Oyun, Haberleri

Oyun, Haberleri

Oyun Aynı Oyun, Senaryo Aynı Senaryo!

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, rakipleri tarafından yapılan algı oyunlarıyla ilgili bir vatandaşın sorusunu cevaplandırdı.Vatandaşın "Başkanım, seçime bir hafta kala çekileceğiniz dedikodusu yapıp milletin aklını karıştırıyorlar. Biz inanmıyoruz da, sizden de duymak istiyoruz" sorusuna Saatcı net cevap verdi. Seçimi kaybetme korkusu yaşayanların her seçim öncesinde böyle söylemler geliştirerek aciziyetlerini ortaya koyduğunu söyleyen Saatcı, "Allaha şükürler olsun şimdiye kadar çıktığımız hiçbir yoldan geri adım atmadık. 1 Nisan’dan sonra da Sizlere hizmetkârlık yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Korkmazgil, “Bu oyun için uzun süre hazırlandık”

Fethiye Belediyesi katkılarıyla Özer Olgun Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Neye Niyet Neye Kısmet” adlı oyun, seyircilerden tam not aldı.

Bodrum'da ünlü tiyatro oyunu seyirciyle buluşuyor

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Türkiye genelinde büyük ilgi gören oyunu "Ben Frida Kahlo: Otoportre" ile tiyatro severleri buluşturuyor.

Okul bahçeleri oyun alanlarına dönüşüyor

Muğla genelinde okul bahçelerinde oluşturulan ‘Oyun, spor, eğitim ve sosyokültürel’ alanlar sayesinde, öğrenciler hem eğleniyor, hem de spordan sanata birden fazla alanda destekleniyor.

 “Ben Anadolu” oyunu Stratonikeia’da Sergilendi

22 Temmuz Cumartesi akşamı Stratonikeia Antik Tiyatrosunda Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle, İş Sanat Antik Sahne etkinlikleri çerçevesinde Ayça Bingöl “Ben Anadolu” oyunu sergilendi. 

2 Farklı Oyun, 2 Farklı Konu…

Milas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı başında başlayan Yaratıcı Drama Atölyesi, sahneleyeceği iki oyunla muhteşem bir kapanış yapacak.

2 Farklı Oyun, 2 Farklı Konu

Milas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı başında başlayan Yaratıcı Drama Atölyesi, sahneleyeceği iki oyunla muhteşem bir kapanış yapacak.

‘HANGİSİ BABASI’ MENTEŞE’DE TİYATRO SEVERLER İLE BULUŞUYOR

Menteşe Belediye Tiyatrosu tarafından ücretsiz olarak sahnelenecek olan ‘Hangisi Babası' isimli komedi türündeki oyun, 6 Aralık 2022 Salı günü saat 20.00'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde tiyatro severler ile buluşacak.

MUĞLALI BİSİKLETÇİLER TÜRKİYE İKİNCİSİ

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından Alanya da düzenlenen Bisiklet Turkiye Şampiyonasında Nurettin Emre Oruç, Barış Akkoyun, Mevlüt Emre Özkurt ve Fatih Güngör den oluşan Muğla Karya GSK Bisiklet Takımı Türkiye 2.si oldu.

Pantomim oyunu ilgiyle izlendi

Fethiye Belediyesi tarafından organize edilen, İlker Kılıçer’in ‘Mimdo’nun aradığı’ isimli pantomim oyunu, Şehit Fethi Bey Parkı’nda çocuklarla buluştu.

“Suretleri Kadının” Büyük İlgi Gördü

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde “Suretleri Kadının” oyunu sahnelendi. Özer Olgun Kültür Merkezinde sahnelenen oyun, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

“Papaz Kaçtı” İzleyicisini Kahkahaya Boğdu

Menteşe Belediye Tiyatrosu tarafından sahneye konulan “Papaz Kaçtı” komedi oyunu izleyenleri kahkahaya boğdu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi Yıldız Kenter Sahnesinde oyuncularının etkileyici performansıyla izleyiciyle buluşan oyun, Menteşeli tiyatro severler tarafından ayakta alkışlandı.

Ortaca kırsal mahalleye dönmek istiyor

Ortaca’da, Büyükşehir Belediyesi yasası gereği Köy statüsünden çıkarak Mahalleye dönüşen 13 köyün, kırsal mahalleye dönmesini sağlayan yasadan yararlanmak için Ortaca Belediyesi’ne yapılan müracaatın süreci devam ediyor.

Menteşe Belediye Tiyatrosu’ndan çocuklara yarı yıl tatili hediyesi

Menteşe Belediye Tiyatrosu okulların yarıyıl tatiline girmesi ile birlikte perdelerini çocuklar için açtı. Menteşe Belediye Tiyatrosu tarafından Ayhan İçöz Salonunda 2 seans sahnelenen ‘Oyuncaklar Dünyası’ adlı müzikli oyunu çocuklar aileleriyle birlikte ilgiyle izledi. 

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu perdeyi açtı

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) perdelerini Kocasını Pişiren Kadın oyunu ile açtı.

Bir batında 7 kuzu doğuran koyun şaşırttı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Halil İbrahim ve Saliha Demirci çiftine ait koyun, bir batında 7 kuzu doğurdu.

"Ocaktabul" oyunu ile eğlenerek öğrenecekler 

Ülkü Ocakları Muğla İl Başkanı Burak Demirel, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından hazırlanan “Ocaktabul” kutu oyununun Ülkü Ocakları’ndan temin edilebileceğini duyurdu.

OTEL ÇALIŞANLARINA HİJYEN EĞİTİMİ

Covid-19 salgını nedeniyle ülkemizde geç başlayan turizm sezonunda, tüm sektör çalışanlarının almak zorunda olduğu “Hijyen Eğitim Sertifikası” için eğitimler Fethiye’de de başladı. Ensa Endüstriyel Temizlik Ürünleri Şirketi tarafından Fethiye Turizm Otelcilik ve Uygulama Oteli Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime konaklama sektörü çalışanları katıldı. Yoğun ilgi gören seminerde katılımcılar maskeli olarak sosyal mesafe kurallarına göre otururken eğitmen Orkan Akkoyun, Covid-19 tedbirlerinin nasıl uygulanacağını örneklerle anlattı.

Sobe Kreş Gündüz Bakım Evi Açıldı

Sevgi, Oyun, Bilgi ve Eğlence’nin baş harflerinden oluşan Sobe Kreş ve Gündüz Bakım Evi Fethiye’de; hizmete başladı. 2 ve 6 yaş arası çocuklar için Kreş ve Gündüz Bakım Evi hizmeti veren Sobe Ana Okulunun en büyük özelliği; Montessori eğitim atölyesinin bulunması... Fethiye’de yaşayan çocuklar için “Montessori Eğitim Atölyesi” kazandıran Sobe Kreş kapılarını ilk defa gazetemiz muhabirine açtı.