Sadet Kansız, 'KDV indirimi zenginin işine yaradı'

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız AK Parti Hükümeti'nin ekonomi yönetimini eleştirdi.Son olarak gıda ürünlerinde yapılan KDV indirimi ile ilgili açıklamalarda bulunan Sadet Kansız ' KDV indirimi zenginin işine yaradı' dedi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

AK Parti Hükümeti’nin artık ülkeyi yönetemediğini ifade eden Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız “Vatandaşlarımız enflasyon altında ezilmeye devam ediyor. Hükümet ekonomiyi kötü yönetince raydan çıkmış tren gibi nereye gideceği belli olmayan enflasyon vatandaşımızın belini büküyor. Yönetemedikçe can havli ile ekonomiyi düzelteceğiz diyerek aldıkları kararlar ise çare yerine başımıza dert olmaya devam ediyor” dedi
“GÜNÜ KURTARMAK ADINA ALINAN KARARLAR ÜLKEMİZİ UÇURUMA GÖTÜRÜYOR”
Hükümetin günü kurtarmak için kararlar aldığını ama alınan bu kararların ülkeye zarar verdiğine değinen Sadet Kansız “Dövizi kontrol edeceğiz diye aldıkları kur garantili TL Mevduat Hesabı kararının acıları bu sisteme yatırılan paraların vadeleri geldiğinde  hazineden TL faiz oranı ile döviz kuru arasındaki farkların ödemesi başladığında anlaşılacak.  Hatırlayın Aralık Ayı’nda elektriğe zam oranları açıklandığında kimse anlamamıştı. Ama faturalar geldiğinde yer yerinden oynadı. Şimdi de zamanı gelen faturalar ödenemeyince evlerin iş yerlerinin elektrikleri kesilmeye başlandığında iliklerimizde hissedeceğiz. Günü kurtarmak adına alınan kararlar ülkemizi uçuruma götürüyor” dedi.
“KDV İNDİRİMİ FİYATLARI İNDİRMEDİ”
Hükümetin son aldığı gıda ürünlerinde KDV indirim kararının fiyatları düşürmediğine dikkat çeken Sadet Kansız “Son olarak da hükümet gıda ürünlerinde KDV oranını %8’den % 1’e düşürdü.İlk duyduğumuzda  vatandaşın gıda ürünlerine % 7 daha ucuza ulaşacağı şeklinde  görülerek her kesimi sevindiren bu karar sonradan anlaşıldı ki fiyatların gerilemesini boş verin neredeyse daha da pahalanmasına yol açtı.Günün sonunda gıda ürünlerinde yapılan bu KDV indirimi ne işe yaradı? Ne yazık ki KDV indirimi zenginin işine yaradı” diye konuştu. 
“DEVLETE 8 TL YERİNE 1 TL KDV ÖDEYEN ZİNCİR MARKET HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ BU KARARDA DA KAZANANLAR KULÜBÜNE ADINI YAZDIRDI”
 Gıda ürünlerinde alınan KDV indiri kararının tek kazananının zincir marketler ve zenginler olduğunu ifade eden Sadet Kansız “Zincir marketler 100TL’lik  sattığı bir ürün için devlete 8TL KDV ödeyerek ürünü  108TL ile satıyordu. Şimdi ise KDV indirimi açıklandıktan sonra ürünlerine % 7 zam yapan zincir marketler 107TL’ye çıkardığı ürüne  1TL KDV ödeyerek 108TL’ye satıyor.
Vatandaş KDV indiriminden önce de ürünü 108 TL’ye alıyordu KDV indiriminden sonra da 108 TL’ye alıyor. İndirim kime yaradı ? diye soracak olursanız zincir marketlere yaradı. 100TL’lik ürüne 8TL KDV ödeyen zincir market  KDV indiriminden sonra artık 1TL ödüyor. Devlete 8 TL yerine 1 TL KDV ödeyen zincir market her zaman olduğu gibi bu kararda da kazananlar kulübüne adını yazdırdı” dedi.
“SANDIĞI BU MİLLETİN ÖNÜNE KOYUN”.
Artık yeter diyerek sözlerine devam eden Sadet Kansız “Yapmayın. Vatandaşlarımız imdat çığlıkları atıyor.Her alanda yaşanan sıkıntıları görmezden gelerek ortalığı güllük gülistanlıkmış gibi göstermeye çalışmayın.  Biz yapamıyoruz diyerek  sandığı bu milletin önüne koyun” dedi. 


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN