur” ibaresi bulunacak, sisteme özgü barkodlar kullanılacak.

Fethiye Belediyesi Eczanelere “Atık İlaç Toplama Kutusu” Dağıttı

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü “Sıfır Atık Projesi” kapsamında atık ilaçların kaynağında ayrı toplanarak bertaraf edilmesi için ilçedeki tüm eczanelere ve sağlık merkezlerine “Atık İlaç Toplama Kutusu” temin ederek, çevreye ve topluma zarar veren tarihi geçmiş ilaçların doğru şekilde imha edilebilmesi için kutuların dağıtımına başladı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca da ilk dağıtımda yer aldı.

Bodrum’da alargadaki tekne battı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde alargadaki 12 metrelik ahşap tekne batarken, teknede kimsenin olmayışı teselli kaynağı oldu.

Çilek, kırsal ailelerin geçim kaynağı oldu

Muğla Valiliği himayesinde Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen ve 6 etap boyunca devam eden 1,2 milyon TL bütçe ile yüzlerce aileye gelir kaynağı olan 'Vali Hanım Çileği' projesi Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı desteği ile devam ediyor.

600 Gönüllü 6 İlde 2.500 Kg Atık Topladı

Uluslararası Kıyı Temizleme (International Coastal Cleanup – ICC)” kampanyası çerçevesinde her yıl binlerce gönüllüsüyle sorumluluk üstlenen TURMEPA, bu yıl da kıyılardaydı. 18 Eylül Cumartesi günü oksijen kaynağı denizlerimizi korumak için TURMEPA öncülüğünde seferber olan gönüllüler, Covid-19 tedbirleri kapsamında maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak temizlik etkinlikleri gerçekleştirdi. Ülkemizin 6 farklı bölgesinde gerçekleşen etkinliklerle 600 gönüllü 2.500 kilogram atığı toplayarak oksijen kaynağı denizlerimize ulaşmasını önledi.