Konsolos Haberleri

Konsolos Haberleri

Ukrayna Antalya Konsolosu’ndan Başkan Aras’a ziyaret

 31 Mart Yerel seçimlerinden sonra Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a tebrik ziyaretleri devam ediyor. Ukrayna Antalya konsolosu Oleksandr Voronin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı ziyaret etti ve yeni süreçte bölgede bulunan Ukrayna vatandaşlarının çokluğu sebebiyle bölgesel işbirliği, ortak çalışmalarının yapılabileceği konuları konuşuldu.

Başkan Mandalinci Konsoloslar ile görüştü

Konsolos heyetleri, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’yi makamında ziyaret etti. Heyetlerle uluslararası ilişkilerin güçlenmesi için yapılabileceklerle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Başkan Ünlü, Ukrayna konsolosunu ağırladı

Ukrayna’nın Antalya Konsolosu Oleksandr Voronin, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü’ye tebrik ziyaretinde bulundu.

Hindistan İstanbul Başkonsolosu’ndan Başkan Aras’a ziyaret

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a 31 Mart yerel seçimlerinden sonra tebrik ziyaretleri devam ediyor. Hindistan İstanbul Başkonsolosu Shiri Mijito Vinito Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı ziyaret ederek yeni süreçte Muğla’nın tanıtım stratejisinin yerel ve ulusal zeminden çok uluslararası zemine yayılması gerektiği, bu kapsamda bir tanıtım stratejisi değişikliğine gidilerek Muğla’nın bilinirliğinin artırılması için çalışmaların yapılacağı konuşuldu.

Marmaris'te Hollanda "Kral Günü" resepsiyonu düzenlendi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Hollanda Fahri Konsolosluğu ev sahipliğinde "Kral Günü" resepsiyonu düzenlendi. Resepsiyonda Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands, Hollanda-Türkiye dostluk ormanına dikilmek üzere Vali İdris Akbıyık’a 10 bin adet fidan için çek takdim etti.

Kuat Kanafeyev, Osman Gürün'ü ziyaret etti

Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu Kuat Kanafeyev, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü makamında ziyaret etti.

Başkan Oktay, Konsolos Voronin'i ağırladı

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Ukrayna Antalya Konsolosu Oleksandr Voronin’i ağırladı.

Konsolos Şıkman'dan Kaymakam Ertaş'a ziyaret

İngiltere Fahri Konsolosu Mustafa Şıkman, Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş'ı ziyaret etti.

Viyana Milletvekili İle Görüşme Yapıldı

Avusturya Viyana Eyalet Milletvekili Aslıhan Bozatemur beraberinde Avusturya Bodrum Fahri Konsolosu Fatih Can Ekşi ve Uluslararası Kültür Sanat Yöneticisi Baki Bilgili ile birlikte Bodrum Ticaret Odası’nı ziyaret etti.

FTSO’DAN, VİZE OFİSİ MÜJDESİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) vize işlemleri, Mart ayından itibaren yeniden başlayacak. FTSO tarafından 2019 yılında verilen vize hizmetine pandemi nedeniyle zorunlu olarak sona erdiğini hatırlatan Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Israrlı girişimlerimiz vize hizmetimizi bir adım daha ileriye götürüyoruz. Yunanistan İzmir Başkonsolosu Despoina Balkiza ile Kosmos Vize Hizmetleri şirketinin destekleri sonucu Odamızda vize ofisi açıyoruz. 2023 Mart ayından itibaren üyelerimizin ve bölge sakinlerinin vize işlemleri için kilometrelerce mesafe kat etmesine gerek kalmadan vize işlemlerini Odamızda kolaylıkla gerçekleştirilecek.” dedi. Başkan Çıralı, desteklerinden dolayı Yunanistan İzmir Başkonsolosu Despoina Balkiza’ya da teşekkür etti.

Başkan Oktay Başkonsolos Erikan ile görüştü

Marmaris'in kardeş şehri Nijnekamsk'ta bir dizi ziyaret gerçekleştiren Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Türkiye'nin Kazan Başkonsolosu İsmet Erikan'la da görüştü. Oktay 4 gün süren ziyaretin oldukça verimli geçtiğini de söyledi.

Ftso’dan Yunanistan İzmir Başkonsolosuna Ziyaret

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Dim ve FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu Yunanistan İzmir Başkonsolosu Despoina Balkiza’yı ziyaret etti. Başkan Çıralı, ziyarette pandemi nedeniyle ara verilen Yunanistan vize hizmeti uygulamasının devam etmesi için FTSO bünyesinde Yunanistan vize ofisi açılması talebini Başkonsolos Despoina Balkiza’ya iletti. 

Başkonsolos Gauvin Başkan Aras’ı ziyaret etti

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin ve beraberindeki heyet, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ı ziyaret etti.

Ukrayna Antalya Konsolosu kazada yaralanan turistleri ziyaret etti

Muğla'nın Menteşe ilçesinde tur otobüsü ile öğrenci servisinin çarpıştığı kazada yaralanan Ukraynalı turistleri Ukrayna Antalya Konsolosu Emir Rustamov hastanede ziyaret etti.

Rusya’nın Antalya Başkonsolosu’ndan, Aras’a Ziyaret

Rusya'nın Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı makamında ziyaret etti.

Rus konsolos Rogoza’dan Başkan Oktay’a övgü

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay'ı ziyaret eden Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza, Rusça hazırlanan deprem kitapçığı için 'Böyle bir çalışma Antalya'da bile yok' dedi.

İNGİLİZ BÜYÜKELÇİ, “TÜRKİYE VE FETHİYE ÇOK GÜVENLİ”

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott beraberinde Konsolos Liz Moriarty, Konsolos Yardımcıları Gill Karataş ve Nazlı Hamitoğlu ile Fethiye Fahri Konsolosu Mustafa Şıkman ile birlikte Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner’i makamında ziyaret etti. Türkiye ve Fethiye’de pandemi nedeniyle tüm önlemlerin alındığını kaydeden Büyükelçi Chilcott, “Türkiye ve Fethiye çok güvenli. Geçtiğimiz hafta İngiltere’den, Dalaman’a uçuşlar başladı. İngiliz turist sayısında artış bekliyoruz” dedi.