Muğla Tarım Ve Orman Müdürlüğü Haberleri

Muğla Tarım Ve Orman Müdürlüğü Haberleri

Milas Ören’de 600 adet Akdeniz Meyve Sineği tuzağı dağıtıldı

Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü, ‘Turunçgil Eylem Planı’ kapsamında Milas’a bağlı Ören Mahallesi’nde 600 adet Akdeniz Meyve Sineği tuzağını üreticilere teslim etti.

Muğla’da bitki koruma ürünleri denetimi yapıldı

Muğla'da faaliyet gösteren bitki koruma ürünleri bayi ve toptancıları, Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından denetlendi.

62 Bin 63 Evcil Hayvana Mikroçip Takıldı

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Muğla’da sahipli ve sahipsiz, evcil ve doğal hayat canlılarının tümüne bakım, koruma ve sağlık hizmeti sunulduğu belirtildi.

Labranda Antik Kenti Yeniden Hayat Buluyor

Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü, Labranda Antik Kenti’ni çizimlerle ve çizgi romanlarla anlatarak kente hayat verecek.

Deniz Kestanesi Uyarısı Yapıldı

Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü, denizde karşınıza çıkabilecek olan istilacı türlerden biri ve denize giren herkesin karşılaşma olasılığı yüksek olan deniz kestanesi ile ilgili uyarıda bulundu.

Seydikemer’de Uzman Eller Projesi Sayesinde Kendi İşini Kurdu

Muğla’nın Seydikemer Çaltıözü köyünde yaşayan genç çiftçi Soner Kavuncu, Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün Uzman Eller projesine başvurdu ve yüzde yüz hibe desteği ile kendi işletmesini kurdu.

Narenciye bahçelerine ‘Sinek’ tuzağı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2023 yılı itibariyle başlattığı ‘Turunçgillerde Pestisit Kalıntısı ile Mücadele Eylem Planı’ çerçevesinde, Muğla’daki narenciye bahçelerinde Akdeniz meyve sineği ile entegre mücadele başlatıldı. Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin desteği ile temin ettiği 5 bin adet Akdeniz Meyve Sineği tuzağını Ortaca’da üreticilere teslim etti.

Alabalık Yetiştiriciler Birliği Kurul Toplantısı Gerçekleşti

Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü, Seydikemer’de yoğun katılımla gerçekleştirilen Muğla Alabalık Yetiştiriciler Birliği genel kurullarına katılım sağladı.

‘Tinga ve Dedektifler’ 32 bin çocuğa ulaşacak

Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak projesi ile gıda israfı, su tasarrufu gibi konulara dikkat çekmek için 6-10 yaş grubu öğrencilere hitap eden 'Tinga ve Dedektifler' çocuk oyununun ilk sahnelenmesi Menteşe'de başladı.

Arı yemi, zeytin fidanı ve gübre dağıtımları devam ediyor

Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Seydikemer ve Ortaca’da üreticilere arı yemi, zeytin fidanı ve gübre dağıtımı yapıldı.

Tarım İl Müdürü, balıkçı kadınları sorunlarını teknede dinledi

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, üreticilerin bulundukları sahada sorunlarını dinlemeye devam ediyor. Pandemi döneminde Muğla'nın dört bir köşesindeki tarımsal üreticiler ile bir araya gelerek üretimin ve çeşitliliğin arttırılmasına yönelik yaptığı çalışmaları sürdüren Saylak, balıkçılar ile bir araya geldi.

Muğla Arısının performans değerlendirildi

Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan Tarım ve Orman Bakanlığı TAGEM tarafından desteklenen ve Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliği ile ortaklaşa yürütülen 'Amerikan Yavru Çürüklüğüne Karşı Islah Edilmiş Muğla Arısı' projesi ara değerlendirme toplantısı yapıldı.

MSKÜ yangın yaralarının sarılması için sahada

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veteriner Fakültesi Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Muğla Veteriner Hekimler Odası iş birliğiyle, yangından zarar gören yerleşim birimlerinde veteriner hekimlik hizmeti veriyor.