Kırsal Mahalle Haberleri

Kırsal Mahalle Haberleri

Marmaris Belediyesi, tüm ilçede temizlik seferberliği başlattı

Marmaris Belediyesi, tüm ilçede temizlik seferberliği başlattı. Aynı anda merkez mahallelerin yanı sıra kırsal mahalleler, dereler, seyir tepeleri ve sahillerde temizlik gerçekleştirildi. Seyir tepesinde insanları orman yangınlarına karşı uyaran tabela da atılmış halde ormanın içinde bulundu.

Başkan Aras, pazara gelen vatandaşların dertlerini dinledi

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla’nın en büyük halk pazarının kurulduğu Menteşe’de sabah mesaisine pazarda başladı. Menteşenin kırsal mahallelerinden gelerek Pazarda tezgâh açan üretici kadınlar ile görüşen Başkan Aras, pazara alışverişe gelen vatandaşlarında dertlerini dinledi.

Milas’ta Dolu Yağışı Yolları Kapattı

Muğla’nın Milas ilçesinde gece saatlerinde sağanak yağış ile birlikte başlayan dolu yağışı cadde ve sokakları beyaza bürüdü. Dolu yağışı nedeniyle bazı kırsal mahalle yollarının ulaşıma kapanırken Belediye ekipleri dolu küreme mesaisine çıktı.

Muğla’da kırsal mahallede yaşayan çocuklar bocce sporu ile buluştu

 Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Ula Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Ula'nın dağ mahalleleri çocukları bocce branşıyla tanıştırıyor.

Kırsal Mahalle Çocukları Bocce İle Tanıştı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Ula Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde kırsal Mahallelerden çocuklar Bocce sporuyla tanıştılar.

Kırsal mahallelerde yol çalışmaları tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde sorumluluk alanındaki yollarda bakım, onarım, yenileme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Toksöz, 'Şehirde Ne Varsa, Kırsal Mahallelerde De Aynı Hizmet Oluyor'

Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz'ün girişimleriyle, Yatağan'ın Şahinler ve Yeşilbağcılar – Taşkesik TOKİ mahalleleri, doğalgazla buluştu. Doğalgaz çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, her iki mahallede doğalgaz verme törenleri gerçekleştirildi.

Kırsal Mahallelerde Yol Çalışmaları Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi 2023 yılı yol yapım programı dâhilinde 160 Milyon TL’lik yatırımla 10 ilçede toplam 40 mahallede başlattığı 206 km’lik yol çalışmasının 138 km’sini tamamladı. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan yol çalışmasıyla ilgili mahalle  muhtarları  Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. 

Büyükşehir Parke Kaplama Çalışmalarına Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanı içerisinde bulunan kırsal mahallelerde parke kaplama çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler bu güne kadar il genelinde 71 bin m2 parke çalışması yaptı.

Tur Minibüslerine Yapılan Denetimde Bir Sürücü Alkollü Çıktı

Marmaris Bölge Trafik Denetleme İstasyonu ekipleri tarafından kırsal mahallelerde bulunan tekne turları, at safari ve ATV turları için yolcu taşıyan minibüslere yönelik yapılan denetimlerde bir sürücü alkollü çıktı.

Büyükşehir’in Kıl Keçisi desteği 3 ilçede devam ediyor

Tarım ve hayvancılıkta üreten köylünün yanında olan Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kadın üreticilere yönelik başlattığı ve yoğun ilgi gören Kıl Keçisi projesi Milas, Bodrum ve Seydikemer ilçelerinin kırsal mahallelerinde devam ediyor.

Jandarma, yangın risk alanlarında devriye görevi yapıyor

Havaların ısınmasıyla ormanlık alanlarda yangın riski arttı. Muğla İl ve ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yangın riskinin bulunduğu ormanlık alanlarda ve kırsal mahallelerde devriye görevi yapıyor.

Jeep Safarilerine Sıkı Denetime Alındı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde kırsal mahallelerde jeep safarilerin denetimlerine ara vermeden devam ediliyor. Marmaris Bölge Trafik istasyonu ekipleri ile ilçe jandarma trafik ekipleri yaptıkları şok uygulamalarda emniyet kemeri, belge kontrolü yapıp şoförlere alkol testinden geçiriyor. yapılan denetimlerde 1 jeep şoförünün alkollü vaziyette direksiyon başına geçtiği belirlendi. Ekipler tarafından şoförun ehliyetine el konulup idari para cezası yazıldı.

Dalyan TUSEV itfaiyeye ilk müdahale tankeri hibe etti

Muğla'nın Ortaca ilçesinde Dalyan Turizm Tanıtım Sosyal Gelişim ve Eğitim Vakfı (TUSEV) kırsal mahallelerde kullanılmak üzere Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına ilk müdahale tankerleri hibe etti.

Sathi Kaplama Ve Yenileme Çalışması Başlatıldı

2023 yılı yatırım programı kapsamında İl genelinde yol yapım çalışmalarını sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi son olarak Yatağan’ın kırsal mahalle yollarında sathi kaplama ve yenileme çalışması başlattı.

10 Mahallede Çalışmalara Başlandı

2023 yılı yatırım programı kapsamında İl genelinde yol yapım çalışmalarını sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi son olarak Yatağan’ın kırsal mahalle yollarında sathi kaplama ve yenileme çalışması başlattı.

MUSKİ Kırsal Mahallelerde Çalışmalarını Sürdürüyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri Menteşe ve Ula ilçelerinde yeni şebeke imalatı ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

Cip Safari Araçlarına Yönelik Uygulamalar Devam Ediyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinin kırsal mahallelerinde tur düzenleyen Cip safari araçlarına yönelik uygulamalara devam ediyor.

Kırsal Mahalle Yolları Yenileniyor

Büyükşehir Belediyesi yetki, görev ve sorumluluk alanında bulunan yollarda çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşların modern ve güvenli yollarda seyahat etmeleri için çalışmalarını sürdüren büyükşehir ekipleri asfalt, parke, sinyalizasyon, yol çizgi ve levhalama işlerine devam ediyor.

MARMARİS TURGUT MAHALLESİ SAKİNLERİ İFTARDA BULUŞTU

Marmaris Belediyesi’nin kırsal mahallelerde iftar sofraları kuran Marmaris Belediyesi, Turgut Mahallesi sakinlerini iftarda buluşturdu.

ORTACA’DA TAŞ PARKESİZ YOL KALMAYACAK

Muğla’nın Ortaca ilçesi ket merkezi ve kırsal mahallelerin yollarında devam eden taş parke döşeme çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor.

KIRSAL MAHALLELERİN YOLLARI YENİLENİYOR

Muğla’nın Yatağan ilçesinde Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının desteğiyle kırsal mahallerin zemin iyileştirme çalışmaları aralıksız sürüyor.

ORTACA’DA YOLLAR YENİLENİYOR

Muğla’nın Ortaca ilçesinde devam eden yol bakım ve onarım çalışmaları kent merkezi ve kırsal mahallelerde sürüyor.

ORTACA'NIN KIRSAL MAHALLELERİNDE YOL BAKIM VE ONARIM ÇALIŞMASI

Muğla'nın Ortaca ilçesinin merkez ve kırsal mahallelerinde yol yapım, bakım ve onarım çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor.

MUĞLA'DA KUZUGÖBEĞİ ALTINLA YARIŞIYOR

Muğla'da Mart-Mayıs aylarında doğal ortamda yetişen kuzugöbeği mantarı kırsal mahallelerdeki vatandaşların geçim kaynağı olurken, kilosu 800 ila 1000 liradan alıcı buluyor.

ORTACA’DA OKULLAR BÖLGESİNDE PARKE KAPLAMA TAMAMLANDI

Ortaca ilçesinde merkez ve kırsal mahallelerde vatandaşların daha güvenli seyahat edebilmesi amacıyla yollarda başlatılan kilit parke kaplama çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor.

ORTACA’NIN PARK VE BAHÇELERİ ‘YAZ’A HAZIRLANIYOR

Ortaca’nın merkez ve kırsal mahallelerinde devam eden yeni yeşil alan çalışmaları sürürken, mevcut park ve bahçelerde de temizlik çalışması sürüyor.

JANDARMA ÖĞRENCİLERE KASK EĞİTİMİ VERDİ

Muğla’nın Marmaris İlçesi Jandarma Komutanlığı Trafik ekipleri ‘Hayatı kafana tak güvenli yaşamaya bak’ konulu kask kullanımını arttırmaya yönelik projeler dahilinde kırsal mahallelerde öğrenciler ile bir araya geldi.

Milas’ta eğitim çalışmaları değerlendirildi

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, basın toplantısı düzenleyerek Milas'ın eğitim alanındaki gelişmeleri hakkında bilgiler aktardı. 23 bin öğrencinin eğitim öğretime başladığına dikkat çeken Bal, 'Bu yıl 35 ayrı kırsal mahallemizde daha önce kapanan okullar da eğitim öğretime yeniden kapılarını açtı. 260 bin ücretsiz ders kitabı geldi. Yaklaşık 260 bin adet kaynak kitaplarımızı da teslim etme çalışmalarımız devam ediyor' dedi.

MENTEŞE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİME DESTEK

Sosyal sorumluluk gereği çocukların gelişimine ve eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla başlatılan eğitime desteğin yeni eğitim öğretim yılında da sürdüreceklerini belirten Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 'Çocuklar bizim geleceğimiz, yarınlarımız. Onların eğitimden sağlığa, spordan sosyal hayata kadar birçok alanda yanlarındayız. Yaz aylarında açtığımız ücretsiz kurslar ile yeteneklerini keşfetmelerini sağlıyoruz. Kurslarımız ile sanattan spora farklı branşlarda başarı elde eden çocuklarımızı cesaretlendiriyor ve ödüllendiriyoruz. Binlerce çocuk kurslarımız sayesinde yaz dönümünü verimli geçirdi. Pazartesi günü de okullarımız açılacak. Her yıl olduğu gibi 2022-2023 yeni eğitim-öğretim yılında çocuklarımızın yanlarında olmaya devam edeceğiz. Kırsal Mahallelerimizde ilkokul 1. sınıfa başlayacak çocuklara yönelik içerisinde defteri, boya kalemi, cetveli gibi kırtasiye malzemelerinin bulunduğu dayanışma çantalarımızdan vereceğiz. Neşeli Makas uygulamamız ile okul hayatına başlayan çocukların ücretsiz saç kesimlerini yapacak, dezavantajlı özel öğrencilerimize hafta içi her gün aşevimizden sıcak yemek servisi yapacağız' dedi.