Kıbrıs Haberleri

Kıbrıs Haberleri

Yaşlı Vatandaşlar ve Gaziler Unutulmuyor

Ortaca Kaymakamı Kenan Aktaş ve Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Kore Gazisi İbrahim Tozlu’nun ailesini, Kıbrıs Gazisi Halil Güngör’ü ve yaşlı vatandaşları ziyaret etti.

Başkan Oktay, gazi ve şehit yakınlarını unutmadı

Marmaris Belediyesi, yeni yıl öncesi ilçede yaşayan gazileri ve şehit yakınlarını ziyaret etti. Kıbrıs Gazisi Tamer Demirkesenler’in ziyaretine Belediye Başkanı Mehmet Oktay da katıldı.

Liseli Gençler, Milas’ın Adını Dünyaya Duyurdular

Milas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yiyecek içecek hizmetleri aşçılık dalı öğrencileri, İstanbul’da düzenlenen 20. Uluslararası Gastronomi Festivali’nde büyük bir başarıya imza attı. Avrupa, Orta Asya, Afrika, Asya ülkeleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen yarışmacılarla kıyasıya rekabet eden Milas temsilcileri, festivalden çeşitli ödüllerle döndü.

Ünal, “Çocuklara ve Gençlere Armağan Edilmiştir”

Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayan Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı emekli astsubay Kıbrıs Gazisi Namık Ünal açıklamada bulundu. 

Fly Kıbrıs Hava Yolları’ndan Dalaman seferi

Fly Kıbrıs Havayolları, Air Anka'dan kiraladığı Airbus A330 tipi uçaklarla Ercan Havalimanı operasyonlarına başladı. Nisan 2023'te ilk uçuşunu yapan, Kuzey Kıbrıs merkezli tarifeli uçuşlar düzenleyen ve 2024 yılı içerisinde de uçuş noktalarına Dalaman’ı da ekleyeceği duyuruldu.

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 49'uncu Yılında Fethiye’de Tören Düzenlendi

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 49'uncu yıl dönümü nedeniyle Fethiye Gaziler ve Şehit Aileleri Derneğinde tören düzenlendi.

İlk uçuşta 168 yolcu geldi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Bodrum arası doğrudan seferler başladı. İlk uçuşta 168 yolcu gelirken haftada 2 gün yapılacak uçuşlarla ilgili tanıtım Bodrum’da yapıldı.

Gaziler onuruna yemek

Muğla Öğretmenevinde düzenlenen programa Muğla Valisi Orhan Tavlı ve eşi Ayşe Tavlı'nın yanı sıra Muğla milletvekilleri Yelda Erol Gökçan, Süleyman Girgin, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı S.G. Yarbay Süleyman Ercan, siyasi partilerin il başkanları Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kıbrıs Gazisi Süleyman Taşkesen, Gaziler, Gazi aileleri ve Şehit aileleri katıldı.

BAŞKAN OTGÖZ, KIBRIS GAZİSİ’NİN TALEBİNİ YERİNE GETİRDİ

Seydikemer’in Yayla Karaçulha Mahallesinde yaşayan Kıbrıs Gazisi Durmuş Ali Dağdelen, kışın çamurdan yazın tozdan dolayı mağduriyet yaşadığı evinin sokağına yapılan parke yol dolayısıyla Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’e teşekkür etti.

Kıbrıs Barış Harekatı, Bodrum’da törenle kutlandı

Kıbrıs Adası'nda Türklerin uğradığı baskı ve zulmü ortadan kaldırmak amacıyla gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümü dolayısıyla Bodrum'da tören düzenlendi.

Datça’da Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48.yıl dönümü kutlandı

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 48. yıl dönümü Muğla'nın Datça ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

NAMIK ÜNAL “KIBRIS GERÇEĞİ”

Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emekli Astsubay Kıbrıs Gazisi Namık Ünal; Kıbrıs Barış Harekâtının 48. yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklamada bulundu. Harekâta katılan Muharip Kıbrıs Gazisi Emekli Astsubay Namık Ünal açıklamasında; Kıbrıs Adasının tarihi, Rumların Ada'daki Türklere yönelik gerçekleştirdiği katliamlar ve soykırımları, harekâta giden süreç ve 1974'te Türk Silahlı Kuvvetlerince yürütülen Kıbrıs Barış Harekâtı’nın detaylarını anlattı.

Yatağan Kıbrıs İlkokulu’nda tahliye tatbikatı yapıldı

Muğla'nın Yatağan ilçesi Kıbrıs İlkokulu öğrencileri 1-7 Mart deprem haftası sebebiyle olması muhtemel deprem ve yangın anında hazırlık tatbikatı yaptı.

Kktc’de Dijital Para Atılımı

META DAO grubu kripto para camiasının merakla beklediği Blockchain Kripto Varlık Platformunun resmi açılışını Kıbrıs’ta gerçekleştirdi

YDA’ya 2 ödül birden

Saygın Medya-Saygın Kurt ve Kıbrıs İş Adamları Derneği (İŞAD) işbirliğiyle Les Ambassadeurs Hotel ana sponsorluğunda bu yıl 2.’ si düzenlenen KKTC Altın Caretta ödülleri sahiplerini buldu.  

Bodrum Belediyesi’nin Proje Yarışmasına Yoğun İlgi

Bodrum Belediyesi’nin “Bodrum’un Kalbine Dokunuş” sloganı ile başlattığı Kentsel Tasarım ve Mimarlık Öğrencileri Fikir Projeleri Yarışması’na Türkiye ve Kıbrıs üniversitelerinden 131 öğrenci projesi katıldı.

Şehitler İçin Lokma Döktürdüler

Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından dernek binasında Sarıkamış, Kore, Kıbrıs, terör ve 15 Temmuz şehitleri yararına lokma hayrı yapıldı. Lokmadan Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ‘ni ziyaret eden Fethiye Kaymakam Vekili Hayrettin Balcıoğlu’na da ikram edildi.

Kıbrıs Gazisi, diziyi izleyince o günleri tekrar yaşadı

TRT 1'in Kıbrıs'taki Türklerin Rum baskısına direnişini anlatan "Bir Zamanlar Kıbrıs" dizisini izleyen Kıbrıs Gazisi eski günlere dönerek hüzünlü anlar yaşadı.

Kıbrıs Gazisi Şener, son yolculuğuna uğurlandı

Fethiye'de yaşayan 66 yaşındaki Kıbrıs Gazisi Hasan Şener vefat etti. Kıbrıs harekatının kahramanlarından Şener'in vefatı başta ailesi olmak üzere şehit aileleri, gazi arkadaşları ve Fethiye camiasını yasa boğdu.

Kıbrıs Gazisi Akan, Fethiye'de toprağa verildi

Fethiye'de yaşayan 76 yaşındaki Kıbrıs gazisi   Ömer Tuncay Akan vefat etti. Kıbrıs harekatının kahramanlarından Akan'ın vefatı başta ailesi olmak üzere şehit aileleri, gazi arkadaşları ve Fethiye camiasını yasa boğdu.

106 yıllık gurur Seydikemer’de de coşkuyla kutlandı

Kahraman Mehmetçiğin 106 yıl önce dünyanın en güçlü donanmalarına geçit vermeyerek yazdığı 'Çanakkale Destanı’nın 106 yıllık haklı gururu Seydikemer’de de coşkuyla kutlandı

Hindinin kilosu 35 TL

Yılbaşı yaklaşırken hindiler görücüye çıktı. Çarşı ve pazarlarda yılbaşı yaklaşırken hindi satışları da başladı. Hindi yetiştiricileri uzun bir süredir bakımını yaptıkları hindileri satmaya başladı. Koronavirüs nedeni ile işsiz kalınca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Fethiye’ye, memleketine dönen Zeynep Okka ile babası Kemal Okka, hindi yetiştiriciliğine başladı. Yılbaşı yaklaşırken yetiştirdiği hindileri kilosu 35 TL’den satmaya başlayan Okka ailesi, taleplerin çok iyi durumda olduğunu ifade ettiler.

Sınava 3 bin 500 aday katıldı

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim Sınavı ülke genelinde olduğu gibi Fethiye’de de yapıldı. Sınav, 81 ilde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti Lefkoşa'da 188 sınav merkezinde düzenlendi. Seydikemer ve Dalaman Cezaevleri dahil 33 binada yapıldığı ve 3 bin 500 adayın katıldığı öğrenildi.

Teskere gününde toprağa verildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde trafik kazasında hayatını kaybeden Sağlık Teğmen Taylan Ekerel (26), Fethiye’de düzenlenen cenaze töreni ile toprağa verildi. Taylan Ekerel’in cenaze merasiminde ailesi gözyaşına boğuldu. Terhis gününde toprağa verildiği öğrenilen Ekerel, KKTC’de bir arkadaşının özel aracı ile bir kamyona çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

Seydikemer Kilimi Yörex’de

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, ‘Sizin oraların nesi meşhur' sloganıyla bu yıl Antalya’da 10’uncusu düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı’na (YÖREX) coğrafi işaret tescil çalışmalarını yürüttüğü ürünlerle katıldı. Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde TOBB’un desteğiyle ANFAŞ Fuar Merkezinde 27 Ekim tarihine kadar devam edecek Yöresel Ürünler Fuarı’nda (YÖREX) 7 bölgeden 81 il, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, 18 kalkınma ajansı, 150 oda ve borsa ile 647 katılımcı firma, yöresel ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sunuyor.

Gaziler günlerini gururla kutladı

19 Eylül Gaziler Günü Fethiye'de de törenle kutlandı. Fethiye Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önündeki gazilerimizin gurur gününde yapılan konuşmalarda Gaziler Gününün önemi vurgulandı. Kıbrıs Gazilerinden Asteğmen Rasih Aylal “Bu Vatan Kimin” şiirini okurken, adeta kendinden geçti.

KIBRIS GAZİSİ ASKERİ TÖRENLE UĞURLANDI

Kıbrıs Gazisi Emekli Astsubay Doğan Ünal askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı. 4 Eylül gecesi Hakka Yürüyen Kıbrıs Gazisi Doğan Ünal; gözyaşları içersinde toprağa verildi.

KAYMAKAM ÇALIK’ TAN GAZİLERE VEDA ZİYARETİ…

Balıkesir’in Erdek ilçesine Kaymakam olarak tayini çıkan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık çeşitli kurumlara veda ziyaretleri gerçekleştirmekte. Fethiye Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Muharip Gaziler Derneğine veda ziyaretinde bulunan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık; Hac ibadetinden yeni dönen Fethiye Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Muharip Gaziler Derneği yönetim kurulu üyesi Kıbrıs Gazisi Durmuş Ali Dağdelen’i evinde ziyaret etti. Ziyarete; Menteşe Mahallesi muhtarı Ramazan Küçük, Kesikkapı mahallesi muhtarı Musa Karaca, Karaçulha Mahallesi Muhtarı Mustafa Gizli ve bazı resmi kurumların yöneticileri katıldılar…

ADD “KIBRIS’I VEREN TÜRKİYE’Yİ VERİR”

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye şubesi yönetim kurulu başkanı haydar Murat Topçu Kıbrıs Barış harekatının 43. Yıldönümü nedeniyle yapmış olduğu açıklamada; Türkiye’nin güvenliği Kıbrıs’tan başlar. Kıbrıs’taki soydaşlarımızın güvenliği de Türkiye’ye bağlıdır. Unutulmamalıdır ki, bugün Kıbrıs’ı veren yarın Türkiye’yi verir, dedi.

Fethiyeli Gaziler’den Başkan Gürün’e Teşekkür Plaketi

Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e Kıbrıs Gezisi için teşekkür ziyaretinde bulundular.