Koruma Altında Haberleri

Koruma Altında Haberleri

Ekşiliyurt'ta büyükbaş hayvanlar şap aşısıyla koruma altında

Ortaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ekşiliyurt Mahallesi’nde 150 büyükbaş hayvana şap aşısı uygulayarak hayvan sağlığını güvence altına aldı.

Yaban hayvanları fotokapana yakalandı

 Milli Parklar 4’üncü Bölge Müdürlüğü tarafından Muğla’da koruma altında bulunan yaban hayatı foto kapanlar ile görüntülendi.

Eski mezar taşları koruma altında

 Muğla'nın Milas ilçesinde yıpranmaya yüz tutmuş eski mezar taşları toplanarak koruma altına alındı.

Kültürel Ve Ticaret Boyutlarıyla Arasta Paneli

Muğla’nın koruma altındaki eski kent dokusu içerisinde yer alan tarihi Arasta, Kültürel ve Ticari Boyutları ile masaya yatırılacak.

‘Orman’ın hayalet Kedisi’ Karakulak ölü bulundu

‘Orman’ın hayalet kedisi’ olarak da bilinen ve nesli tehlike altında olması nedeniyle koruma altında olan Karakulak Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde ölü bulundu.

Firari Maymun, Koruma Altında

Bodrum’da, bir aile tarafından bulunan maymun, Bodrum Belediyesi Torba Geçici Hayvan Bakımevi’ne teslim edildi.

KORUMA ALTINDAKİ KÖPEKBALIĞI, KIYIYA YAKIN GÖRÜNTÜLENDİ

Muğla kıyalarında son günlerde sıkça görülen balık türleri içinde köpekbalığı türleri de vatandaşların ilgisini çekiyor. Milas Ören Mahallesinde kıyıya yakın alanda 1 metre boyundaki köpekbalığı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

DENİZDE KATLİAMA SUÇÜSTÜ

Muğla Gökova Körfezi'nde gece saatlerinde, avcılığa kapalı alanda yasa dışı avcılık yapan dip trol teknesinde avlanması yasak ve koruma altında bulunan vatoz ve köpek balığı tespit edildi.

Muğla’da 842 yaşındaki ağaç koruma altında

Muğla'nın en yaşlı çınar ağaçları arasında gösterilen Menteşe Fadıl Mahallesindeki çınar ağacı, gelecek nesillere aktarılmak için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.

40 yıl sonra ilk Bayram namazı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde doğal sit alanı olarak koruma altındaki Türkiye'nin çıkılan değil inilen tek Yaylası Karabağlar Yaylası Bağlarbaşı Mevkiindeki 165 yıllık Kadı Kahvesi Camii restore edilerek 40 yıl aradan sonra ilk Bayram Namazı kılındı.

Dünyanın en pahalı çiçeği

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı kırsal mahallelerin geçen yaz yangında etkilenen bölgelerde endemik bitki 'ayı gülleri' açmaya devam ediyor. Koruma altında olan bu çiçekleri koparmanın cezası ise 109 bin 593 Türk Lirası.

Kaçak avcılığa göz açtırılmıyor

Muğla'nın Milas ilçesinde koruma altında bulunan tabiat parkında kaçak olarak avlanan bir kişi hakkında adli işlem başlatıldı. 7 adet Sakar Meke ile yakalanan şahsa 14 bin 800 TL ceza kesildi.

2000 yıllık anıt çınar ağacı şiddetli rüzgara dayanamadı

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Bayır Mahallesi'nin simgesi olan ve koruma altında tutulan anıt çınar ağacı, şiddetli rüzgara dayanamadı.

Fethiye Körfezi’nde görülen Akdeniz Foku ilgi çekti

Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Fethiye Körfezinde, nesli tükenmekte olan, koruma altındaki Akdeniz foku görüntülendi. Akdeniz foku, bir süre Marina Butik Hotel Marinasında balık kovalıktan sonra limana doğru açıldı. 

600 yıllık tarih acımadan yıkıldı

Maden şirketi bir avuç kömür için 600 yıllık tarihi hamamı acımadan yıktı. Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Yeşilbağcılar köyünde, koruma altında bulunan tescilli tarihi eser niteliğindeki 600 yıllık hamam, özel bir maden şirketi tarafından yıkıldı. Tarihi hamamı yıkan maden şirketine tepkiler çığ gibi büyürken, köylüler ve Anıtlar Kurulu suç duyurusunda bulundu. 

Koruma altındaki kaplumbağaya zıpkınlı vahşet

Antalya'nın Finike ilçesinde nesli tükenme tehlikesi atında olan ve korumaya alınan caretta caretta deniz kaplumbağası başına zıpkın saplanmış vaziyette bulundu.

Plajı CarettaCarettalarda Kullansın!

Nesli tükenmekte olan ve uluslararası anlaşmalarla koruma altında bulunan carettacaretta kaplumbağalarının özellikle yaz sezonunda plaja yumurtlamak için geldiklerinde yaşadıkları sorunlara dikkat çeken çevre beraatı sahibi çevreci Ali İhsan Emre carettacarettaların yumurtlayabilmeleri için akşam saatlerinden itibaren plajın 9 saat boyunca bu hayvanlara bırakılması gerektiğini hatırlatıp “Zaten gün boyu 15 saat biz insanlar yararlanıyoruz, 9 saatte carettacarettalar kullansın. “ Diye konuştu.

ÖLÜDENİZ'DE KUM ZAMBAKLARI KORUMA ALTINDA

Avrupa ve Türkiye'nin en zengin doğal alanlarından Akdeniz sahilleri, endemik ve nesli tehlike altında bir tür olan Likya kum zambakları Ölüdeniz Tabiat Parkı'nda koruma altına alındı.

ZEYTİN AĞAÇLARI KORUMA ALTINDA

TEMA Vakfı Fethiye temsilcisi Mehmet Yıldırım; kamuoyunda zeytinlik yasa tasarısı olarak da adlandırılan torba kanundaki zeytinlikler ve meralar ile ilgili açıklamada bulundu. TEMA Vakfı Fethiye İlçe Sorumlusu Mehmet Yıldırım gazetemiz muhabirine yapmış olduğu açıklamada “Bilindiği üzere 18 Haziran 2017’de Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM'de kabul edildi. Kamuoyunda zeytinlik yasa tasarısı olarak da konuşulan torba kanundaki zeytinlikler ve meralarla ilgili maddeler başta zeytin üreticileri olmak üzere, TEMA Vakfı’nın ve diğer sivil toplum kuruluşlarının yoğun çabaları ve kamuoyu tepkisi sonrası geri çekildi” dedi…