Sıcak Havalarda Klima Bakımına Dikkat!

Yaz aylarıyla birlikte kullanımı artan klimaların bakımının yapılmaması halinde yüksek maliyetli arızalara neden olabileceğini belirten uzmanlar, vatandaşlara önemli uyarılarda bulunuyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Yaz aylarında klimaların bakımlarına önem verilmesi gerektiğini vurgulayan klima servis bakım uzmanı Erol Çolak, "Klimalar ortamdaki havayı emerek iç sisteminde soğutarak tekrar oda ortamına gönderip hava sirkülasyonu oluşmaktadır. Klima odasında bulunan insanların odaya verilen hava sirkülasyonundan zarar görmemesi için klimalarımızı belli periyotlarla, yani 6 aylık ya da bir yıllık olarak bakımın yapılması önemlidir." Dedi.
Zamanında bakımı yapılmayan klimanın hastalık yayma riskinin olduğuna işaret eden Erol Çolak, şöyle devam etti:
" Klima içerisinde oluşan partiküller bir süre sonra ortama verilir. Bu da lejyoner dediğimiz bir hastalığa neden olur. Yani halk dilinde akciğer hastalığına neden olabilir. Bu yüzden toplu yaşam alanlarında ve evlerimizde kullandığımız klimaların bakımlarını belirli periyotlarla deneyimli ve kendi işinin ehli olan insanlara yaptırmamız önem taşımaktadır. Klima bakımlarımızı unutmayalım. Çünkü klima bakımı insan sağlığı için çok önemlidir."

"Bakım klimanın daha verimli çalışmasını sağlar"
Klima bakımının profesyonel cihaz ve kişilerce yapılması tavsiyesinde bulunan Erol Çolak, "Bu yapıldıktan sonra teknik olarak gereken yapılmış olur. Yalnız klima sahiplerin de filtre temizliğine dikkat etmesi gerekir. Klima içerisinde ön kapaktan sonra bulunan plastik koruyucunun belirli aralıklarla yerinden çıkarılıp suyla yıkanıp gölgede kurutulması gerekmektedir. Plastik parça kuruduktan sonra tekrar aynı yerine takılması gerekir. Bakım klimanın daha verimli ve performanslı çalışmasını sağlar." ifadelerini kullandı
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN