Kdv Indirimi Haberleri

Kdv Indirimi Haberleri

Sadet Kansız “Aklımızla Alay Ediyorlar”

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan elektrik faturalarındaki KDV indirimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Alınan KDV indirimi kararını eleştiren Sadet Kansız “Alımızla alay ediyorlar” dedi.

Sadet Kansız, “KDV indirimi zenginin işine yaradı”

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız AK Parti Hükümeti’nin ekonomi yönetimini eleştirdi.Son olarak gıda ürünlerinde yapılan KDV indirimi ile ilgili açıklamalarda bulunan Sadet Kansız “ KDV indirimi zenginin işine yaradı” dedi.

Gıda’da Kdv 8’den 1’e Düştü

Cumhurbaşkanı kararı ile 13.02.2022 tarihinden itibaren toptan perakende ve ithalat yerli ayrımı olmaksızın, gıda maddelerinde KDV oranı %8’den %1’e düşürüldü. KDV indirimi 14.02.2022 tarihinden itibaren geçerli oldu.

Konaklama ve yeme-içme, ulaşımda KDV indirimi 2 ay uzadı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın, üyeleri adına ısrarla talep ettiği bir düzenleme daha gerçekleşti. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Salgın nedeniyle alınan tedbirlerden ve kapanmadan olumsuz etkilenen sektörlerimizin desteklenmesi amacıyla konaklama, yeme-içme, ulaşım başta olmak üzere hizmet sektörlerinde 1 yıldır uygulanan KDV oranı indirimlerinin uzatılmasına ilişkin talebimiz karşılık buldu. KDV indirim süresi 2 ay daha uzatıldı. Üyelerimize, bölgemize ve iş dünyamıza hayırlı olsun." dedi.