Özel: Bugün Belediye Başkan Adayı Ve Yerel Seçimlere Dair Açıklama Olmayacak

CHP'de aday belirleme süreci devam ediyor. Muğla'da şimdiye kadar sadece Kavaklıdere Belediye Başkan adayını açıklayan CHP'de Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan adayları merakla bekleniyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaptığı açıklamada bugün belediye başka adaylarını açıklamayacaklarını söyledi.
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Özgür Özel, Yargıtay 3. Ceza Dairesinin AYM kararına uymama kararını hatırlatarak "Bu şartlar altında bugün yapılacak MKY toplantımızın ve ardından yapılacak PM toplantımızın özel gündemle toplanacağını duyurmuştum. Bugün bizden bir belediye başkan adayı ve yerel seçimlere ilişkin hiçbir şey duymayacaksınız." dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i CHP Genel Merkezi’nde ziyaret etti. İkili, görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yaptı.
Özgür Özel, "Bugün Memleket Partisi'nin saygıdeğer Genel Başkanı sayın Muharrem İnce ve heyetini kabul ettik. Kendileri partimize hayırlı olsun ziyaretine geldiler. Kendilerine nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum" dedi. "Görüşmede memleket meselelerini, halkın meselelerini konuştuk. Süreç içinde diyalog ve temas halinde olma konusunda fikir birliğine vardık" diyen Özel, şöyle devam etti:

"Tabii biz görüşmemizi yaparken, sürekli bugün CHP'nin açıklayacağı belediye başkan adaylarından bahsedildiğini takip ettik. Arkadaşlar, dün Anayasa Mahkemesi'nin kararını hiçe sayan, dolayısıyla Anayasa'yı askıya alma anlamına gelen bir darbe girişiminin son perdesi oynandı. Bu şartlar altında bugün yapılacak MKY toplantımızın ve ardından yapılacak PM toplantımızın özel gündemle toplanacağını duyurmuştum. Bugün bizden bir belediye başkan adayı ve yerel seçimlere ilişkin hiçbir şey duymayacaksınız. MYK'nin ve PM'nin olağanüstü gündemi içinde bulunduğumuz Anayasa'ya karşı darbe girişimidir."
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN