Maması Haberleri

Maması Haberleri

Müebbet hapisle yargılanıyorlardı, beraat ettiler

Muğla'nın Yatağan ilçesinde Samet Bulut'u (49) öldürüp, intihar süsü verdikleri suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan eşi Penbe Bulut (50), kızı Ayşegül Bulut (21) ve kızının erkek arkadaşı Mehmet Karadağ (31), suçlarının sabit olmaması nedeniyle beraat ettiler.

Dinçel, ‘Uşak Maçı Hafife Alınmaması Gereken Bir Maç’

TFF 2.Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, 30.Hafta müsabakasında İskenderunspor ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı. Fethiyespor Teknik Direktörü Selahaddin Dinçel, oynanan bu karşılaşma ile haftaya oynayacakları Uşakspor maçı ile ilgili düşüncelerini aktardı.

Alzheimer Derneği’nde Moral Etkinliği

Fethiye Alzheimer Derneği’nde yaşlı vatandaşları sosyalleştirmek amacıyla müzik dinletisi programı düzenlendi.

Bodrum'da Belediye Ekipleri Sağanak Yağışta Sahada Çalıştı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde metrekareye dünden bu yana 23 kilogram yağış düşerken, belediye ekipleri de herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için gerekli önlemleri aldı.

Marmaris Belediyesi'nden 'kül' uyarısı

Marmaris Belediyesi vatandaşlara çöp konteynerlerine sıcak kül atılmaması konusunda uyarıda bulundu.

Murat Yılmaz Neden Amedspor Maçında Yok?

TFF 2.Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Fethiyespor, bu hafta Amedspor’a konuk oluyor. Mücadele öncesi Fethiyespor, maçın oynanacağı Diyarbakır’a hareket ederken kaptan Murat Yılmaz’ın kadroda olmaması kafaları karıştırdı. Son 4 haftada 3 gol atan Murat Yılmaz’ın kadroda olmaması soru işareti oluşturdu.

Yıldırım düşmesi sonucu bir evde yangın çıktı

Milas'ta devam eden yağmur yağışı sırasında bir evde yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı. Yana evde kimsenin olmaması olası bir faciayı önlerken, yangın ekipler tarafından büyümeden söndürüldü.

Çıntar bolluğu satıcıların yüzünü güldürdü

Mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklığı ve yağış olmamasına rağmen Sonbaharda çamlık alanlarda kendiliğinden çıkan Çıntar bolluğu satıcıların yüzünü güldürüyor.

Fethiye’de Yağmur Bekleniyordu, Turistler Denize Girdi

Fethiye’de bugün havanın yağmurlu olması bekleniyordu, fakat yağmurun yağmamasını fırsat bilen turistler güzel havanın tadını Fethiye Çalış Plajı’nda denize girerek çıkardı.

Tanker Yoldan Çıkıp Tarlaya Uçtu: 3 Yaralı

Muğla'nın Yatağan ilçesinde jet yakıtı yüklü tanker kontrolden çıkarak tarlaya uçtu. Kazada 3 kişi yaralanırken, tankerde bulunan yakıtın alev almaması büyük bir facianın önüne geçti.

Karayiğit, “ÇKS Başvurularınızı Son Güne Bırakmayın!”

2024 Üretim Yılı Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları 1 Eylül’de başladı. 2 Ocak’ta sona erecek başvuruları son güne bırakılmaması gerektiğini vurgulayan Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, tüm çiftçileri Fethiye Ziraat Odası’na beklediğini FRT TV mikrofonları aracılığıyla belirtti.

Çiftçiler, anız yakımına karşı uyarıldı

Muğla Valiliği, tarım arazilerinde, çiftçileri anız yakılmaması konusunda uyarılarda bulunarak, orman yangınlarına karşı risk oluşturabilecek konular hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Muğlaspor Masa Tenisi'nde Süper Lig’de

Sezonu dördüncü sırada tamamlayan Muğlaspor Masa Tenisi Takımı, ilk üçteki takımlardan birinin lige katılmaması üzerine, Süper Lig'e yükseldi.

Belediye ekiplerinin yağmur mesaisi

Yağmur nedeniyle 24 saat mesai yapan Marmaris Belediyesi ekipleri olumsuzluk yaşanmaması için yoğun çaba harcadı.

“Muğla’nın betona boğulmaması için mücadele ediyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediyesi, imara uygun olmadan açılan ve çevreye zarar verebilecek diğer uygulamalara karşı hukuki mücadelesini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar toplam 174 çevre davası açtı.

Seydikemer Belediyesi Engelli Vatandaş İçin Parke Yol Yaptı

Seydikemer Belediyesi, Döğer Mahallesi’nde yollarının olmamasından dolayı engelli kızlarını sırtlarında taşımak zorunda kalan Koca ailesinin kapısının önüne kadar parke taşı döşedi.

Bir ayda bir ton mama üretildi

Marmaris Belediyesi tarafından artık yemeklerden kedi-köpek maması yapılması için kurulan üretim atölyesi, bir buçuk aylık sürede 1 ton mama üretti.

Beşkaza Meydanı karanlığa teslim oldu

Her gün binlerce kişinin uğrak noktası olan Beşkaza Meydanı, aydınlatma ışıklarının yanmaması ile karanlığa teslim oldu.

Portakal “Tüm ilçe rezil bir durumda”

Gazeteci Fatih Portakal, Datça’da 4 gündür elektrik olmaması ve trafoların vantilatör ile soğutulması hakkında sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulundu. Portakal, tüm ilçenin rezil durumda olduğunu söyledi.

Sıcak Havalarda Klima Bakımına Dikkat!

Yaz aylarıyla birlikte kullanımı artan klimaların bakımının yapılmaması halinde yüksek maliyetli arızalara neden olabileceğini belirten uzmanlar, vatandaşlara önemli uyarılarda bulunuyor.

Araç sürücüleri yangına karşı uyarıldı

 Son iki yıldır büyük orman yangınlarının yaşandığı, 5 bin hektardan fazla ormanlık alanın yandığı Muğla’nın Marmaris ilçesi Orman İşletme müdürlüğü ekipleri yeni yangınların çıkmaması adına ilçe girişlerinde sürücülere broşürler dağıtıp yangınları önleyici tedbirleri anlattı.

Paspatur sokakları boş kaldı

Fethiye'nin en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Paspatur Çarşısı Mayıs ayının gelmesiyle beklenen turizm sezonuna istediği gibi başlayamadı. Sezonun tam anlamıyla başlamamasından dolayı sokak geçtiğimiz yıllara göre rağbet az olduğu gözlemlendi.

Propaganda dönemi başladı

Cumhurbaşkanı seçiminde adayların salt çoğunluğu alamaması nedeniyle Türkiye, 28 Mayıs’ta yeni cumhurbaşkanını belirlemek için tekrar sandık başına gidecek.

Listede dikkat çeken ayrıntı; dört milletvekili listenin dışında kaldı

14 mayıs genel seçimlerinde partilerin milletvekili listeleri belli olmaya başladı. Chp’de 7 kişilik listenin belli olmasıyla birlikte Muğla’da görev yapan cumhuriyet Halk Partisi milletvekilileri listede yer almaması dikkat çekti.

SEYDİKEMER’DE KAMYONLAR ÇARPIŞTI: 1 YARALI

Seydikemer'de 2 kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Kamyonun pupasının dorseden ayrıldığı feci kazada can kaybı yaşanmaması teselli kaynağı oldu.

ONİKİ ADALAR'DAN DEPREMZEDELERE İLAÇ VE BEBEK MAMASI DESTEĞİ MARMARİS’E ULAŞTI

Kahramanmaraş depremlerinin ardından yardım seferberliği devam ediyor. 12 Adalar (Dodecanese) Eczacılar Birliği tarafından depremzedelere ulaştırılmak üzere Marmaris- Rodos yolcu gemisi ile Muğla’nın Marmaris ilçesi gümrüklü limana 80 koli ilaç, hijyen malzemesi, bebek maması ve maske gönderildi.

EGM, “EN YAYGINI, KONTÖR VE PARA DOLANDIRICILIĞI”

TC İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşların iletişim yoluyla dolandırılmaması için paylaşılan bilgi notunda, "Türkiye genelinde en yaygın dolandırıcılık yönteminin, “kontör ve para dolandırıcılığı” şeklinde telefon yoluyla gerçekleştirildiği belirtildi

13’ÜNCÜ YARDIM ARACI DEPREM BÖLGESİNE SEVK EDİLDİ

Türkiye’yi derinden üzen deprem felaketi nedeniyle Milas Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyasında gıda, hijyen ve kedi-köpek mamasını içeren 13’üncü yardım aracı deprem bölgesine sevk edilmek üzere yola çıktı.

GİRGİN'DEN DEPREM BÖLGESİNDE MALÜLLÜK AYLIĞI İÇİN KANUN TEKLİFİ

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin deprem bölgesinde, meslekte kazanma gücünün en az yüzde 60’ını kaybedenlerin  sigortalı olması koşuluyla malul aylığı alabilmesi için kanun teklifi verdi. Girgin mevcut yasadaki koşulların deprem bölgesinde uygulanmaması için bu kanun teklifini verdiğini belirtti.

TAKSİCİ BESTE'Yİ BIÇAKLAYAN ESKİ KOCANIN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Muğla'nın Datça ilçesinde, taksicilik yapan eski eşi Beste Drama'yı kavgada bıçakla ağır yaralayan Kenan Y. savcılık ifadesinde, "Böyle bir olay olmaması gerekiyordu, 2 çocuğunun annesidir. Beste bana hiç vurmadı" dedi.