Marketlerde Haberleri

Marketlerde Haberleri

Seydikemer’de Ekmek Gramajları Denetlendi

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde hizmet veren fırınlarda ve ekmek satışı yapan marketlerde satılan ekmeklerin gramajları denetlendi. Ekipler aynı zamanda ekmek üretim yerlerinin temizliği konusunda da denetimler gerçekleştirdi.

Bodrum Mandalini Zincir Marketlerde

Bodrum Belediyesi tarafından ilçe genelindeki üreticilerden coğrafi işaretli Bodrum mandalini alımları yapılıyor.

Yaylarda yetişen ürünler zincir market raflarında

Köyceğiz’in 1520 rakımdaki Çövenni yaylasında 4 dönüm arazide çilek üreten üreticiler ürünlerinin zincir market raflarında yer almasının kendilerini mutlu ettiğini ve gururlandıklarını söyledi.

Kaymakam açıkladı: “Ekmek Fiyatlarında Resmi Artış Yok”

Fethiye’de 5 TL’den satılan ekmek, bazı fırınlarda ve marketlerde 7.5 TL’den satılmaya başlandı. Yetkililerden henüz zam kararı almadığı öğrenildi. 

PAZARDA 5 MARKETTE 10 LİRA

Sofraların eksik olmayan ürünlerinden biri olan domates, pazarda 5 liradan tezgâhtaki yerini alıyor. Marketlerde ise durum biraz daha farklı. Halk pazarında 5 lira olan ürün süper marketlerde 10 liradan satılıyor.

PAZARDA 15, MARKETTE 35 LİRA

Zincir marketlerdeki sebze meyve fiyatları cep yakıyor. Semt pazarında 15 liradan satılan domates, markette 35 liradan satılıyor.

Güneş Kremi Fiyatları Dudak Uçuklatıyor

Güneş kremi fiyatları marketlerde 320 TL'ye kadar çıktı. İki yıl önce 80 TL, geçen sene 160 TL olan güneş kremi fiyatları şu an 320 TL’den satılıyor.

SEYDİKEMER’DE MARKET VE FIRINLAR DENETLENDİ

Seydikemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri fırın ve marketleri mercek altına aldı. Marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ile etiket denetimlerinde bulunan ekipler, fırınlarda da ekmeğin gramajını inceledi.

Zabıta ekipleri, halk sağlığını korumak için denetimde

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde market ve süpermarketlerdeki ürünlerin son kullanma tarihi ve saklama koşullarını denetledi.

Köyceğiz’de zincir marketlerde denetimler devam ediyor

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde zincir market denetimleri aralıksız sürüyor.

MARKETLERDE TOZ ŞEKER SIKINTISI

Türkiye Şeker Fabrikaları (Türkşeker) tarafından şeker fiyatlarına yüzde 31 zam yapılmasının ardından marketlerde şeker sıkıntısı yaşanmaya başladı. Zincir marketlerde toz şeker bulmakta sıkıntı yaşayan vatandaşlar tarım Kredi Kooperatifleri Marketleri’nde de aynı sıkıntı ile karşılaşıyorlar.

PAZAR VE MARKET FİYATLARI ARASINDA FARK BÜYÜK

Son günlerde fiyat denetimleriyle gündeme gelen zincir marketlerdeki sebze meyve fiyatları cep yakıyor. Markette 40 lira olan biber, semt pazarlarında 15 liradan satılıyor.

Ula’da marketlerde etiket denetimi

Büyük zincir marketlerdeki etiketlerde yaşanan fiyat krizi sonrası Ula ilçesinde Jandarma, Zabıta ve Esnaf Odası yetkilileri etiket denetimi yaptı.

Seydikemer Belediyesi Zabıta Ekipleri Stok Denetimi Yaptı

Seydikemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, polis ekipleriyle birlikte, zincir marketlerde stok denetimi yaptı.

Menteşe Zabıtasından Marketlere Denetim

Menteşe Belediyesi Zabıta ekipleri, 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun ve fiyat etiketi yönetmeliği kapsamında ilçede bulunan ulusal ve yerel ölçekli marketlerde denetim gerçekleştirdi.

Seydikemer Zabıtası, Kdv Denetiminde

Seydikemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, temel gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesinin ardından marketlerde denetim yapıyor.

Seydikemer’de Zabıta Ekipleri Fiyat Denetimi Yaptı

Seydikemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, döviz kuru düşüşünün ürün fiyatlarına yansıyıp yansımadığını kontrol etmek amacıyla zincir marketlerde fiyat denetimi yaptı.

Dalaman Belediyesi’nden Gramaj Ve Fiyat Kontrolü

Dalaman Belediyesi Zabıta Ekipleri marketlerde satılan ürünlere gramaj ve fiyat kontrolü yaptı.

Ortaca Belediyesi Denetimlerini Sıklaştırdı

Ortaca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde bulunan zincir marketlerde bulunan ürünlerin satış fiyatları ve kasa satış fiyatlarını kontrol etti.

Fahiş fiyatlara karşı 6 öneri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Zincir marketler başta olmak üzere tüm marketlerdeki, denetimleri sürdürmek suretiyle, ciddi fiyat farklarını ortadan kaldıracağız" açıklamasının ardından gözler bu alanda atılacak adımlara çevrildi. AK Parti Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Ali Özkaya, "Nüfusu 5 binden az olan yerlerde zincir market olmamalı, gıda sanayinde fason üretim yaptıramamalı" önerisinde bulundu.

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi tahin 22 TL

11 Ayın Sultanı Ramazan ayı yaklaşırken, alışveriş telaşı da başladı. Vatandaşlar marketlerden Ramazan ayı alışverişini gerçekleştirirken; fiyatların geçen yıla 2-3 kat arttığını dile getirdiler. Ramazan ayı sofralarının vazgeçilmezi olan tahinin kilosu 22 TL olduğu ifade edildi. Mendoz Market Sorumlu Müdürü Enes Tuna, “Ramazan ayı öncesinde pandemi nedeniyle satışlarımız biraz düşük. İlerleyen günlerde daha iyi olacağını düşünüyoruz. Kendi imalatımız olan tahinin kilosunu 22 TL’den satışa sunuyoruz” dedi. 

Semt pazarları marketlerden ucuz

Ülkemizde ve bölgemizde etkili olan soğuk hava ve zirai don olaylarına karşın, Fethiye’deki semt pazarlarında sebze ve meyve fiyatlarında artış olmadığı belirtildi. Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, “Semt pazarlarımızda fiyatlar mevsim normallerinde seyrediyor. 1-2 gündür hava sıcaklıkları sıfır derecenin altına düştü ama ürünleri etkilemedi” dedi.

Karayiğit’in Üretici Pazarı İle İlgili Düşünceleri

Örtü altı sebze üretiminde söz sahibi olan Fethiye’de de domates fiyatları çitçilerin yüzünü güldürürken tüketicilerin cebini yakıyor. Olumsuz hava şartlarından etkilenen domates pazarda ve marketlerde 2 buçuk liranın altında satılmıyor. Sofraların vazgeçilmezi domates dalında yüzde yüz artış gösterdi.