Okuma Haberleri

Okuma Haberleri

BGC'den lise öğrencilerine seminer

Bodrum Gazeteciler Cemiyeti (BGC) ve Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Bodrum'daki tüm liselerde "Medya okur yazarlığı" ve "Yeni nesil gazetecilik" konularıyla ilgili seminer düzenlemeye başladı.

Muğla’da İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması İl Finali Yapıldı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103. yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması' il finali, Menteşe Halk Eğitimi Merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Büyükşehir Destekli Güçbirliği Kooperatifi ilk satış mağazasını açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde faaliyet gösteren kooperatifleri tek çatı altında toplamak için kurduğu, Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi Marmaris Armutalan’da ilk satış mağazasını yine Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile açtı.

İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması düzenlendi

Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde “İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması İlçe Finali” Menteşe Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

"Okuyorum, Yazıyorum" Projesi Muğla'da Devam Ediyor

Türkiye’de Sosyal Bilimler Liselerinde öğrenim görmekte olan öğrenciler eleştirel okuma ve yazarlık konularında aktif faaliyet gösterebilecekleri bir alan oluşturmak amacıyla yürütülen "Oku-Yorum, Yazı-Yorum" projesi faaliyetleri devam ediyor.

‘Dede Korkut Okumaları Hikâye Yazma Yarışması’ Sona Erdi

Dilimizin Zenginlikleri Projesi "Dede Korkut Okumaları Hikâye Yazma Yarışması" ve "Dîvân-u Lugâti't-Türk Hakkında Deneme Yazma Yarışması" sonuçları açıklandı.

Bodrum Kitap Günleri Sona Erdi

“Doğayı Okumak” temasıyla düzenlenen “Bodrum Kitap Günleri” kitapseverlerin yoğun katılımıyla sona erdi.

Köyceğizli Mamadova, Liselerde Safahat Okumaları Yarışmasında Birinci Oldu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "Dilimizin Zenginlikleri" projesi çerçevesinde il genelinde yapılan liselerde safahat sözlüğü içinden en iyi cümle oluşturma yarışmasında Köyceğiz Naip Hüseyin Anadolu Lisesi öğrencisi Aygün Mamadova birinci oldu.

Köyceğiz’de 4-6 yaş Kur’an Kursu öğrencileri Kur’an’a geçti

Muğla’nın Köyceğiz İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur'an Kurslarında okuyan minik öğrenciler yarıyıl tatiline Kur’an-ı Kerim okumaya başlama sevinci ile girecek. 4-6 yaş Kur'an Kurslarında eğitim gören öğrenciler karne töreni, elif cüzünü bitirme ve Kur'an'a geçme törenleri ile Cuma günü yarıyıl tatiline çıkacak.

Hastanede Yatan Çocuklara Kitap Okuma Etkinliği Düzenlendi

Muğla’da hasta çocuklara kitap alışkanlığını geliştirmek adına Şifa Hatun Muğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri hastanede kitap okuma etkinliği düzenledi.

Bodrum Belediyesi’nden Kitapseverlere Müjde!

Bodrum Belediyesi tarafından 27 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında Herodot Kültür Merkezinde “Bodrum Kitap Günleri” düzenlenecek.

Köyceğiz Jandarmasından eğitime sıcak destek

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 1. Sınıfta okuma yazma çalışmalarında Jandarma ekiplerinden destek geldi.

Kadınlar istihdama kazandırılıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) ile desteklenen ‘Kadınlar Üretiyor Menteşe Kazanıyor’” projesi çerçevesinde verilen dokuma eğitimleriyle dezevantajlı durumda olan kadınlar istihdama kazandırıldılar.

Köyceğizli Uysal, Ezan Okuma Yarışmasında Üçüncü Oldu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinden Ahmet Furkan Uysal ‘Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması’ finalinde üçüncü oldu.

Seydikemer’de imam ve müezzinlere yönelik kurs tamamlandı

Seydikemer İlçe Müftülüğü tarafından Kur’an kursu hizmetlerini yürüten personelin bilgi, beceri ve formasyonlarını geliştirmek, Kur'an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek, Kur'an-ı Kerim'i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla imam hatip ve müezzin kayyımlara yönelik düzenlenen "Talim ve Tashih-i Huruf Kursu" tamamlandı.

Muğla’daki örnek proje, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandıracak

Muğla’da öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırılması hedefiyle başlatılan 'Bir kitap bir insan' projesi, gerçekleştirilen ziyaretle Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta’ya tanıtıldı.

Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında Muğla’yı, Polat temsil edecek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen “Sada Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması” Milas Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde yapıldı.

Hayallerinin Peşinden Giderek Okuma Yazma Öğrendiler

Muğla'da yaşayan 66 yaşındaki Nurcan Canberi ile 61 yaşındaki Hanife Tambaş küçük yaşlarda gerçekleştiremedikleri okuma hayallerini, yıllar sonra okuma yazma öğrenerek gerçekleştirdiler.

İmam-Hatip Ortaokulu’nda yarışma coşkusu yaşandı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi İmam-Hatip Ortaokulu’nda; ezanı ve Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma ile hafızlık yarışması yapıldı.

100’üncü yıl "Okuma seferberliği" ödülleri verildi

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100.yılını farklı etkinliklerle kutlayan Muğla Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başlattığı 100.Yıl Okuma Seferberliği projesinin ödül törenini Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Geleneksel Dokumalar Türkevi’nde Sergileniyor

Olgunlaşma Enstitülerinde yürütülen ‘Türkiye Dokuma Atlası Projesi’ çerçevesinde, New York'taki Türkevi'nde, Türkiye'nin zengin, kültürel ve coğrafi özelliklerinin işlendiği renk ve desenlerdeki kumaşlarla dokuma mirasının misafirlere tanıtıldığı etkinlik gerçekleştirildi. Muğla Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Muğla yöresine ait motiflerle dokunan geleneksel dokuma ürünleri de Türkevin’de yapılan etkinlikte sergilendi.

Belediyeden Okuma Seferberliği Projesi başlatıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet’in 100.Yılında çocuklarda ve gençlerde okuma alışkanlığını arttırmak ve kitap sevgisini aşılamak için Okuma Seferberliği Projesi başlattı.

Büyükşehirden öğrencilere eğitim yardımı

Muğla Büyükşehir Belediyesi il sınırları içerisinde ikamet eden ilköğretim, ortaöğretim ve üniversitede okumakta olan öğrencilere eğitim desteğine devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi beslenme, kırtasiye, okul kıyafeti, çorba ikramı ve barınma yardımı sağlıyor.

"Okur Gezer Yazar" Projesi Kitap Okuma Yarışması Tamamlandı

Muğla Okur Gezer Yazar Projesi Kitap Okuma Yarışması İl finali sonuçları açıklandı.

MESLEK LİSESİNDE ÜRETİLDİ, MUĞLALI KADINLAR DOKUDU

Muğla'nın Menteşe ilçesinde genç-işsiz kadınlara yönelik mesleki eğitim-gelişim çerçevesinde dokuma öğretilirken, kullanılan tezgahlar meslek lisesinde üretiliyor.

GÖNEN, “TÜRK HALKI YÜZLERCE YIL OKUMA YAZMA NEDİR BİLMEDEN YAŞAMIŞTIR”

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Fethiye Şub. Bşk. Avukat Ali Gönen,  öğretmen okullarının 175. kuruluş yıldönümü hakkında bir yazı yayınladı.

İSTİKLAL MARŞIMIZI GÜZEL OKUYAN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Seydikemer’de 12 Mart İstiklal Marşımızın kabulünün 102. Yılı ve İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, “İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.

İSTİKLAL MARŞI’NI GÜZEL OKUMA YARIŞMASINI ERDOĞAN KAZANDI

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü vesilesiyle İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma yarışması düzenlendi. 

OKUMA YAZMA BİLMİYOR AMA İSTİKLAL MARŞI'NIN 10 KITASINI EZBERE OKUYOR

Muğla'da henüz okuma yazma bilmeyen ve İstiklal Marşı'nın on kıtasını ezbere okuyan 6 yaşındaki Ada Türk, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından plaket ile ödüllendirildi.

KÖYCEĞİZLİ CEYLAN OKUDUĞU EZAN İLE İL ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Hüseyin Ceylan ezan okuma yarışmasında il üçüncüsü oldu.