Kimlik Haberleri

Kimlik Haberleri

Muğla'da iki proje faydalı model olarak tescillendi

Muğla'da meslek liselerinde üretilip geliştirilen “Gübre Robot” ve “Güvenli Arı Kovanı” projeleri, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından faydalı model olarak tescillenerek uluslararası bir kimlik kazandı.

YKS’ye girecek öğrencilere duyuru

Nüfus müdürlükleriyle ilgili bir karar alındı. YKS’ye girecek öğrenciler için nüfus müdürlükleri açık olacak. Buna göre, Fethiye İlçe Nüfus Müdürlüğü 8 Haziran Cumartesi 07.00-17.00 ve 9 Haziran Pazar günü 07.00-15.30 saatlerinde açık tutulacak.

30 yıldır aranan PKK'lı terörist Muğla'da yakalandı

Mardin'in Derik ilçesinde 1994 yılında düzenlenen terör eyleminin faillerinden olan PKK/KCK üyesi, Muğla’nın Dalaman ilçesinde jandarma tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı.

Saatcı, Esnaf Ziyaretlerinde Bulundu

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, yerel seçimler öncesinde Maliye kavşağı, Ovacık Köprüsü civarı ve Baha Şıkman Caddesi’nde esnafları ziyaret etti.

Başkasına ait kimlikle yakalandı, 20 yıl hapis kararı ile arandığı ortaya çıktı

Ula ilçesinde polis ekiplerinin denetimleri esnasında kimlik ibraz edemeyen ve davranışlarından şüphelenilen şahıs, 6 ayrı suçtan 20 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis kararı bulunan şüpheli çıktı.

Seydikemer Devlet Hastanesi Başhekimliğine Uzm. Dr. Dalgıç Atandı

Muğla’nın Seydikemer ilçesi Devlet Hastanesi Başhekimlik görevine Fethiye Devlet Hastanesi Başhekim yardımcısı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Kadın Hastalıkları Doğum uzmanı Doktor Kadir Dalgıç atandı.

Köyceğiz Yunus Emre Ortaokulu’nda ‘Acil Sağlık Hizmetleri’ tanıtıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Yunus Emre Ortaokulu’nda ‘Acil Sağlık Hizmetleri Haftası’ etkinlikleri düzenlendi.

Menteşe Belediyesinden Tıp öğrencilerine tiyatro eğitimi

Menteşe Belediyesi, Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesinin Tiyatro ve İyi Hekimlik Uygulamaları dersi projesine tiyatro eğitmeni ve danışmanlık desteği sağlayacak.

Bodrum'da bulunan cesetlerin kimlikleri belli oldu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde dün yol kenarında sarp arazide bulunan cesetlerin, öldürülen Rus uyruklu Irina Dvizova (42) ile 15 yaşındaki kızı Dayana Dvizova’ya ait olduğu belirlendi.

Balıkçı, çeşitli etkinliklerle anıldı

Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. bünyesinde faaliyetlerine devam eden Bodrum Deniz Müzesi, 100. Yıl Cumhuriyet Etkinlikleri kapsamında Bilgi Yayınevi’nin iş birliği ve sponsorluğu ile çizer, çevirmen, yazar, rehber, tarihçi kimlikleriyle ülkemize zengin bir miras bırakmış Halikarnas Balıkçısı, 50. Ölüm Yıldönümünde sunumlar, atölyeler, kent turları, belgesel gösterimi, Zülfü Livaneli ile söyleşi, kült Mavi Sürgün kitabının özel tanıtımı ve yayın dünyasına kazandırılan yeni çocuk kitabının tanıtım ve imza gününü içeren etkinlikler ile anıldı. Etkinliklere Halikarnas Balıkçısı’nın torunlarından Derya ve Sibel Kabaağaçlı, Joanne Aliye Noonan ve eşi de katılım gösterdi.

Çalıntı kimlik kullanarak otele giriş yapmış

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, Antalya’da çaldıkları kimlikle hırsızlık yapan iki şüpheli polis tarafından kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan iki şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Orman yangınında bulunan ceset Belçika vatandaşı çıktı

 Muğla’nın Marmaris ilçesinde orman yangınında bulunan erkek cesedinin 32 yaşında Belçika vatandaşı Khiari Mohammed'e ait olduğunu belirtildi. Cesedin kimlik tespiti için ailesine ulaşılıp DNA testi yapılacağı belirtildi.

Nüfus Müdürlüğü’nde Hafta Sonu Mesaisi 

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimler çerçevesinde kimlik kartı talepleri için nüfus müdürlüklerinin 27-28 Mayıs'ta açık bulundurulacağını ve işlemlerin randevusuz gerçekleştirileceğini duyurdu.

Belediye, hibeli mısır tohumu desteği verecek

Milas Belediyesi, üretim yapan küçük aile işletmelerini desteklemek için Hibeli Mısır Tohumu desteğinde bulunacak. 2023 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) veya Milas Ziraat Odası kayıt belgesi, hayvan varlık listesi ve kimlik fotokopisi ile şahsen yapılacak başvurular sonucunda desteklemede bulunulacak.

DEPREMDE CEZAEVİNDEN FİRAR ETTİ, YOL KONTROLÜNDE YAKALANDI

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası kaldığı cezaevinden firar eden şüpheli Marmaris girişindeki Çetibeli yol kontrolünde yapılan kimlik kontrolünde yakalandı.

SAHTE KİMLİKTEN ARANIYORDU, UYUŞTURUCU İLE YAKALANDI

Muğla İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucu, O.Ç. isimli şahsın iki yıldır sahte kimlik kullandığının tespit edilmesi üzerine şüpheli Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince Marmaris'teki ikametinde yapılan operasyon ile yakalandı.

KAZA YAPAN ARAÇTA YANARAK CAN VERDİ

Muğla'nın Ortaca ilçesinde meydana gelen kazada alev araçtaki bir kişi yanarak can verirken, kimlik tespiti için inceleme başlatıldı. Hayatını kaybeden kişinin, otel işletmeciliği yapan ve kendisinden haber alınamayan H.Ç. olduğu tahmin ediliyor.

Bodrum’da mandalinalara dijital kimlik verilecek

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 'Bodrum'un Yeşili' sloganıyla Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Kent Konseyi Coğrafi İşaret Çalışma Grubu iş birliğiyle 'Yeşil Bodrum Mandalini Buluşması' gerçekleştirilirken, etkinlikte mandalinalar için dijital kimlik verileceği ifade edildi.

FECİ KAZADA HAYATINI KAYBEDENLER BELLİ OLDU

Seydikemer’de meydana gelen feci kazada ölü sayısı 5’e yükselirken, hayatını kaybedenlerin ise kimlikleri belli oldu.

Fethiye’de kesinleşmiş hapis cezası vardı, sahte kimlikle yakalandı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, 22 yıl hapis cezası bulunan hükümlü sahte kimlikle yakalandı.

SAHTE KİMLİKLE YAKALANDI

Fethiye’de Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda bir kıraathanede yapılan aramada aranması olan D.A (48) yakalandı. 13 farklı hırsızlık suçundan toplamda 12 Yıl 7 Ay 22 Gün Hapis cezası bulunan D.A. tutuklanarak Eşen Cezaevi’ne teslim edildi.

Mandalinalara dijital kimliklendirme projesi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde mandalina rekoltesinin 25 bin tondan 4 bin tonun altına düştüğünü söyleyen üretici Erman Aras, coğrafi işaretli bu ürünü korumak için ağaçlara dijital kimliklendirme yapılması ve mandalina ürünlerinin ilçedeki tüm mekanlarda kullanılması gerektiğini söyledi.

Muğla’da Bin 75 tehlike arz eden köpek ırkı kayıt altına alındı

Kedi, köpek ve Gelinciklerin kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınmasına dair yönetmelik kapsamında Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda Muğla genelinde, Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa, American Staffordshire Terrier ve American Bully Bin 75 adet tehlikeli ırk kayıt altına alındı.

Kedi Ve Köpeklere Kimlik Kartı

Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik 26/2/2018 tarihli ve 30344 sayılı Resmî Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik kapsamında sahipli köpekler 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren kimliklendirilmeye başlanmıştı.sahipli kedi ve gelincikler ise 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren kimliklendirilerek kayıt altına alınacak.

“5 Dakikada Hekimlik Yapılmaz”

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Muğla Tabip Odası, Sağlık Bakanlığı’nın randevu aralıklarını 5 dakika ıle sınırlandırmasına basın açıklaması yaparak tepki gösterdi. Açıklama da, “Dayatılan 5 dakikada ne kişinin yakınmasını anlayabilmek, ne de yeterli muayenesini yapabilmek mümkün değildir” denildi.

YKS 2021 (üniversite) tercih sonuçlarını açıkladı

YKS tercih sonuçları ile ilgili ÖSYM tarafından açıklama yapıldı ve sonuçlar erişime açıldı. Haziran ayında düzenlenen YKS'ye giren adaylar sonuçların açıklanmasının ardından tercihlerini 20 Ağustos'a kadar tamamlamışlardı. Adaylar, YKS yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden 31 Ağustos 2021 tarihinde saat 08.00'den itibaren sorgulayabiliyorlar.

MSKÜ yangın yaralarının sarılması için sahada

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veteriner Fakültesi Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Muğla Veteriner Hekimler Odası iş birliğiyle, yangından zarar gören yerleşim birimlerinde veteriner hekimlik hizmeti veriyor.

Fethiye’de LGS’ye 2 Bin 146 öğrenci katılacak

Fethiye’de Pazar günü (yarın) yapılacak LGS de 2 bin 146 öğrenci ter dökecek. Toplam 30 okulda 500 öğretmenin görev yapacağı LGS’de tüm hazırlıkların tamamlandığı öğrenildi. LGS nedeni ile öğrencilerin olası kimlik kayıtları için sabah 07’den itibaren nüfus müdürlükleri de açık tutulacak. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Pazar günü Fethiye’de de yapılacak olan Liseye Geçiş Sınavına (LGS) toplam 30 okulda 2 Bin 146 öğrencinin katılacağını açıkladı. Sınavlarda 500 öğretmenin görev yapacağını söyleyen Kaya, “ Sınav salonlarımız pandemi kurallarına göre hazırlandı” ifadelerini kullandı. 

Kesikkapı Mahallesi Muhtarı Taşar’dan örnek bir hizmet daha

Fethiye’nin tek kadın muhtarı Kesikkapı Mahallesi Muhtarı Süzen Taşar’dan örnek bir hizmet daha… Mahallesinde bulunan yaşlıların fotoğraflarının evlerinde çekilmesini sağlayan Muhtar Taşar, kimliklerini de evlerine teslim ediyor. 

Siber dolandırıcılığa 18 gözaltı

Muğla merkezli 9 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda Türkiye genelinde 25 bin kişinin kredi kartı ve kimlik bilgilerini çalan dolandırıcılık şebekesinden 18 kişi gözaltına alındı.