Öğrenim Haberleri

Öğrenim Haberleri

MSKÜ Rektörü Kaçar Filistinli öğrencilerle iftarda buluştu

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Üniversitenin çeşitli bölümlerinde öğrenim gören Filistinli öğrencilerle iftar programında bir araya geldi.

MSKÜ Rektörü Kaçar Filistinli öğrencilerle iftarda buluştu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Üniversitenin çeşitli bölümlerinde öğrenim gören Filistinli öğrencilerle iftar programında bir araya geldi.

Muğla’da "Bir Kitap Bir İnsan Projesi" Devam Ediyor

Muğla Valisi İdris Akbıyık himayesinde başlatılan "Bir Kitap Bir İnsan Projesi" Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı resmi ve özel okulların tüm kademelerinde öğrenim gören öğrencileri kapsıyor.

"Okuyorum, Yazıyorum" Projesi Muğla'da Devam Ediyor

Türkiye’de Sosyal Bilimler Liselerinde öğrenim görmekte olan öğrenciler eleştirel okuma ve yazarlık konularında aktif faaliyet gösterebilecekleri bir alan oluşturmak amacıyla yürütülen "Oku-Yorum, Yazı-Yorum" projesi faaliyetleri devam ediyor.

Anaokulu öğrencilerinden 100. yıl gösterisi

Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları çerçevesinde Bodrum Belediyesi anaokullarında öğrenim gören öğrencilerin hazırladıkları gösteri ilgiyle izlendi.

Fethiyeli Milli Sporcu Dünya Üçüncüsü

Fethiye Karaçulha Şehit Mustafa Gökdal Ortaokulu’nda öğrenim gören 11 yaşındaki 6. sınıf öğrencisi Milli Sporcu İsmail Mündüz U23 Muaythai Dünya Şampiyonası’nda dünya üçüncüsü oldu. 

Jandarma Mobil Eğitim TIR’ı okullarda

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri tarafından Menteşe ilçesi Bayır İlk ve Orta Okulu ile Yatağan İlçesi Bozüyük ilk ve ortaokullarında öğrenimine devam eden öğrencilere Mobil Eğitim Tırı ile Trafik Dedektifleri projesi çerçevesinde trafik güvenliği eğitimi verildi.

İyi örnekler yarışması değerlendirme süreci sonuçlandı

 Muğla Eğitimde İyi Örnekler Yarışmasında, saha değerlendirmesine hak kazanan okullar belli oldu.

Turizm okuyan gençler için burs fonu kuruldu

 Bodrum Otelciler Derneği yükseköğrenim gören gençlere destek olmak amacıyla Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile BODER Turizm Burs Fonu’nu hayata geçirdi. Turizmciler tarafından gençlere destek olmak için 2023-2024 eğitim öğretim yılında burs verilecek.

Fethiye Belediyesi’nden öğrencilere burs imkanı

Fethiye Belediyesi her sene olduğu gibi bu sene de, 2023-2024 eğitim öğretim döneminde üniversitede öğrenim gören öğrencilere karşılıksız burs vermeyi planlıyor. Belediye tarafından üniversite öğrencilerine her ay karşılıksız olarak 500.- TL verilecek.

Fethiye Belediyesi öğrencilerin yanında

Fethiye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Fethiye’de öğrenim görmeye gelen öğrenciler için otogarda karşılama stantı ve mobil ikram aracı kurdu. Burada öğrencilere her türlü imkânı sağlayan ekipler, tercih dönemi boyunca görevlerinin başında olacaklarını belirttiler.

MSKÜ Tıp Fakültesi, 7. Dönem Mezunlarını Meslek Yaşamlarına Uğurladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesinde öğrenim gören 127 hekim adayı, düzenlenen törenle meslek yaşamlarına uğurladı.

Nursel Özdemir Kurumları’nda Yılsonu Coşkusu 

Fethiye’de eğitim alanında hizmet sunan ve başarılı çalışmaları ile adından söz ettiren Nursel Özdemir Kurumları’nda yılsonu coşkusu yaşandı. Düzenlenen program renkli görüntülere sahne olurken, eğitim kurumlarında öğrenim gören özel gereksinimli öğrencilere sertifikaları törenle takdim edildi. 

Öğrencilere bayram hediyesi dağıtıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Ramazan Bayramı sevincini yaşamak ve yaşatmak amacıyla liselerde öğrenim gören elli öğrenciye giyim yardımı hediye çeki dağıtıldı.

EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ BİRİNCİ DÖNEMİ SONA ERDİ

2022–2023 eğitim öğretim yılının birinci dönemi sona erdi. Fethiye genelinde 104 okulda öğrenim gören 31 bin 988 öğrenci ve görev yapan 2894 öğretmen yarıyıl tatiline girdi.

BAŞKAN KARACA, MUĞLALI ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ 

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca bir dizi ziyaretler için gittiği İstanbul’da, bölgede öğrenim gören Muğlalı öğrenciler ile bir araya geldi. 

BAŞKAN UZUNDEMİR ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ortaca Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören ve Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalan öğrenciler ile bir raya geldi.

İSTANBUL'DAKİ MUĞLALILARDAN ‘MUĞLA DÜĞÜN YEMEKLERİ' ETKİNLİĞİ

İstanbul'daki Muğlalıların birbirleri ile bağlantılarını sağlamak, Muğla'nın kültürünü İstanbul'da yaşatmak ve tanıtmak, Muğla'dan öğrenim için İstanbul'a gelen öğrencilere rehberlik yapmak için çalışan Muğla İl ve İlçeleri Kültür ve Tanıtım Derneği hafta sonunda Sarıyer Fatih Sultan Mehmet Tabiat Parkı'nda ‘Muğla Düğün Yemekleri' etkinliği düzenledi.

TARIM KAMPI, ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMLERDE ULUSLARARASI DÜZEYDE YAPILACAK

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Karaova Gençlik ve Tarım Kampı'nda farklı üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerle bir araya geldi. Kampın, önümüzdeki dönemlerde uluslararası düzeyde yapılmasının planlandığı bildirildi.

15 Üniversitenin katıldığı disiplinler arası öğrenci kongresi başladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin ev sahipliğinde MSKÜ Ulusal Disiplinler arası Öğrenci Kongresi MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Şehitler Salonunda başladı. 3 gün sürecek kongrede sosyal, fen, sağlık, sanat ve eğitim bilimleri alanlarında öğrenim gören öğrencilerin bilimsel araştırmalar ve etkinliklere yönlendirmeyi, akademik potansiyellerini fark etmelerini sağlamayı ve bilimin heyecanıyla tanıştırmayı amaçlıyor.

Doktor adayları fidan dikti

Muğla'da 14 Mart Tıp Bayramı ve Tıp Haftası etkinlikleri kapsamında Muğla Üniversitesi Tıp fakültesinde öğrenim gören öğrenciler fidan dikti.

MUĞLA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ’NDE SPOR YÖNETİMİ UYGULAMA EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği 4. Sınıfta öğrenim gören 85 öğrenci, 10 hafta boyunca haftada 1 gün olacak şekilde görecekleri Spor Yönetimi Uygulama dersinin uygulama eğitimini Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde almaya başladı.

93 yaşında mezun oldu

Dört yıl önce eğitime başlayan 60 yaş üzeri öğrencilerin öğrenim gördüğü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tazelenme Kampüsü öğrencileri için Türkiye'de ilk defa mezuniyet töreni düzenlendi.

Milas’ta 7 bin 105 öğrenci Pazartesi günü eğitime başlıyor

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında bir süredir kapalı olan köy okullarında yüz yüze eğitim 15 Şubat Pazartesi günü başlıyor. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, tüm hazırlıklarını yaptıklarını belirterek, 'Özel Okullarımız ve Beçin İlk-Ortaokulu ile birlikte toplam 61 okulumuz yüz yüze eğitime hazır hale getirildi. 3 bin 840 ilkokul ve 3 bin 267 ortaokul olmak üzere toplam 7 bin 105 öğrencimiz öğrenime başlayacak' dedi.

KYK burs ve kredi ödemeleri başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, yükseköğrenim öğrencilerinin şubat ayı burs ve kredi ödemelerinin hesaplarına yatmaya başladığını açıkladı.

Burs ve kredi ödemeleri başladı

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği burs ve kredi ödemeleri başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yükseköğrenim öğrencilerinin ocak ayı burs ve kredi ödemelerinin bugün itibarıyla başladığını duyurdu.

İşte 2021 burs ve kredi ücretleri

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrenim kredilerinin artırılacağını belirtti. Erdoğan, "Öğrenim kredisini 2021'de lisansta 550 liradan 650 liraya, yüksek lisansta 1100 liradan 1300 liraya çıkarıyoruz. Doktorada 1650'den 1950'ye çıkarıyoruz" dedi.

EGET EĞİTİME DESTEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

Eğitim, Geriatri, Ekolojik Tarım-Turizm Vakfı (EGET) her düzeyde eğitim görmekteyken maddi sıkıntılar yaşayan öğrencilere öğrenimleri boyunca burs imkanı sağlıyor. EGET Vakfı Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Uzman, vakıf olarak öğrencilere sağladıkları bursu Frt mikrofonuna anlattı

Elazığ Çocukları İçin El Ele

Fethiye Anadolu Lisesi, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Senin Sayende Projesi” kapsamında Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda öğrenim gören depremzede çocuklarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasına destek oldu.

BELEDİYE FEN LİSESİ MUĞLA BİRİNCİSİ OLDU

Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı okullarda öğrenim görüp pansiyonlarında kalan öğrenciler arasında “Kitap Okuma Yarışması” düzenlendi. Fethiye Belediye Fen Lisesi yarışmada Muğla birincisi oldu.