Ördek Haberleri

Ördek Haberleri

Fethiye Ördek Adası Ve Kuş Cenneti'nde Temizlik Çalışması Yapıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Ördek Adası ve Çalış Kuş Cenneti'nin etrafı öğrenciler, gönüllü vatandaşlar ve belediye çalışanlarıyla birlikte temizlendi.

Belediyeden Öğrenciler İçin Sinema Günleri

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen kurslarda eğitim alan öğrenciler için sinema günleri organize edildi.

Fethiye Ördek Adası’nda Temizlik

Fethiye’nin önemli noktalarından olan Ördek Adası ve Kuş Cennetinde temizlik yapıldı. Etkinlikte deniz kenarına atılmış, cam ve plastik şişe, poşet, alkol şişeleri, ambalaj atıkları gibi birçok çöp toplandı.

Fethiye Ördek Adası’nda Renkli Görüntüler

Fethiye Sahil Bandı’nın bitişinde bulunan Fethiye Ördek Adası’nda ördekler renkli görüntüler oluşturdu. Ördek Adası’ndaki ördek görüntüleri vatandaşlar tarafından da tebessümle karşılanıyor.

Ördek Adası’nda çevre temizliği yapıldı

Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Ördek Adası’nda çevre temizliği etkinliği yapıldı.

Güzel hava ördeklere yaradı

Yeni yılın ilk pazarında güzel havayı fırsat bilen Fethiyeliler soluğu sahil kenarlarında aldı. Kimileri yürüyüş yapıp temiz hava alırken, çocuklar bol bol gülüp eğlendi. Güzel havadan en çok nasiplenen ise ördekler oldu

Ölüdenizli turizmciler umutlu

17 günlük kapanmanın ardından beklenen normalleşme sürecinden Ölüdenizli turizmciler umutlu. Bu kapanma süreci içerisinde tesislerini sezona hazırlayan turizmciler sektördeki aşılanmanın hızlanması ile birlikte yurt dışından uçaklarında sefere başlaması ile canlı bir sezon beklediklerini ifade ediyorlar. Ölüdeniz La Boutigue Maya Hotel sahibi Turizmci Muhammet Kökten, “Pandemi nedeni ile ilgili uygulanan bu tam kapanma sonucunda vakalar ne kadar düşecek o çok önemli. Beklentileri karşılarsa Ölüdeniz’de Haziran ayı gibi otellerin geneli açmayı düşünüyor” dedi.

Ördeklerin ayrılamadığı mekan

Fethiye’de pek çok vatandaş adeta terapi olarak gidip, burada bulunan başta ördek olmak üzere farklı tür kuşları besliyor. Son zamanlarda denizinde çekilmesi ile ördeklerde azalma olduğu gözlenirken, deniz ve çevresinin sık sık temizlenmesi gerektiği belirtiliyor. Çoluk çocuk 7’den 70’e hemen herkesin mutlaka uğrak yeri olan Şehit Fethi Bey Parkı yakınındaki Ördek Adası çevresi için çevre sakinleri tarafından ilgi bekleniyor.

Azmak’taki ördekleri Jandarma besledi

Ula’nın Akyaka Mahallesi Kadın Azmağında yaşamlarını sürdüren kaz ve ördekler hafta sonlarında Akyaka Jandarma Karakol ekipleri tarafından beslendi.

İşler yavaşlayınca kuşları beslemeye başladılar

Fethiye’de her hafta kurulan Salı Pazarı’nda esnaflar, pandemi nedeniyle işleri yavaşlayınca, Devlet Su İşleri (DSİ) kanalında kuşları beslemeye başladılar. Ördeklere ve martılara ekmek atarak adeta terapi olduklarını belirten esnaflar ve vatandaşlar, tüm halkın bu bölgede kuşları besleme faaliyetine destek olmasını istediler.

Azmak'ın Sembolleri MUÇEV tarafından beslendi

Muğla- Akyaka’da Azmak Deresinin sembolleri olan ördekler çevredeki restoranlar korona virüs nedeniyle kapanınca ortada kaldı. Ördeklerin imdadına MUÇEV ekipleri yetişti. Maske ve eldivenli MUÇEV ilgilileri ördekleri ekmekle beslediler.