Merak Haberleri

Merak Haberleri

Dalaman’da öğrenciler bilimsel merakını sergileme fırsatı buldu

Muğla’nın Dalaman ilçesinde öğrencilerin, kendi ilgi alanlarına göre seçtikleri konularda araştırmalar yaparak projelerini sergiledikleri Bilim Fuarı, Dalaman Şehit Mehmet Akif Sancar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde açıldı.

İztuzu’nda soru işareti kalktı

Seçim sürecinde gündemden düşmeyen, seçim sonrası da akibeti merak konusu olan İztuzu Plajı ile Sarıgerme Plajı ile ilgili soru işareti ortadan kalktı. Her iki plajı da 5 yıl daha Ortaca Belediyesi’nin işleteceği öğrenildi.

Sabah saatlerinde Fethiye’de deprem meydana geldi!

Muğla’nın Fethiye ilçesinde sabah saat 05.01’de deprem meydana geldi. Meydana gelen depremin kaç büyüklüğünde ve nerede olduğu merak ediliyor.

Bugün Fethiye’de Hava Nasıl Olacak, Deniz Suyu Sıcaklığı Kaç Derece?

Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde Fethiye’ye tatil yapmak için gelen yerli ve yabancı misafirler hava durumunu merak ediyor. “Fethiye’de hava nasıl olacak?” sorusunu haberimizde derledik.

Fethiye Belediye Başkan Adayları'nın oy pusulasındaki yerleri belli oldu

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’ne günler kala Fethiye’de yaşayan vatandaşlar, Fethiye Belediye Başkan Adayları’nın oy pusulasındaki sıralamalarını merak ediyor.

Aday Saatcı’dan Esnaf Ziyareti

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, seçim çalışmaları kapsamında Günlükbaşı Mahallesi’nden Taşyaka Mahallesi’ne kadar uzanan güzergahta esnaf ziyareti yaptı. Meclis üyesi adaylarıyla birlikte gerçekleştirilen ziyarette, esnafın Saatcı’ya ilgisi büyük oldu. Özellikle dışarıdan gelip Fethiye’ye yerleşen esnaf, Fethiye’nin mimarı olan Saatcı ismini çok merak ettiklerini söylüyor.

Fethiyeliler Yeni Devlet Hastanesini Merakla Bekliyor

Fethiye Devlet Hastanesi’nde tedavi gören vatandaşlar, yeni yapılacak olan devlet hastanesini merakla bekliyor.

CHP'de Yerel Seçim Mesaisi: Muğla İlçe Adayları Açıklanabilir

31 Mart yerel seçim öncesinde merakla beklenen Fethiye, Bodrum, Marmaris, Menteşe Belediye Başkan Adayları bugün toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) sonrasında ilan edilmesi bekleniyor.

Mhp Muğla İl Başkanlığından Yazılı Basın Açıklaması

31 Mart yerel seçimleri öncesinde hareketli günler geçiren MHP’de İl Başkanı Oğuz Akarfırat yazılı bir basın açıklaması yaparak merak edilen birçok konuya açıklık getirdi.

Fethiye’de CHP’li Siyasetçilerin Cuma Beklentisi

Fethiye’de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayının kim olacağı merakla bekleniyor. Gözler cuma günü gerçekleşecek parti meclisinden çıkacak karara çevrildi.

Marmaris’te Bilim Parkında Tatil Şenliği

Marmaris Belediyesi İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı meraklı öğrencileri ağırlamaya devam ediyor.

Özel: Bugün Belediye Başkan Adayı Ve Yerel Seçimlere Dair Açıklama Olmayacak

CHP’de aday belirleme süreci devam ediyor. Muğla’da şimdiye kadar sadece Kavaklıdere Belediye Başkan adayını açıklayan CHP’de Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan adayları merakla bekleniyor.

Bodrum’da yol aniden köpürdü

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yağmur sonrası yolda yoğun bir köpük tabakası oluştu.

“Asgari ücret yeterli bir seviyede değil”

2023 yılının bitmesine az bir zaman kalmışken akıllara “Asgari ücret ne kadar olacak?” sorusu gelmeye başladı. Bu konuda halkın ne düşündüğünü merak ederek sokağa çıktık. Vatandaşa “Asgari ücret ne kadar olmalı?” diye sorduk.

Türkçe ortalaması 70’i geçmeyen sınıfta kalacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrenci ve velilerin merakla beklediği yeni döneme ilişkin bilgiler verdi.

Dalgıçlar sualtı güzelliklerini görüntüledi

Eskişehirli dalgıç ekibi Muğla’da derinliklere dalıp eşsiz manzaraları fotoğrafladı.

O Madde ertelendi

Fethiye Belediye Meclisi Eylül Ayı toplantısı gerçekleştirildi. Meclis’te merakla beklenen Hisarönü Lunapark alanının kat karşılığı ihaleye çıkarılması maddesi oy birliği ile diğer meclis toplantısına ertelendi.

Bodrumspor - Erzurumspor maçı ne zaman?

Bodrumspor - Erzurumspor maçı birçok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan karşılaşmalar arasında yer alıyor ve yoğun ilgi görüyor. 

Altın fiyatları ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar? 10 Ağustos Perşembe gram altın, çeyrek altın fiyatları... Altın fiyatları 10 Ağustos Perşembe günü merak ediliyor.

Mehmet Demir’in Ankara Çıkartması Siyasi Bir Mesaj Mı?

28. Dönem CHP Muğla Milletvekili adayı Mehmet Demir'in Ankara ziyareti, yerel siyasette ilgi çekti. Demir'in Ankara ziyaretinin nedeni merak ediliyor.

TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliğine geri sayım başladı

TÜBİTAK'ın her yaştan gökyüzü meraklısını buluşturduğu Gökyüzü Gözlem Etkinlikleri bu sene 10-13 Ağustos tarihleri arasında, etkinliklere yıllardır ev sahipliği yapan Antalya Saklıkent'te düzenleniyor.

Aşure nasıl yapılır?

Bolluk ve bereketin simgesi olan aşureyi ilk defa yapacak olan kişiler, aşure tarifi ve malzemelerini merak ediyor. Aşurenin nasıl yapılacağını siz okuyucularımız için derledik.

Tadilattaki Okulun Durumu Ne Olacak?

Muğla'nın Fethiye ilçesinde muhtemel bir depreme karşı Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Çalışmaların ne zaman tamamlanacağı merak konusu oldu.

"Hadi gel selfie çekilelim" deyince koşarak gelen inek gülümsetti

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde Şerife Yılmaz isimli genç kızın ailesine ait çiftlikte inek ile çektiği selfie videosu sosyal medyada viral oldu. Yılmaz'ın sosyal medya hesabında paylaştığı videoda "Hadi selfie çekilelim" dediği inek, koşa koşa gelerek kameraya poz veriyor.

Uydular Yine Merak Uyandırdı

Bodrum’da gece saatlerinde görülen Starlink uyduları, merak uyandırdı.

İl ve İlçe Kongreleri Yerel Seçim Sonrası Yapılacak

Ülke siyasetinde merakla beklenen konulardan birisi de AK Parti’nin il ve ilçe kongrelerinin süreciydi. AK Parti Genel Merkezi tarafından yapılan bilgilendirmede genel kurulların yerel seçim sonrasında yapılacağı ifade edildi. 

Vatandaşa sorduk: “Fethiye il olmalı mı?”

Cumhuriyet'in 100. yılında 100 il kapsamında hangi ilçelerin il statüsünü kazanacağı merak ediliyor. İddialara göre tatil cenneti Fethiye’nin de il olacağı konuşuluyor. Vatandaşlar, mikrofonlarımıza Fethiye’nin il olması hakkında düşüncelerini belirttiler.

2023 Hububat fiyatları belli oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından merakla beklenen buğday ve arpa fiyatlarını açıkladı.

İkinci Turda Bomba Gibi İddia

Pazar günü seçimlerde yüzde 5'in üzerinde oy alarak tüm dikkatleri üzerine çeken ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'ın ikinci turda kimi destekleyeceği merak konusu olurken bomba bir iddia ortaya atıldı.

Depremzedeler nerede oy kullanacak?

Depremzedelerin nasıl oy kullanacağı yaklaşan seçim dönemi öncesinde merak edilmeye başlandı.