Ne Kadar Haberleri

Ne Kadar Haberleri

Güney Ege’de Cuma akşam saatlerine kadar fırtına bekleniyor

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Güney Ege’de Cuma akşam saatlerine kadar fırtına bekleniyor.

Karaçay-Malkar Türkleri ve Dilleri konuşuldu

Bugüne kadar pek bilinmeyen Karaçay-Malkar Türkleri düzenlenen konferansta Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde konuşuldu.

Tavuk ihracatına sınırlama getirildi! Fethiye esnafı bu duruma ne diyor? Piyasayı nasıl etkiler?

Ticaret Bakanlığı, tavuk eti ihracatını 1 Mayıs 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar, aylık bazda azami 10 bin ton, toplamda ise bu yıl sonuna kadar 80 bin ton olacak şekilde sınırlandırılmasına karar verildiğini duyurdu. Fethiye’de esnaf Erkan Gündüz bu durum ile ilgili açıklama yaptı.

Fethiye’de kar şerbeti sezonu açıldı! Fiyatı ne kadar? Hangi çeşitler var?

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaz sezonunun vazgeçilmezi olan kar şerbeti sezonu açıldı. Fethiye’de kar şerbeti satan Arif Arslan, havaların ısınmasıyla beraber kar şerbeti satışlarının başladığını açıkladı. Bir bardak kar şerbeti ne kadar? Fiyatlar uygun mu? Kendisine sorduk..

 24 ayar gram altın kaç TL? Gram, Çeyrek, Ata altın güncel fiyatlar 12 Nisan 2024

Son dönemde hızla artan altın fiyatları hem vatandaşlar hem de yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Peki Fethiye’de 12 Nisan 2024 Cuma gününde altın fiyatları ne kadar?  Kuyumcu Ömer Faruk Ceylan’dan dikkat çeken açıklamalar!

Fethiye İnlice Plajı hizmete başladı Plaja giriş ne kadar? yiyecek ve içecek fiyatları

Türkiye’nin turizm merkezlerinden biri olan Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde bulunan İnlice Plajı, Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hizmet verilmeye başlandı. Plajda satışı yapılan bazı ürünlerin fiyatlarını sizler için derledik.

Yaz sezonu çiçek üretimi başladı

Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen Alım Garantili Çiçek üretimi ile bugüne kadar 25 Milyon çiçek üretimi yapan üreticiler 2024 yaz sezonu dikimine başladı. 2024 yaz sezonunda 1 milyon çiçek üretilmesi hedefleniyor.

Hangi banka ne kadar faiz veriyor?

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından yükselişe geçen mevduat faizleri yatırımcısını sevindirmeye devam ediyor. Faizlerde yüzde 56 bandı da aşıldı ve yüzde 60'a dayandı. Peki, hangi banka ne kadar faiz veriyor? İşte 3 aylık vadede 1 milyon TL'nin getirisi...

Yaz sezonu çiçek üretimi başladı

Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen Alım Garantili Çiçek üretimi ile bugüne kadar 25 Milyon çiçek üretimi yapan üreticiler 2024 yaz sezonu dikimine başladı. 2024 yaz sezonunda 1 milyon çiçek üretilmesi hedefleniyor.

Büyükşehir 3 Bin 174 Can Dostu Sahiplendirdi

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 2018 yılında açılışını yaptığı, özellikleri ile Türkiye’nin en donanımlı barınaklarından biri olan Geçici Hayvan Bakımevi can dostları tedavi etmeye ve sahiplendirmeye devam ediyor. Büyükşehir Geçici Hayvan Bakımevinde bugüne kadar 3 bin 174 can dost sahiplendirilirken, 23 bin 9 kısırlaştırma, 47 bin 252 tedavi, bin 554 cerrahi operasyon yapıldı. Geçici Hayvan Bakımevini 25 bin 93 kişi ziyaret etti

Fethiye’de Ramazan Bayramı tekne turu fiyatları ne kadar oldu?

Fethiye’de tekneciler Ramazan Bayramı hazırlıklarına devam ediyor. Tekneciler bayramla birlikte turizm sezonunun açılmasını bekleyerek, geçen seneye nazaran Fethiye’ye daha fazla turist beklediklerini ifade etti. Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Fethiyeli tekneciler rezervasyon almaya başladı.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’dan Hayvanseverlere Söz

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, Fethiye Hayvanseverler Dayanışma ve Yardımlaşma Grubu kurucusu Selda Korhan Kaya ve grup üyelerinden Cengiz Güven ile görüşmesinde patili canlar için bugüne kadar yaptıkları çalışmalar ve önümüzdeki dönem yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Aday Saatcı’dan Esnaf Ziyareti

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, seçim çalışmaları kapsamında Günlükbaşı Mahallesi’nden Taşyaka Mahallesi’ne kadar uzanan güzergahta esnaf ziyareti yaptı. Meclis üyesi adaylarıyla birlikte gerçekleştirilen ziyarette, esnafın Saatcı’ya ilgisi büyük oldu. Özellikle dışarıdan gelip Fethiye’ye yerleşen esnaf, Fethiye’nin mimarı olan Saatcı ismini çok merak ettiklerini söylüyor.

Akdenizli: “Muğla’nın 13 İlçesiyle Eşit Su Bedeli Ödemek Zorunda Değiliz”

Seydikemer’i adım adım dolaşarak seçim çalışmalarına devam eden Seydikemer Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli; “Bugüne kadar 65 mahallemizin 60’ında toplantı yaptık. 59 mahallemizde MUSKİ sorunu hep karşımıza çıktı. Muğla’nın 13 ilçesiyle eşit su bedeli ödemek zorunda değiliz. Biz bunu hak etmiyoruz!” dedi.

Büyükşehir 8 Yılda 19 Milyon Yerel Tohum Dağıttı

Türkiye’nin en donanımlı ve kapsamlı yerel tohum merkezini kuran, bugüne kadar tüm Türkiye’ye 18 Milyon yerel tohum dağıtan Muğla Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı için dikimi yapılan, 120 çeşit yerel türden oluşan 1 Milyon tohumun dağıtımını tamamladı. Büyükşehir Belediyesi böylece bugüne kadar ülke genelinde 19 Milyon yerel tohum dağıtım rakamına ulaştı.

Fethiye Salı Pazarı’nda Çağla Tezgâhlarda! Fiyatını Duyan Tekrar Soruyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Salı günleri kurulan Fethiye Salı Pazarı’nda bahar aylarının vazgeçilmez lezzeti olan çağla, tezgâhlarda yerini almaya başladı. Peki kilogram fiyatı ne kadar? Fiyatını duyanlar tekrar soruyor!

Fethiye Üretici Pazarı Tezgah Fiyatları Ne Kadar? Ramazan Ayında Zamlı Fiyatlar Tezgahlara Nasıl Yansıdı?

Fethiye’de Cuma günleri kurulan üretici pazarında tezgah fiyatları, Ramazan ayında ne kadar oldu? Fethiye’de üretilen ürünlerin fiyatları vatandaşlar tarafından nasıl karşılandı? Fethiye’de üretilen sebze ve meyve fiyatlarına zam mı geldi? Tüm detaylar haberimizde…

Fethiye 2. El Pazarına Yoğun İlgi!

Fethiye’de her ayın ilk Perşembe günü kurulan ikinci el pazarı vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Fethiye Pazar yerine kurulan ikinci el pazarında gıdadan elbiseye, dekorasyondan spor aletlerine ve el işi ürünlerine kadar her şey satılıyor.

Kökten, “Projemizi Esnaflarımız Olumlu Karşıladı”

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, ekibi ile birlikte Fethiye Sanayi Sitesi esnafı ziyaretlerini sürdürüyor. Başkan Adayı Kökten, “Yeni sanayi sitesi projemizin ses getirdiğini gördük. Ne kadar doğru bir proje olduğunu, esnafımızla konuştuğumuz zaman daha iyi anladık” dedi.

Başkan Akdenizli, MHP Teşkilatının Yemeğine Katıldı

Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, MHP Seydikemer İlçe Başkanı Mehmet Arıç tarafından düzenlenen yemeğe katıldı. Başkan Akdenizli, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Seydikemer’de Türkiye oy ortalamasının üzerinde bir oy alacaklarını söyleyip; “Bugüne kadar olduğu gibi iri olacağız, diri olacağız ve hep beraber kazanacağız, Seydikemer kazanacak, bizler kazanacağız” dedi.

Alim Karaca, Aday Olma Sürecini Anlattı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, yeniden aday olduğu sürecin tüm ayrıntılarını anlattı. Karaca asılsız iddialarla genel merkeze binlerce mail atıldığını belirtirken, genel merkezin 3 kez memnuniyet anketi yaptığını, hepsinden birinci çıktığını söyledi. Ayrıca kendisi hakkındaki bazı iddialara da cevap veren Karaca “kimseye kırgın değilim. Ben projelere odaklı bir seçim çalışması yapacağım. Bugüne kadar siyasi görüşünden dolayı kimseyi işinden etmedik” ifadelerini kullandı. 

Başkan Akdenizli, Depremzede Aileye Destek Oldu

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Hatay'da yaşadıkları 6 Şubat depremlerinden sonra Seydikemer’e yerleşen depremzede aileyi evinde ziyaret etti. Başkan Akdenizli; “Sizlere bir nebze olsa dokunabiliyorsak ne mutlu bizlere! Bugüne kadar Seydikemer Belediyesi olarak sizlerin yanında olduk. Bundan sonra da olacağız, olmaya devam edeceğiz” dedi.

Marmaris’te 45 Bin Araç Lastiği Çöp Olmaktan Kurtuldu

Marmaris’te kullanılmayan ve çevreyi tehdit eden ömrünü tamamlamış araç lastikleri geri dönüşüm için toplanıyor. Marmaris Belediyesi tarafından bugüne kadar 45 bin adet lastik toplanarak geri dönüşümü sağlandı.

18’i yabancı uyruklu 21 dolandırıcı gözaltına alındı

Ortaca Merkezli yapılan dolandırıcılık operasyonunda 21 zanlıdan büyük bir kısmı yabancı uyruklu 19’u tutuklandı, 2’si ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Zanlıların piyasayı bugüne kadar 55 milyon lira dolandırdıkları iddia ediliyor.

Zeytinyağı Kalite Ödül Yarışması Başvuru Süresi 20 Şubat’a Uzatıldı

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 2019 yılında başlatılan ‘Zeytinyağı Kalite Ödül Yarışması’ süresi 20 Şubat 2024 tarihine kadar uzatıldı.

Büyükşehir Geçici Hayvan Bakımevi’ne Ziyaretçi Akını

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin can dostlar için yaptığı ve Türkiye’nin sayılı barınaklarından birisi olan Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’ni 2023 yılında 5 bin 76 kişi, bugüne kadar da 24 bin 31 kişi ziyaret etti.

1 Milyon Yerli Tohum Dağıtımı Başladı

Türkiye’nin en donanımlı ve kapsamlı yerel tohum merkezini kuran, bugüne kadar tüm Türkiye’ye 18 Milyon yerel tohum dağıtan Muğla Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı için dikimi yapılan ürünlerden elde ettiği tohumların kurutulması ve kontrol işlemlerini tamamladı. 120 çeşit yerel türden oluşan tohumların dağıtımına 1 Şubat 2024 itibari ile başlandı.

Büyükşehir Belediyesi’nden 36 Milyonluk Destek

Muğla Büyükşehir Belediyesi sosyal yardımlarla bugüne kadar 13 bin 23 aileye 36 Milyon 936 bin TL destekte bulundu.

Baklavanın kilosu cep yakıyor! Fethiye’de 600, İstanbul’da 1000TL!

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan ve sofraları şenlendiren baklava da son zamlardan nasibini aldı. İçindeki malzemelerin fiyatının artmasıyla baklavanın da fiyatı yükseldiği için esnaflar çareyi çok ilginç bir yöntemde buldu. Bütçesi yeterli olmayanların da baklava tüketebilmesi için baklavalar tek tek de satılmaya başlandı. Baklavanın kilosu ne kadar? Tanesi ne kadar? Haberimizde derledik.

10 yılda 22 Bin 729 hane sağlık hizmetleri için ziyaret edildi

2014 yılında başlatılan Evde Bakım Hizmeti ile Büyükşehir Belediyesi sağlık ekipleri bugüne kadar 13 ilçede 22 bin 729 haneyi ziyaret ederek 364 bin 32 kez tıbbi ve genel bakım hizmeti verdi.