Ören Haberleri

Ören Haberleri

MUSKİ’de Şengül dönemi başladı

Muğla Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlünde görev devir-teslim töreni gerçekleştirildi. 10 yıldır MUSKİ Genel Müdürlüğünü yürüten Baki Ülgen emekliye ayrıldı.

MSKÜ'de Korolar Şenliği ödül töreni ile tamamlandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ev sahipliğinde düzenlenen ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen 2’inci Muğla Korolar Şenliği, muhteşem bir ödül töreniyle sona erdi.

'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli', Muğla'daki eğitim yöneticilerine tanıtıldı

Millli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Türk eğitim sisteminde köklü değişiklikler öngören "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli", Muğla'daki eğitim yöneticilerine tanıtıldı.

Hemşirelik Haftası etkinlikleri başladı

12 Mayıs Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından açılan stantta boy, kilo, tansiyon ve ateş ölçümü yapılıyor.

Fethiye’de yalnızca bir dilim karpuzun fiyatı görenleri hayrete düşürdü!

Muğla’nın Fethiye ilçesinde her Salı günleri kurulan Fethiye Salı Pazarı’nda karpuzun fiyatını görenler hayrete düştü. Bakın Fethiye Salı Pazarı’nda karpuzun dilimi kaç lira? Kilosu kaç lira? Siz değerli okuyucularımız için öğrendik..

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni adaylarına görev eğitimi

 MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü tarafından “Resmi Bayram, Tören ve Kutlama Programlarının Hazırlanmasında Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeninin Görevleri” etkinliği düzenlendi.

Köyceğiz’de Müftülük personeline ilk yardım eğitimi verildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde ilk yardım eğitimi alan Kur’an kursu öğreticileri, sertifikalarını aldılar.

Datça’da 2 bin 500 yıllık hayal, temsili olarak gerçeğe dönüştürüldü

Ege ile Akdeniz’in birleşme noktası olan Muğla’nın Datça ilçesinde su testilerine doldurulan ve Akdeniz’den Ege’ye sembolik olarak taşınan deniz suyu, düzenlenen törenle Ege Denizi’ne döküldü.

Bodrum’u heyecanlandıran yarış sona erdi

 Muğla’nın Bodrum ilçesinde 3 gün boyunca süren otomobil yarışında Ali Türkkan-Oytun Albayrak Genel klasman 1’incisi oldu. Karya Otomobil Spor Kulübü (KAROSK) tarafından düzenlenen Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu. 7’den 70’e insanların akın ettiği yarışlar ödül töreniyle sona erdi. Jandarma 185. yılına özel etabında en iyi zamanı yapan Türkkan-Albayrak, jandarma özel ödülünü de kazanırken, ekip aynı zamanda sınıf 3 birinciliğinin de sahibi oldu.

Budama Eğitimlerinin Sertifikaları Törenle Verildi

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün “Ata Tohumları Toprakla Buluşuyor Projesi” kapsamında üreticilere “Meyve Ağaçlarında Budama” eğitimi verildi. Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Mart ayı içerisinde verilen eğitimi tamamlayarak sertifikaya hak kazanan 20 çiftçi, belgelerini bugün düzenlenen törenle İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak’tan aldı.

Çelenk Sunma Töreni Yapıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Teşkilatı tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunum töreni yapıldı.

Fethiye Çalış Plajında Deniz Keyfi

Muğla'nın önemli turizm bölgelerinden olan Fethiye'de, yağmurun ardından Pazar günü güneşli havayı görenler rüzgârlı havaya rağmen Çalış Plajı'nda yoğunluk oluşturdu.

Voleybol turnuvasında şampiyonlar belli oldu

Seydikemer Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen voleybol turnuvasında dereceye giren okullara ödülleri düzenlenen tören ile verildi.

Muğla'da 1'inci Uluslararası Nefesli Halk Çalgıları Sempozyumu Açılış Töreni İle Başladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından 18-20 Nisan tarihlerinde 1'inci Uluslararası Nefesli Halk Çalgıları Sempozyumu açılış töreni gerçekleştirildi.

Ören kanalizasyon çalışmasının 25 bin metresi tamamlandı

 Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Gökova Körfezinin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Milas’ın Ören Mahallesinde başlatılan kanalizasyon hat çalışmaları devam ediyor. Ören’de yapılan kanalizasyon hattı ile bölgenin doğasının korunması amaçlanıyor.

CHP ilçe binasında bayramlaşma töreni

Ramazan Bayramı sebebiyle Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Teşkilatı'nda bayramlaşma merasimi düzenlendi.

Emniyet Müdürü Dadaşoğlu, “Tek silahımız güler yüzümüz, şefkatimiz”

Fethiye’de Türk Polis Teşkilatının 179'uncu kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası dolayısıyla tören düzenlendi. Törende konuşan Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu “Bizim polis olarak görevimiz gönüllere girmektir. Olayları önlemek asıl amacımızdır. Bizim tek silahımız güler yüzümüz ve şefkatimiz” dedi. 

Başkan Ünlü'den, Başkan Aras'a tebrik

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, devir teslim törenine katılarak görevi devralan Muğla Büyükşehir Belediye (MBB) Başkanı Ahmet Aras’ı tebrik etti.

MSKÜ Rektörü Kaçar Filistinli öğrencilerle iftarda buluştu

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Üniversitenin çeşitli bölümlerinde öğrenim gören Filistinli öğrencilerle iftar programında bir araya geldi.

Köyceğiz Belediyesinde devir teslim töreni gerçekleşti

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen Ali Erdoğan, Köyceğiz Belediyesinde Belediye Başkanlığı görevini devraldı.

MSKÜ Rektörü Kaçar Filistinli öğrencilerle iftarda buluştu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Üniversitenin çeşitli bölümlerinde öğrenim gören Filistinli öğrencilerle iftar programında bir araya geldi.

Fethiyespor 91. yıldönümünü kutladı

23 Mart 1933’te kurulan Fethiyespor, 91. Yıldönümünü Beşkaza Meydanı’nda sade bir çelenk sunma töreni ile gerçekleştirdi.

Yatağan’da gelir getirici fidan dağıtımı

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri fidan dağıtım törenleri ile başladı.

Marmaris Belediyesi yaz sezonu hazırlıklarına başladı

Marmaris Belediyesi yaz sezonu öncesi hazırlıklara başladı. Destek Hizmetleri Müdürlüğü kış sezonunda yıpranan ve zarar gören bankları bakıma aldı.

Fethiye Belediyesi'nden Karaçulha'ya yeni hizmet

Fethiye Belediyesi, bölge vatandaşlarının talepleri doğrultusunda, Karaçulha mahallesinde yeni bir park ve taziye evi açıyor. Park ve taziye evinin açılış töreni, 20 Mart 2024 Çarşamba günü saat: 15.30’de, Karaçulha Mahallesi Eren Caddesi’nde gerçekleştirilecek.

Otizm Parkının Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Fethiye Belediyesi Niyazi Mete Otizm Parkı’nın temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, “Dünyada 38 bebekten birisi otistik doğuyor. Bölgemizde bin 500’e yakın otistik çocuğumuz var” şeklinde ifadeler kullandı.

Kökten, Anma Programına Katıldı

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten ve beraberindeki heyet, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi 109. yıldönümü kapsamında düzenlenen törenlere katılım sağladı.

Fethiye’de Çanakkale Zaferi'nin 109. Yılı Kutlandı

Fethiye'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yılı tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Babataşı Mahallesine Yeni Park

Fethiye Belediyesi, ilçedeki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyor. Belediyenin Babataşı mahallesinde 3 dönümden büyük bir alanda yaptığı, içinde basketbol sahası, çocuk oyun grubu, 1636 çeşit bitki, 1546 metrekare çim alan ve çeşitli sosyalleşme alanlarının yer aldığı parkın açılışı törenle gerçekleşti.

Babataşı Parkı Cumartesi Günü Açılıyor

Fethiye Belediyesi, Babataşı mahallesinde yeni bir parkı halkın kullanımına açıyor. Parkın açılış töreni, Cumartesi günü saat: 16.00’da, 724. sokakta gerçekleştirilecek.