Sobe Kreş Gündüz Bakım Evi Açıldı

Sevgi, Oyun, Bilgi ve Eğlence'nin baş harflerinden oluşan Sobe Kreş ve Gündüz Bakım Evi Fethiye'de hizmete başladı. 2 ve 6 yaş arası çocuklar için Kreş ve Gündüz Bakım Evi hizmeti veren Sobe Ana Okulunun en büyük özelliği Montessori eğitim atölyesinin bulunması... Fethiye'de yaşayan çocuklar için 'Montessori Eğitim Atölyesi' kazandıran Sobe Kreş kapılarını ilk defa gazetemiz muhabirine açtı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Sevgi, Oyun, Bilgi ve Eğlence’nin baş harflerinden oluşan Sobe Kreş ve Gündüz Bakım Evi Fethiye’de;   hizmete başladı. 2 ve 6 yaş  arası çocuklar için Kreş  ve Gündüz Bakım Evi hizmeti veren Sobe Ana Okulunun en büyük özelliği; Montessori eğitim atölyesinin  bulunması... Fethiye’de  yaşayan çocuklar için “Montessori  Eğitim  Atölyesi”  kazandıran  Sobe Kreş  kapılarını ilk defa gazetemiz muhabirine açtı.

 

Gazetemiz muhabirinin sorularına yanıt veren Sobe  Kreş ve Gündüz Bakım Evi kurucu müdürü ve Psikolojik Danışman Zekiye Birsen Yücel açıklamasında “2-6 yaş arası çocuklarımıza okul öncesi  güzel ve kaliteli bir eğitim vermek amacıyla Sobe Kreş ve Gündüz Bakım evini hizmete açtık. Bildiğiniz gibi okul öncesi eğitim çok önemlidir.  Çünkü; bu dönem çocuklarımızın en hızlı bir şekilde geliştiği ve öğrenmeye son derece açık olduğu çok önemli bir dönem olmaktadır. Bu amaçlarla; Sobe Kreş ve Gündüz Bakım Evini hizmete açtık. En önemli farkımız kreşimizde Montessori  Eğitim Atölyesinin bulunmasıdır” dedi. Gazetemiz muhabirinin sorması üzerine Zekiye Birsen Yücel “Son yıllarda ülkemizde adını sıkça duymaya başladığımız, ana okullarında uygulanan bu eğitim metodu; çocuğun, bireysel beceri ve ilgi alanları ile karakteri göz önüne alınarak, uygun ortam sağlayıp çocuğun bu ortamda kendi kişisel öğrenme hızında, hiç bir baskı uygulanmadan, kendi merakları ve istekleri doğrultusunda, sebep-sonuç ilişkisi üzerinden öğrenmesini sağlamaktır.  Çocuğa özgürlük tanıyan, kişiliğinin gelişim sürecini destekleyen bu eğitimi;  dünyaya kazandıran ilk İtalyan kadın doktor ve pedagog Maria Montessori olmaktadır” dedi. Konuşmasına devam eden Yücel “Kreşimizin en büyük özelliği Montessori Atölyesinin bulunmasıdır. Bunun haricinde kreşimizde; cimlastik, drama, satranç, müzik ve orff, görsel sanatlar, çevre ve doğa, İngilizce ve spor eğitimleri vermekteyiz” dedi.  Yücel; çocuklarımıza öğrenmeyi ve okulu sevdiren eğitim sistemimiz ile tanışmak isteyen tüm anne ve babaları okulumuza bekliyoruz, diyerek sözlerine son verdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN