Toksöz, 'Şehirde Ne Varsa, Kırsal Mahallelerde De Aynı Hizmet Oluyor'

Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz'ün girişimleriyle, Yatağan'ın Şahinler ve Yeşilbağcılar – Taşkesik TOKİ mahalleleri, doğalgazla buluştu. Doğalgaz çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, her iki mahallede doğalgaz verme törenleri gerçekleştirildi.

PAYLAŞ

Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz'ün girişimleriyle, ilçe merkezinin ardından, Madenler, Bozarmut ve Akgedik mahalleleri doğalgaza kavuşmuş, doğalgaz imkanından diğer mahallelerin de faydalanabilmesi için Başkan Toksöz tarafından girişimler artırılmıştı. Girişimlerin sonuç vermesiyle, Şahinler, Yeşilbağcılar – Taşkesik TOKİ, Turgut ve Bozüyük mahallelerinde doğalgaz firması tarafından çalışmalara başlanırken, Şahinler ve Yeşilbağcılar – Taşkesik TOKİ mahallelerinde doğalgaz çalışmaları tamamlanarak, doğalgaz kullanımına başlandı.

Şahinler ve Yeşilbağcılar – Taşkesik TOKİ mahallelerinde doğalgaz kullanımına başlanması nedeniyle iki mahallede tören düzenlendi. Törenlere, Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç, Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Başkan Yardımcıları İsmail Kaya ve Ahmet Yunus Tuna, Akmercan Doğalgaz İşletme Müdürü Erkan Dede, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri katıldılar.

"ŞEHİRDE NE VARSA, KIRSAL MAHALLELERDE DE AYNI HİZMET OLUYOR"

Şahinler Mahallesindeki törende konuşan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Şahinler Mahallesinin büyük bir bölümünün doğalgazla buluşmasına vesile olmalarından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, "Göreve geldiğimiz günden bu yana Şahinler Mahallemize halı saha ve çocuk oyun grubu kazandırdık. Doğalgaz çalışmalarının tamamlanarak, toprağının oturmasıyla mahallemizin yollarını yenileyeceğiz" dedi.

2019'da "Önce hizmet, önce Yatağan" sloganıyla yola çıktıklarını ve bu doğrultuda çalışmalarına ara vermeksizin devam ettiklerini belirten Toksöz, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yolda, ilçemizi merkeziyle kırsalıyla yaşanabilir yer yapabilmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Şehirde ne varsa, kırsal mahallelerimizde de aynı hizmeti sağlamaya çalışıyoruz. Halka hizmet, Hakk'a hizmet anlayışıyla Yatağanımıza hizmet etmeye devam ediyoruz" diye konuşarak, şu ifadelerde bulundu:

"İlçemize sağladığı destek ve katkılardan dolayı Akmercan CEO Yunus Bey, Muğla Genel Müdürü Serdar Bey'e teşekkür ediyorum. Konutlarına doğalgaz bağlanan hemşehrilerimize hayırlı olsun diliyorum. 2024 yılında, Şahinler Mahallemizde doğalgaz alamayan konut kalmayacak inşallah. Bu sayede tüm Şahinlerli hemşehrilerimizin bu hizmetten faydalanmasını sağlayacağız. Bilgi kirliliğinin önüne geçmek için şunu belirtmek istiyorum. Doğalgaz çalışmaları, yapıldığı bölgede etap etap yapılmaktadır. Mesela, Turgut Mahallemizde giriş tarafı bu yıl doğalgaz alırken, üst tarafı gelecek yıl alacak, Yeşilbağcılar Mahallemizde Taşkesik TOKİ konutları doğalgaz alırken, gelecek yıl da Dağdibi mevkisi doğalgaza kavuşacak. Yatağan ilçe merkezi de aynı şekilde etap etap yapıldı ve 5-6 yıl içerisinde tamamlandı."

YATAĞAN'I ŞEHRİYLE, KIRSALIYLA DAHA YAŞANABİLİR YER HALİNE GETİRİYORUZ

Belediye Başkanı Toksöz, Yeşilbağcılar Mahallesi'nde yaptığı konuşmada ise, belediye olarak hizmetlerine devam ettiklerini, belediye dışındaki hizmetlerde ise, girişimlerde bulunarak hemşehrilerimizin hem refaha kavuşmasını hem de hayat şartlarını kolaylaştırmaya devam ettiklerini belirterek, "2019 yılından bu yana Yatağanımızın bütünü değişmeye devam ediyor. Doğalgaz, hem ekonomik hem güvenilir bir enerji kaynağıdır. 2024 yılında, Dağdibi ve Karamersin mevkilerini de doğalgazla buluşturarak Yeşilbağcılar Mahallemizin tamamını doğalgazla buluşturmak, en büyük arzumuzdur" dedi.

Belediye ekiplerinin ilçe genelinde çalışmalarına aralıksız devam ettiğinin altını çizen Başkan Toksöz, "Göreve geldiğimiz günden bu yana, Yeşilbağcılar Mahallemizde bulunan üç sosyal tesisimizin yemekhanesi ve bulaşıkhanesini yaptık. Bu sosyal tesislerin yetersiz gelmesi nedeniyle büyütme çalışmaları gerçekleştirdik. Yeşilbağcılar, halı saha ve 2 çocuk oyun grubu yapmak bizlere nasip oldu. İnşallah seçim öncesinde de bazı yollarımızın yapımına başlayacağız ve seçimden önce yollarımızı hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız" diyerek, şu ifadelerde bulundu:

"Yeşilbağcıları su parası ile ilgili Muğla Büyükşehir Belediyesiyle mahkemelik olduk. Mahkeme bizleri haklı bularak, Yeşilbağcılarlı hemşehrilerimizin ödeyeceği su parasını, dörtte bir oranına çekti ve 1.000 liralık su faturası 250 liraya düşmüş oldu. Ne yaparsak, hemşehrilerimiz için yapıyoruz ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi 'halka hizmet, Hakk'a hizmettir' diyoruz."

Konuşmaların ardından, her iki mahallede de doğalgaz yakma törenleri gerçekleştirildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN