Kıbrıs Barış Harekatı Haberleri

Kıbrıs Barış Harekatı Haberleri

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 49'uncu Yılında Fethiye’de Tören Düzenlendi

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 49'uncu yıl dönümü nedeniyle Fethiye Gaziler ve Şehit Aileleri Derneğinde tören düzenlendi.

Kıbrıs Barış Harekatı, Bodrum’da törenle kutlandı

Kıbrıs Adası'nda Türklerin uğradığı baskı ve zulmü ortadan kaldırmak amacıyla gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümü dolayısıyla Bodrum'da tören düzenlendi.

Datça’da Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48.yıl dönümü kutlandı

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 48. yıl dönümü Muğla'nın Datça ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

NAMIK ÜNAL “KIBRIS GERÇEĞİ”

Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emekli Astsubay Kıbrıs Gazisi Namık Ünal; Kıbrıs Barış Harekâtının 48. yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklamada bulundu. Harekâta katılan Muharip Kıbrıs Gazisi Emekli Astsubay Namık Ünal açıklamasında; Kıbrıs Adasının tarihi, Rumların Ada'daki Türklere yönelik gerçekleştirdiği katliamlar ve soykırımları, harekâta giden süreç ve 1974'te Türk Silahlı Kuvvetlerince yürütülen Kıbrıs Barış Harekâtı’nın detaylarını anlattı.

ADD “KIBRIS’I VEREN TÜRKİYE’Yİ VERİR”

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye şubesi yönetim kurulu başkanı haydar Murat Topçu Kıbrıs Barış harekatının 43. Yıldönümü nedeniyle yapmış olduğu açıklamada; Türkiye’nin güvenliği Kıbrıs’tan başlar. Kıbrıs’taki soydaşlarımızın güvenliği de Türkiye’ye bağlıdır. Unutulmamalıdır ki, bugün Kıbrıs’ı veren yarın Türkiye’yi verir, dedi.

Muğlalı Gaziler Gururla Yurda Döndü (Resim Galerili)

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan gaziler için düzenlediği Muğlalı Gaziler Kıbrıs’ta gezisi gazilerin barış getirdikleri topraklardaki duydukları gurur ve duygusal hatırları ile sona erdi.

Örnek Arkadaşlık!

Giresunlu Kıbrıs Gazisi Aslan Pekdemir; 1974 Kıbrıs Barış Harekatında birlikte savaştığı silah arkadaşlarını ziyaret etmek için Fethiye’ye geldi. Fethiye Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Muharip Gaziler Derneğinde gerçekleşen buluşmada; Giresunlu Kıbrıs Gazisi Aslan Pekdemir birlikte savaştığı silah arkadaşlarını görünce gözyaşlarını tutamadı.