Kilosu Haberleri

Kilosu Haberleri

Fethiye’de yalnızca bir dilim karpuzun fiyatı görenleri hayrete düşürdü!

Muğla’nın Fethiye ilçesinde her Salı günleri kurulan Fethiye Salı Pazarı’nda karpuzun fiyatını görenler hayrete düştü. Bakın Fethiye Salı Pazarı’nda karpuzun dilimi kaç lira? Kilosu kaç lira? Siz değerli okuyucularımız için öğrendik..

Muğla'da karpuz, çilek ve çağla pazar yerindeki tezgahlarda yerini aldı

Muğla'da bahar aylarında çıkan çağlalar ve yaz aylarının meyvesi olan karpuz ve çilek pazar yerindeki tezgahlarda yerini aldı. Datça bademinin kilosu 200 TL'den, İran kapuzları 50 TL ve çileklerde kilosu 100 TL üzerinden satılıyor.

Baklavanın kilosu cep yakıyor! Fethiye’de 600, İstanbul’da 1000TL!

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan ve sofraları şenlendiren baklava da son zamlardan nasibini aldı. İçindeki malzemelerin fiyatının artmasıyla baklavanın da fiyatı yükseldiği için esnaflar çareyi çok ilginç bir yöntemde buldu. Bütçesi yeterli olmayanların da baklava tüketebilmesi için baklavalar tek tek de satılmaya başlandı. Baklavanın kilosu ne kadar? Tanesi ne kadar? Haberimizde derledik.

Pazar Esnafı Fiyatların Yüksek Olduğunu Söylüyor

Fethiye’de her Salı günü kurulan Salı Pazarı’nda esnaflar, fiyatların çok yüksek olduğunu kabul ediyor. Muzun kilosunun 35, çileğin 150 liradan satılması da vatandaşı düşündürüyor. Salı Pazarı’nda esnaf Orhan Kaçar mikrofonlarımıza yılbaşından sonra beklenen zamla ilgili açıklamalarda bulundu.

Çıntar Vatandaşın Gözdesi

Ekim ayıyla birlikte Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaygın olarak bulunan ve birçok insan için doğal bir lezzet kaynağı olan Çıntar, Muğla’nın Fethiye ilçesinde kilosu 150 liradan satılıyor. Fethiye halkının çıntara gösterdiği talebi çıntar satıcısı Bayram Aydın mikrofonlarımıza anlattı.

Çıntar Et Fiyatı İle Yarışıyor

Eylül-Ocak ayları arasında ormanlık alanlarda yetişen doğal olarak yetişen 'çıntar mantarı', Muğla’da kilosu 150-200 TL arasında satılırken, İzmir ve İstanbul’a toptancılara 120 TL’ye gönderiliyor.

Fethiye'de hamsinin kilosu 150 lira

Fethiye'de balıkçılar tarafından bolca avlanan hamsinin kilosu 150 liradan satılıyor.

Fethiye’de sarımsağa enflasyon vurdu, kilosu 150 lira!

Birçok hastalığa çare olan sarımsak, Fethiye Salı Pazarı’nda kilosu 150 liradan satılıyor. Sarımsağın kilosunun Fethiye Salı Pazarı’nda 150 lira olması tüketicinin kafasını karıştırıyor.

Çıntarlar pazar tezgahlarında yerini aldı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Çarşamba günleri kurulan köy pazarında çıntarlar tezgahlarında yerini alırken, kilosu 150 TL’den satılıyor.

Zam Şampiyonu Beyaz Barbunya

Fethiye Cuma Pazarı’nda fiyatına gelen zamla beraber öne çıkan sebze ‘Beyaz Barbunya’ oldu. Beyaz Barbunya, Fethiye Cuma Pazarı’nda kilosu 65 liradan satılıyor.

Çıntar mevsimi başladı

Ekim ayıyla birlikte Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaygın olarak bulunan ve birçok insan için doğal bir lezzet kaynağı olan Çıntar, Muğla'nın Milas ilçesinde boy göstermeye başlarken kilosu 150 TL'den satılıyor.

Fethiye’de Alabalığa Yoğun İlgi

Fethiye’de kilosu 120 liraya satılan alabalığa, yerli ve yabancı turistler ilgi gösteriyor.

Mandalina semt pazarındaki tezgahlarda yerini aldı

Muğla'da mevsimin ilk mandalinası pazar tezgahlarında yerini alırken, Perşembe pazarında mandalinanın kilosu 40 TL'den satışa sunuldu.

Şeftalinin kilosu “40” lirayı gördü

Salı pazarında yaz aylarının sevilen meyvelerinden biri olan şeftalinin kilosu 40 liradan satılıyor.

Dönemin en popüler meyvesi Aydın inciri oldu

Türkiye’nin en kaliteli incirlerinin yetiştiği Aydın’dan Muğla’ya gelen incirler pazar tezgahlarında yoğun ilgi görüyor. Tadının yanı sıra sağlık açısında oldukça faydalı olan ve bir çok kişinin hekim tavsiyesi ile tükettiği taze incirin kilosu 80 TL'ye satılmasına rağmen yoğun ilgi gördüğü belirtildi.

Fasulyenin Kilosu 100 Lira Oldu!

Fethiye’de geçtiğimiz haftalarda kilosu 70 lira olan fasulyenin kilosu 100 liraya yükseldi.

Kiraz “60” lirayı gördü

Salı pazarında yaz aylarının sevilen meyvelerinden biri olan kirazın kilosu 60 liradan satılmaya başlandı. 

Rekor fiyatlar meyve grubundan geldi

Cuma günleri Fethiye’de kurulan Üretici Pazarı’nda rekor fiyatlar meyveden geldi. Eriğin kilosu 50 lira, kirazın kilosu 40 lira ve kayısının kilosunun 40 lira olması vatandaşı düşündürüyor.

ÇAĞLA-BADEMİ KİLOSU 100 LİRADAN TEZGAHA İNDİ

Türkiye’nin birçok bölgesi kar ve yağmur ile mücadele ederken, Muğla’da badem ağaçları ilk meyvelerini vererek pazar tezgahındaki yerini aldı.

MUĞLA'DA KUZUGÖBEĞİ ALTINLA YARIŞIYOR

Muğla'da Mart-Mayıs aylarında doğal ortamda yetişen kuzugöbeği mantarı kırsal mahallelerdeki vatandaşların geçim kaynağı olurken, kilosu 800 ila 1000 liradan alıcı buluyor.

DALYAN KEFALİ KİLOSU 50 LİRADAN SATILIYOR

Türkiye'nin en kaliteli kefal balığı arasında gösterilen Muğla'nın Ortaca ilçesinde Dalyan kefalinin kilosu bölgede 50 liradan satılıyor.

DOLMALIK BİBER CEP YAKIYOR

Kış mevsimi daha yüzünü göstermeden meyve sebze zamlar şimdiden gelmeye başladı. Dolmalık biberin kilosunun 35 lira olması ise gözden kaçmadı.

MİLAS'IN LEZZETLERİNDEN ÇAM FISTIĞI GRAM ALTINLA YARIŞIYOR

Muğla'nın Milas ilçesinde sofralara lezzet katan künar, halk arasında yaygın bilinen adıyla çam fıstığı bin lirayı bulan kilosuyla gram altınla yarışıyor.

AV SEZONU AÇILDI! ÇEŞİTLER TEZGÂHLARA GELMEYE BAŞLADI

1 Eylül itibariyle av yasağı bitti, Fethiye’de tezgâhlar balık dolmaya başladı. Sezonun ilk günü lopanın kilosu 70 liradan, çupra ise 140 liradan satılıyor. Balık avı yasağının bitmesiyle sezonun ilk balıkları tezgâhlara geldi. İlk günde tezgâhlarda palamut, hamsi, istavritin bol olduğu gözlendi.

Tanesi 80 Lira Olan Karpuz Dilimle Satılıyor

Karpuz, pazar ve market tezgâhlarında yerini aldı. Kilosu 7 liradan satılan, tanesi 80 TL'yi bulan karpuz, artık dilim halinde satılmaya başladı.

REKOR BU HAFTA DA FASULYE’DE

Salı Pazarı'ndaki ürünlerin fiyatları geçen haftaya oranla düştü. Geçtiğimiz hafta kilosu 80 liradan satılan fasulye bugün 50 liradan tezgâhlarda yerini aldı. Düşen fiyatlar ve havanın güneşli olmasından dolayı vatandaşlar pazara akın etti.

Babasının antrenörlüğünde genç sporcu hedefine ilerliyor

Türkiye Judo Federasyonu ve Anadolu Yıldızlar Ligi Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği 2022 Anadolu Yıldızlar Ligi Judo Grup Müsabakaları 2-3 Nisan tarihlerinde Afyon'da düzenlenirken, Milas Gençlik Spor Müdürlüğü sporcularından Dila Yıldız, kendi kilosunda ikinci olarak yarı final karşılaşmalarına katılma hakkını elde etti. babası ile çalışmalarını sürdüren genç sporcu yarı final müsabakalrında iyi derece ile dönmenin planlarını yapıyor.

Salı Pazarı’nda fiyatlar düştü

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte Salı Pazarı’ndaki ürünlerin fiyatları da düştü. Geçen hafta kilosu 22 liradan satılan salatalık bugün 15 liradan tezgâhlarda yerini aldı. Düşen fiyatlar ve havanın güneşli olmasından dolayı vatandaşlar pazara akın etti.

Et Fiyatları Düşecek Mi?

Doların yükselmesiyle birlikte yaşanan fiyat artışlarından et ve tavuk da etkilendi. Bütün tavuğun fiyatı 18 liradan 32 liraya yükselirken, kıymanın kilosu 95 liradan, kuşbaşının kilosu ise 120 liradan satılmaya başlandı. Kasaplar, doların ardından beyaz ve kırmızı et fiyatlarının da düşmesini bekliyor.

Dalyan kefali kilosu 20 liradan satılıyor

Hamsinin kilosu bazı bölgelerde 70 liraya satılırken, Türkiye'nin en kaliteli kefal balığı arasında gösterilen Dalyan kefalinin kilosu Muğla'da 20 liradan satılıyor.