Kullanım Haberleri

Kullanım Haberleri

Sigaranın zararları nelerdir? Fethiye’de sigara tüketimi 15 yaşın altına düştü! Uzman Psikolog konuştu

Sigara içmenin sağlığa birçok zararı vardır. Sigara, akciğer kanseri, kalp hastalıkları, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH), inme, diyabet, mide kanseri, ağız kanseri, yemek borusu kanseri ve birçok diğer kanser türünün riskini artırır.

Vietnam Değil, Muğla

Muğla, dünyada motosiklet kullanım oranı en yoğun olan Vietnam'ı aratmıyor. Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi dünyaca ünlü turistik ilçelere sahip Muğla’da Ocak-Haziran döneminde 20 bin 404 satış ile Türkiye genelinde nüfus dağılımına göre en fazla motosiklet satışının yapıldığı il Muğla oldu.

Başkasına Ait Kart ve Hesap Kullanımı Artık Yasaklandı

2 Ağustos 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan yeni yasa uyarınca başkasına ait kart ve banka hesaplarının kullanımıyla ilgili önemli düzenlemeler getirildi.

Polisin 'dur' ihtarına kaçmaya çalışan sürücü 188 promil alkollü çıktı.

Muğla'nın Datça ilçesinde polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçan sürücünün yapılan kontrollerde 188 promil alkollü olduğu tespit edildi.

Kaza anında hayatınızı korumanın en iyi yolu: Kask

Fethiye’de motosiklet kullanımı birçok kişi için tercih edilen bir ulaşım aracı olsa da, beraberinde önemli riskler de taşımaktadır. Bu risklerin başında ise kaza sonucu meydana gelebilecek baş ve beyin yaralanmaları gelmektedir. İşte bu noktada kaskın önemi hakkında konuşan Honda Kıvrak Motor çalışanı İbrahim Bey, kalk takmanın önemini anlattı.

Muğla'da havai fişek, maytap dilek balonu kullanımı yasaklandı

Muğla’da patlayıcı ve yanıcı maddeler olan havai fişek, dilek balonu, maytap, torpil, kızkaçıran, tabanca mantarı, işaret fişeği ve roma kandilinin mevzuata aykırı ve izinsiz alımı, satımı, kullanılması ve bulundurulması yasaklandı.

Hijyen Eğitimine 44 Kişi Katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen Hijyen Eğitimi’ne 44 kişi katıldı.

Menteşe Konutlarında mini referandum: Kent Park'a spor salonu

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe ilçesinde bulunan Karamehmet Mahallesi Menteşe konutlarında yer alan Kent Park'a yapılacak olan tesisin kullanım amacını belirlemek için mahalle sakinlerine bir anket düzenledi. "Birlikte karar veriyoruz" sloganıyla gerçekleştirilen ankette, gençlik merkezi, kreş, market ve spor salonu seçenekleri sunuldu.

Muğla’nın ‘Su’yu masaya yatırıldı

Muğla İl Su Kurulu toplantısı, bu yıl ilk kez İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında düzenlenen toplantıda, Muğla genelindeki su miktarı, kalitesi, kullanım durumu, su kaynaklarının mevcut kapasitesi ile yeni kaynakların oluşturulması ve suyun verimli kullanılması ile ilgili projeler ele alınarak, sunumlar eşliğinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Başkan Mandalinci, Kumbahçe Mahallesi'nde incelemelerde bulundu

 Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Kumbahçe Mahallesi'ne saha ziyareti gerçekleştirdi.

Babataşı Parkı Cumartesi Günü Açılıyor

Fethiye Belediyesi, Babataşı mahallesinde yeni bir parkı halkın kullanımına açıyor. Parkın açılış töreni, Cumartesi günü saat: 16.00’da, 724. sokakta gerçekleştirilecek.

Sağlık reviri kullanıma açıldı

Fethiye Belediyesi, sanayi esnafının talepleri üzerine yapımına başladığı Sanayi Sitesi içerisinde yer alan sağlık revirini kullanıma açtı.

Milas’a ilave içme suyu

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri İl genelinde sürdürdüğü içme suyu çalışmalarına devam ediyor. Özellikle yaz mevsiminde suyun yetersiz kaldığı ve yoğun kullanım nedeniyle de kesintilerin meydana geldiği bölgelerde çalışmalarını sürdüren ekipler bu kapsamda su gözlerinde ve kaynaklarında çalışma yapıyor.

Marmaris Belediyesi’ne Bisiklet Ödülü

Marmaris Belediyesi’ne bisiklet kullanımını yaygınlaştırma konusunda yaptığı çalışmalarla bisiklete en fazla önem veren belediye olarak "2024 Bisiklet Özel Ödülü" verildi.

Suyun Korunmasına Yönelik Eğitim Verildi

Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Personeli Ziraat Mühendisi Ümmü Sezer tarafından İnlice Ahmet Nazif Zorlu İlkokulu öğrencilerine tatlı su kaynakların verimli kullanılması, tasarruflu su kullanımı, suyun kullanım alanları ve suyun korunmasına yönelik eğitim verildi.

Muğla’da Yolcu Otobüslerinde Emniyet Kemeri Kullanımı Hakkında Toplantı Yapıldı

Muğla’nın Fethiye, Dalaman ve Köyceğiz Kaymakamlıkları tarafından “Şehirlerarası Otobüslerde Yolcuların Emniyet Kemeri Kullanımı” istişare ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

Şekerbank’tan Turizm Sektöründeki FTSO Üyelerine Özel Kredi İmkanı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Şekerbank arasında imzalanan protokolle, turizm sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lere (oteller, seyahat acenteleri vb.), bu firmaların tedarikçileri ve turizm yörelerinde hizmet veren, geliri turizme doğrudan bağlı diğer işletmeler için “Turizm Destek Paketi” uygulaması hayata geçirildi.

Dalaman’da 12 Ay Enginar Yetişecek

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) projeleri kapsamında’’12 Ay Enginar Üretiminin Yaygınlaştırılması’’ projesi hayata geçiriliyor. Bu kapsamda Dalaman’da enginar üreticiliğini arttırmak adına çalışmalar başladı.

Büyükşehir Kültür Hizmet Tırı 305 Etkinliğe Ev Sahipliği Yaptı

2016 yılında Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından faaliyete alınan, farklı etkinlikler için mobil sahneye dönüşen, açıldığında 72 metrekare kullanım alanı olan Kültür Hizmet Tırı bugüne kadar 305 farklı etkinlik için kullanıldı. Kültür Hizmet Tırı konser, etkinlik, festivaller için sahne kurulumuna gerek kalmadan mobil sahneye dönüşebiliyor.

Büyükşehir İtfaiyesinden 319 Bin 149 Kişiye Eğitim

Muğla genelinde yangın, sel, trafik kazası, hayvan kurtarma gibi birçok olaya müdahale eden Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, eğitim çalışmaları ile de kurum, kuruluş ve okullarda vatandaşların yangın, erken müdahale, doğru teçhizat kullanımı konusunda bilgilenmelerini sağlıyor. 2023 yılında Büyükşehir Belediyesi Muğla genelinde 312 kurum ve kuruluşta 20 bin 579 kişiye eğitim verdi.

İçmeler’de 2 Yeni Köprü Kullanıma Sunuldu

Vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla yenilenen köprülere bir yenisi daha eklendi. İçmeler Mahallesi sınırlarında yer alan dere üzerine 2 yeni köprü konumlandırıldı.

FTSO'da eğitime 47 kişiden katılım

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından organize edilen ‘Finansal Para Yatırım Araçları ve Bunlara Yatırım Yapma Yöntemleri Eğitimi’ yoğun katılımla gerçekleşti. Prof. Dr. Yusuf Kaderli ve Doç. Dr. Ali Petek’in konuşmacı olarak katıldığı eğitimde finansal yatırım araçlarının kullanımı ve yatırım yapma konularında detaylı bilgiler verildi.

Öğretmenler, lise öğrencilerine ders kitapları ve öğretim materyalleri hazırlıyor

Muğla Ortaöğretim Ders Kitapları ve Öğretim Materyalleri Hazırlama Komisyonlarındaki öğretmenler, ders ve etkinlik kitaplarının yanında dijital içerikler üretiyor, bu içerik ve materyaller ülke genelinde liseler ve EBA’da öğretmen ve öğrencilerimizin kullanımına sunuluyor.

Marmaris Belediyesi Personeline yangın eğitimi verildi

Marmaris Belediyesi personeline yangına ilk müdahalede teçhizat kullanımı ve yangınlar hakkında eğitim verildi.

Trafik ekipleri 'uyuşturucu testi' yapacak

Muğla Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla trafik ekiplerine 'uyuşturucu test cihazı kullanım' eğitimi verildi.

Üreticilere ceviz üretim eğitimi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kavaklıdere ilçesinde bulunan ve coğrafi işaret alan Kavaklıdere cevizi için ‘Tarlanıza Geliyoruz’ ekibiyle üreticilere eğitim verdi. Büyükşehir Belediyesi Kavaklıdere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile yapılan protokol çerçevesinde kooperatife ceviz kalibre, ceviz kırma, konveyör makinaları aldı ve kullanımlarına sundu. Yine kooperatif başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile beraber üretimde sürekliliğin, sürdürülebilirliğin sağlamasına yönelik saha çalışmasına devam eden Büyükşehir ekipleri kooperatif üyesi üreticilerin arazilerine giderek hastalık zararlı tespitleri, verimlilik analizleri, sürdürülebilirlik analizleri yaptı.

Hamileler ve çocuklara ‘İyot’ uyarısı

21 Ekim Küresel İyot Eksikliği Bozukluklarını Önleme Günü nedeniyle açıklama yapan Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gülhan Akbaba, iyot kullanımı ve dikkat edilecek hususular hakkında bilgi verdi.

FRT TV Facebook Sayfası Kurtarıldı

Yaklaşık 1 aydan bu yana siber saldırı altındaki SED Medya bünyesinde bulunan Fethiye'nin tek televizyonu FRT TV'nin Facebook sosyal medya hesabı yapılan çalışmalar sonucunda yeniden kullanımda.

Başkan Akdenizli, Karaderde'ki asfalt çalışmalarını yerinde inceledi

Seydikemer Belediyesi, ilçede başlattığı asfalt çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İhtiyaç duyulan mahallelerde adeta asfalt seferberliği başlatan Seydikemer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Karadere Mahallesindeki çalışmalarını yerinde inceleyen Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli; “Seydikemer’in her noktasına dokunmaya devam ediyoruz” dedi.