Mürettebat Haberleri

Mürettebat Haberleri

Denizdeki can pazarından 36 kişiyi kurtaran kaptan o anları anlattı

Muğla Marmaris ile Yunanistan açıklarında ahşap bir gezi teknesinde çıkan ve kısa sürede tüm tekneyi saran alevlerden yolcular ve mürettebat denize atlayarak kurtulurken, can pazarının yaşandığı olayda 36 kişiyi kurtaran dalış teknesi kaptanı Mustafa Tuncer Uysal o anları anlattı. Uysal, "Yangının bize sıçrama tehlikesi vardı, çok fazla yanaşamadık" dedi.

Bodrum’a 84 yolcu getirdi

 Bahamalar bayraklı Emerald Azzurra isimli yolcu gemisi, Bodrum’a 84 yolcu getirdi.

Tatile Gelen 3 Bin 607 Turist, Turizmcinin Yüzünü Güldürdü

Turizmin göz bebeği Muğla'nın Bodrum ilçesine sabah saatlerinde yanaşan yolcu gemisi turizmcinin yüzünü güldürürken, 2 bin 588 yolcu bin 19 mürettebat olmak üzere toplam 3 bin 607 kişi Bodrum'a geldi.

Club Med 2’yi Kaymakam Balcı karşıladı

Uzun bir aradan sonra Fethiye’ye ilk defa gelen kruvaze tipi Club Med 2 isimli tekneyi Fethiye Kaymakamı Alper Balcı karşıladı. Polis Botu ile gemiye giden Kaymakam Balcı geminin yolcularına ve mürettebatına hoş geldiniz dedi.

ABD yangın söndürme helikopterleri Dalaman’da

Amerika Birleşik Devletleri'nin, Türkiye'deki yangınlar için gönderdiği 2 helikopter ve 18 mürettebat Dalaman'a geldi.

Tek sortide 15 ton su boşaltma kapasitesi olan helikopter çalışmalara başladı

Muğla'da yaklaşık 2 haftadır devam eden orman yangınları ile mücadele tüm hızıyla devam ederken, sadece devlet değil özel kurum ve kuruluşlar yangınla mücadele için seferber oldu. Söndürme çalışmalarına destek vermek için Muğla Milas'ta bulunan YK Enerji'nin Belarus'tan büyük ve kapsamlı yangınlarda kullanılan MI-26 tipi bir helikopter kiralayarak Türkiye'ye getirdiği öğrenildi. Mürettebatı ile Muğla'ya gelen helikopter yangın söndürme çalışmalarına başladı.

Fethiye’de tur teknesi battı, 1’i çocuk 3 yaralı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde günübirlik tur teknesi battı. 37 yolcu 3 mürettebatın bulunduğu teknedeki yolculardan 1'i çocuk 3 kişinin yaralandığı öğrenildi. Ekiplerin kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Bodrum turizmine müjde: 30 kurvaziyer gemisi sezonda ilçeye demir atacak

Bodrum'a gelen sezonun ilk yolcu gemisi Viking Sea, mürettebat değişikliği ve erzak alımı için Bodrum Cruise Port'a demir attı. Bodrum Cruise Port Genel Müdürü Haluk Hızlan, 'Viking Sea seferi 2020 yılında Covid-19 nedeniyle etkilenen kruvaziyer sektörünün yeniden canlanmaya başlayacağının bir göstergesi. Yaz sezonunda Bodrum'a 30 kruvaziyer gemisi gelecek ve hiç iptalimiz yok' dedi.

Deniz Turizmi Başladı

Koronavirüs salgını Türkiye’de kontrol altına alınırken normalleşme deniz turizminde de başladı. Alınan tedbirlerle Ticari yat ve ilkel yapılı ahşap gemiler faaliyetlerine 1 Haziran'dan itibaren start verdi. Faaliyetler; turun kapalı grupla (aile, akraba ve arkadaş) yapılması halinde mevcut kapasitelerle, farklı kişilerden oluşan grupla yapılması halinde ise sosyal mesafe planına uygun olarak yürütülecek. Teknelerin düzenli dezenfeksiyonunun yapılması ve her tur değişimi öncesinde tam dezenfeksiyonun sağlanması liman başkanlıklarınca kontrol edilecek. Fethiye’de faaliyette bulunan yaklaşık 200 günübirlik tur teknesinde de hazırlıklar tamamlandı. Yarı kapasiteyle çalışacak günübirlik tur tekneleri, kaptan ve mürettebatlarıyla birlikte şimdi müşterilerini bekliyor. Bazı gulet tekneler, rezervasyonlarına cevap verip Fethiye Kordon boyundan ilk seferlerine çıktılar. Önlemler kapsamında yolcuların maske ve eldiven takacağını, aynı zamanda sosyal mesafenin mürettebat tarafından sağlanacağını ifade eden Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan “Tüm teknelerde gerekli hazırlık yapıldı. Charterlarda çok büyük derdimiz olacağını düşünmüyoruz çünkü kapalı ve aile turu dediğimiz paket turlar ama günü birliklerde biraz daha hassasız” diye konuştu.