Önemli Haberleri

Önemli Haberleri

Single atlayış yapan Rus pilot pistin 30 metre altına düştü

 Dünyanın en önemli paraşüt atlama alanlarından Fethiye Babadağ’da 1200 pistinden atlayış gerçekleştiren Rus kadın pilot yaralandı.

Fethiye, Antalya Turizm Fuarı’nda Tanıtılacak

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) sekretaryasını yürüttüğü Fethiye Turizm Konseyi Nisan ayı toplantısı, Fethiye Belediyesi ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıda önemli tur operatörleri, oteller ve acenteleri bir araya getirerek, doğrudan pazarlamaya yönelik etkin bir fuara dönüşen Antalya Turizm Fuarı’nda Fethiye destinasyonunun tanıtılması kararlaştırıldı. Konseyde ayrıca 2024 turizm sezonuna yönelik Fethiye Belediyesi’nin sorumluluk alanına giren önlem ve çalışmalar hakkında konsey üyelerinin görüş ve önerileri alındı.

Beydağı, ‘Kan bağışı çok önemli’

Kan, sürekli bir ihtiyaç… Sadece 10 dakika süren bir işlemle alınan kan, hastaları hayata bağlıyor. Bağış yapmak isteyenlerin en yakın noktadaki Türk Kızılay kan merkezine gitmesi yeterli.

Açık alanda durmayın! Fethiye’ye çöl tozu geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) önemli bir uyarı geldi! Yapılan son değerlendirmelere göre, 24 Nisan 2024 Çarşamba günü Fethiye’de yer yer toz taşınımı bekleniyor. Bu durum, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yol açabilir.

Yiğit, ‘Ülkemizin Tanıtımı İçin Gerçekten Çok Önemli’

Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda açıklamada bulundu.

Erçevik, ‘Önemli bir etkinlik’

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu yarış direktörü Mutlu Erçevik, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Fethiye-Marmaris etabı programı hakkında açıklamalarda bulundu.

Fethiye Çalış Plajında Deniz Keyfi

Muğla'nın önemli turizm bölgelerinden olan Fethiye'de, yağmurun ardından Pazar günü güneşli havayı görenler rüzgârlı havaya rağmen Çalış Plajı'nda yoğunluk oluşturdu.

Ören kanalizasyon çalışmasının 25 bin metresi tamamlandı

 Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Gökova Körfezinin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Milas’ın Ören Mahallesinde başlatılan kanalizasyon hat çalışmaları devam ediyor. Ören’de yapılan kanalizasyon hattı ile bölgenin doğasının korunması amaçlanıyor.

13. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali sayılı günler kaldı

Fethiye’nin önemli festivallerinden olan 13. Yeşilüzümlü yöresi, dastar ve kuzugöbeği mantar festivali, 19-20-21 Nisan tarihlerinde yapılacak.

İl Başkanı Koylu’dan Yerel Seçim Değerlendirmesi

Muğla'da ve Türkiye genelinde gerçekleşen 2024 Yerel Seçimleri, demokratik sürecimizin önemli bir kilometre taşı oldu. Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Muğla İl Başkanı Atınç Koylu, seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bodrum turizm sezonuna hazırlanıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum’un en önemli sorunlarından kanalizasyon, atıksu arıtma tesisleri, terfi merkezleri ve istasyonları, içme suyu hatları gibi birçok farklı proje tamamlanarak Bodrum halkının hizmetine sunuldu.

Kökten, “İl Olma Konusunda Önemli Aşama Kat Ettik”

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, yerel seçimler öncesinde ekibi ile birlikte Nif Mahallesi’ni ziyaret etti. Başkan Adayı Kökten, “Nif’in çok büyük hizmete ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

Kökten, “4 Yıldan Bu Yana Yatan Bir Belediye Var”

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten Yenievler Mahallesinde düzenlenen halk buluşmasında, mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Kökten "Fethiye'nin il olması için söz aldım. Türkiye'de 19 ilçe il olacak. Ancak il olmak için müracaat eden 27 ilçe var. Önemli olan bu 19 ilçenin içinde yer almak” dedi. Bunun yanında 2025 yılında Fethiye bölgesine doğal gaz geleceğini hatırlatan, Başkan adayı Kökten "İmar planını tamamlamayan yerler, doğalgaz hizmetinden faydalanamıyor" diye konuştu.

Muğla'da Geleneksel Türk Okçuluğuna Büyük İlgi

Muğla’da geleneksel Türk okçuluğu, çocukların ve gençlerin ilgi gösterdiği önemli bir spor dalı haline geldi.

Kökten, Fethiye’de 12 Ay Turizm İçin Adımını Attı

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, göreve seçilmeden hizmetlerin hayata geçirilmesinde önemli rol oynuyor. Turizmin 12 aya yayılması için projeler hazırlayan Başkan Adayı Kökten, Fethiye Kalesi’nin restorasyonu ile ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüştüğünü söyledi.

Ören kanalizasyon çalışmasının yüzde 53’ü tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Gökova Körfezinin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Milas’ın Ören Mahallesinde başlatılan kanalizasyon hat çalışmaları devam ediyor. Ören’de yapılan kanalizasyon hattı ile bölgenin doğasının korunması amaçlanıyor.

Kökten, “Doktorlar Hayatımızın Önemli Bir Parçası”

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten ve beraberindeki heyet, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Fethiye Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti.

Kökten, “Tersane Ekonomimize Önemli Katkı Sağlıyor”

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, tersane esnafını ziyaret ederek sorunları dinledi. Tekne imalatı ile bu bölgenin ekonomiye katkı sağladığını belirten Kökten, yeni tersane projesinin de ilgiyle karşılandığını söyledi.

Milletvekili Otgöz: Aydın Ayaydın Başkanımız ve 13 Dev Adamla Muğla’da Tarih Yazacağız

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, saha çalışmalarına Köyceğiz ve Dalaman’da devam etti. Ayrıca Milletvekili Otgöz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla “Başta aile olmak üzere toplumun en önemli yapı taşı olan, hayatımızın her anını daha özel kılarak güzelleştiren tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.” İfadelerini kullandı.

Muğlaspor yönetiminden maça davet

Bölgesel Amatör Lig 5'inci Grupta mücadele eden Muğlaspor, bu hafta sonu en önemli maçına çıkıyor. 43 puanlı Muğlaspor, Pazar günü 42 puanlı ikinci sıradaki Manavgat Belediyespor'u Muğla Atatürk Stadyumu'nda konuk edecek.

Fethiye’de şap hastalığı ile mücadele sürüyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde şap hastalığı ile ilgili aşılama çalışmaları devam ediyor.

“Hedefimiz Marmaris’i Sağlık Ve Kış Turizminde Önemli Bir Konuma Taşımak”

Kızılbük GYO uzmanlığıyla yükselen Kızıbük Thermal Wellness Resort, Türkiye’nin en önemli turizm yatırımlarından biri olarak öne çıkıyor. Sadece yaz sezonunda değil yılın 365 günü açık olacak termal tesis, bölge halkının istihdamına katkı sağlarken tatilde sağlığa yatırım yapanların da tercihi olacak.

Özmen, ‘3 puanı almayı bildik’

Zorlu Menemen FK karşılaşmasından evinde 3 puan alan Fethiyespor’da yüzler gülüyor. Karşılaşmada önemli müdahalelerde bulunan Sezer Özmen, zorlu mücadeleyi değerlendirdi.

Ören Kanalizasyon Çalışmasının Yüzde 50’si Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Gökova Körfezinin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Milas’ın Ören Mahallesinde başlatılan kanalizasyon hat çalışmaları devam ediyor. Ören’de yapılan kanalizasyon hattı ile bölgenin doğasının korunması amaçlanıyor.

Başkan Adayı Tosun “EMITT Fuarı, Doğu Akdeniz’in En Önemli Turizm Fuarıdır”

İstanbul’da düzenlenen 27. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) etkinliğine katılım sağlayan AK Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, organizasyon ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Muğla’da ‘Karya’nın Hazinesi Defne’ Bahçeleri Kuruluyor

Tıbbi aromatik bitkiler üretiminin önemli merkezlerinden Muğla’da Tarım ve Orman Bakanlığının ‘Tıbbı, Aromatik ve Boya Bitkilerinin Üretiminin Yaygınlaştırılıp Geliştirilmesi’ projesi çerçevesinde yeni tıbbi ve aromatik bitki fidanı dağıtımları İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından devam ediyor.

Aras, “Muğla’nın turizmdeki yeri çok önemli”

Bu yıl 27. kez düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) organizasyonuna katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, “Muğla’yı çok iyi tanıyoruz” diye konuştu.

Uysal, “EMITT önemli bir fuar”

Dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 27. kez kapılarını açtı. TÜRSAB Batı Akdeniz BTK Başkanı Özgen Uysal da fuarda yer aldı.

Milas Kültür Merkezi Yapımına Başladı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün vaatlerinden biri olan ve yakında temel atma töreni yapılacak Milas Kültür Merkezi için Büyükşehir Belediyesi yapım çalışmalarına başladı. 203 Milyon 853 Bin TL yatırımla hayata geçirilecek proje ile kültür ve sanatın şehri Milas önemli bir merkez kazanacak.

Fethiye EMITT 2024 Fuarında Yerini Alıyor

Dünyanın en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Fethiye; Londra ve Berlin ile beraber Avrupa’nın en büyük turizm fuarlarından birisi olarak gösterilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) yerini almak için hazırlıklarını tamamladı.