Peyzaj Haberleri

Peyzaj Haberleri

İTÜ Peyzaj Mimarlığı öğrencileri, Halikarnassos Surları'nda

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Peyzaj Mimarlığı son sınıf öğrencileri, dönem boyunca arkeo-peyzaj alanında çalışacakları Bodrum'a, teknik gezi gerçekleştirdi.

Başkan Gümüş: ‘Kültürel mirasımıza sahip çıkıyoruz’

Menteşe Belediyesi tarihi yapıları restore ederek kentin kültürel mirasına sahip çıkıyor. Menteşe’de 400’e yakın tescilli sivil mimarlık örneği taşıyan yapılara her geçen gün yenilerini ekleyen Menteşe Belediyesi, bugüne kadar 4 tarihi yapıyı restore ederek kültür turizmine kazandırdı.

Milas'ın Tarih Kokan Mahallesi Kapıkırı’nda Büyük Proje Başladı

Milas Belediyesi, Muğla'nın Milas İlçesi'ne bağlı Kapıkırı Mahallesi'nde, Zeytintepe Mevkii'nde bulunan 5 bin metrekarelik alanda önemli bir restorasyon ve çevre düzenleme projesine başladı. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü KUDEB Şefliği bünyesinde hazırlanan proje; otopark alanı, ziyaretçi ihtiyaç üniteleri, gölgelikli çok amaçlı sosyal etkinlik alanları, seyir terası, rekreatif amaçlı iskele ve peyzaj düzenlemeleri ile bölge turizmine büyük katkı sağlayacak.

Menteşe Kent Meydanı Vatandaşlara Hizmet Vermeye Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe ilçesinde yapımı tamamlanan Menteşe Belediyesi tarafından peyzaj düzenlemeleri, meydan içerisindeki kafe ve dükkânların kiralanması süreci tamamlanan Kent Meydanı Muğlalıların buluşma noktası olmaya devam ediyor.

Milas’ta Sis Etkili Oldu

Muğla'nın Milas ilçesinde sabah saatlerinde sis etkili oldu

Dev saksılar ilgi çekti

Marmaris Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Kemal Seyfettin Elgin Bulvarı üzerinde yeni bir peyzaj çalışmasına imza attı. Yeşil renge boyanan ve ışıklandırılan dev saksılar ilgi çekti.

MARMARİS'TE PALMİYELER TOPRAKLA BULUŞTU

Muğla'nın Marmaris ilçesi İçmeler Atatürk Caddesi'nde yürütülen üst yapı yenileme çalışmalarında peyzaj aşamasına geçildi. Ana arter üzerine toplam 14 palmiye ağacı dikildi.

AMFİ TİYATRO SAHİPSİZ KALDI

Fethiye Limanı’nın karşısında bulunan tarihi Telmessos Amfi Tiyatrosu restorasyon çalışmaları yarım kaldı. Telmessos Amfi Tiyatrosu’nun restorasyon ve onarım işi 2012 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 4 milyon 522 bin 814 lira 53 kuruş bedelle Ace İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne verilmişti. Çıkan anlaşmazlıklardan sonra mahkemeye taşınan süreç tamamlanamadığı için tarihi bir güzellik olarak turizme kazandırılması beklenen Amfi Tiyatro yarım kaldı.

Marmaris’te sahili palmiyeler kaplayacak

Marmaris Belediyesi, çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede Uzunyalı sahili boyunca 85 adet palmiye ve yaklaşık 10 bin adet zakkum dikimi başladı.

Bakım ve budama çalışması

Belediye ekipleri tarafından düzenlenen yeşil alanlarda bakım ve budama çalışmaları devam ediyor.

Dalyan Kanalı’nda Tartışmalar Bitmiyor

Ortaca İlçesi’ne bağlı Dünya’ca ünlü Dalyan Mahallesi’nde Ortaca Belediyesi ve Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı işbirliği ile yapılmakta olan Dalyan Kanalı Kıyı Kenar Peyzaj çalışmasına bazı yerel medya organları,bazı sivil toplum kuruluşları ,CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan ve CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan eleştirilerde bulunmuştu.Yapılan eleştirilere Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir ve DOKTOB(Dalman Ortaca Köyceğiz Turizm Otelciler Birliği) Başkanı Yücel Okutur ulusal medyadan cevap verdi.

Tezcan “Dalyan kanalı katlediliyor”

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Evren Tezcan Ortaca Belediyesi tarafından Dalyan Kanalı’nda sazlıkların üzeri şu anda kaya dolgu ile kapatılarak yapılan peyzaj çalışmasını eleştirdi.Tezcan Ortaca Belediyesi’nin doğa katliamı yaptığını söyledi.

Peyzajda su tasarrufu hedefleniyor

Bodrum Belediyesi, ilçe girişi ana arterleri, refüjleri, ana yol üzeri kavşakları ve caddeleri mevsimlik çiçekler ile donatıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kış ayları yaklaşırken düzenleme ve peyzaj çalışmaları kapsamında yaz aylarında güneşe, kış aylarında ise soğuklara dayanıklı bitkilerin dikimine başladı.

Peyzaj ve çevre düzenleme işi yaptırılacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Orman İşletme Müdürlüğü-Dalaman Diğer Özel Bütçeli Kuruluşlar Orman Genel Müdürlüğü tarafından, Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü Toplu Koruma Lojmanlarının Peyzaj ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Bodrum belediyesi kendi mobilyasını üretiyor

Bodrum Belediyesi, ilçe genelindeki hizmet binalarında ve peyzaj düzenlemelerinde kullanılan mobilyaların üretimini kendi atölyelerinde gerçekleştiriyor.

Bodrum’u güzelleştirmek için kendileri yetiştiriyor

Bodrum Belediyesi, peyzaj düzenlemelerinde olanakları verimli kullanmak adına Ortakent-Yahşi ve Umurça Mahallelerinde bulunan kapalı üretim seralarında çiçek ve bitkiler yetiştiriyor. Bu çalışmasıyla belediye, hem kenti güzelleştiriyor hem de bütçede tasarruf sağlıyor.

Yerleşke peyzaj düzenleme işi yaptırılacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü, tarafından, Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü yerleşkesinde peyzaj düzenlemesi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Peyzaj düzenlemesi yaptırılacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Güngören Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından, Hanımeli Konağı Peyzaj Düzenlenmesi Yapım İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Çevre ve peyzaj düzenleme yaptırılacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Yapı İşleri Ve Teknik Daire Başkanlığı Yükseköğretim Kurumları Sakarya Üniversitesi tarafından, Sakarya Üniversitesi Yemekhane Önü Çevre Ve Peyzaj Düzenleme İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Bahriye Üçok Parkı'nda sona gelindi

Fethiye’de Bahriye Üçok Parkı çalışmalarında sona gelindi. Parkın peyzaj ve oturma alanları dışında çalışmaların yüzde 90’ı tamamlandı. Park içerisindeki bazı oyun alanları çocukların kullanımına açıldı. Mahalle sakinleri Bahriye Üçok Parkının eski haline göre çok daha güzel olduğunu belirterek, parkın ışıklandırmaları, oyun alanları, basket ve futbol sahasıyla Fethiye için örnek bir park haline geldiğini belirttiler.

Başkan Gümüş, Yerkesik Kırsal Kalkınma Kooperatifinde incelemelerde bulundu

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş Yerkesik Kırsal Kalkınma Kooperatifi'ni ziyarette atıl vaziyetteki binanın tüm tadilat, bakım, onarım, çevre ve bahçe düzenlemesi ile peyzaj çalışmalarının Menteşe Belediyesi ekipleri tarafından yapıldığını belirtti.

Bulvarda orta refüj ve peyzaj düzenlemesi yaptırılacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Fethiye Belediye Başkanlığı tarafından, Fethiye-Antalya Çevre Yolu Osman Kaya-Fevzi Çakmak-Cumhuriyet Bulvarları Orta Refüj Peyzaj Düzenlemesi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Marmaris Belediyesi’nden motosikletler için cep parkı

Marmaris Belediyesi, Eşref Girginç Parkı'nda peyzaj düzenlemesi başlattı. Bu kapsamda arka taraftaki Mengene Parkı'na da motosikletlerin park edilmesi için cep parkı yapılacak.

Bodrum Belediyesi mobilya üretimiyle tasarruf sağlıyor

Bodrum Belediyesi, ilçe genelindeki hizmet binalarında ve peyzaj düzenlemelerinde kullanılan mobilyaların üretimini kendi atölyelerinde gerçekleştiriyor.

Menteşe Belediyesi’nden Kooperatiflere Destek

Menteşe Belediyesi kırsal kalkınmaya yönelik kurulan kooperatiflere desteklerini sürdürüyor. Yerkesik Kırsal Kalkınma Kooperatifine tahsisi yapılan atıl vaziyetteki binanın tüm tadilat, bakım, onarım, çevre ve bahçe düzenlemesi ile peyzaj çalışmalarını gerçekleştiren Menteşe Belediyesi ‘Aromatik Bitki Yetiştiriciliği’ projesine de destek sağladı.

Kaymakamlık binasının çehresi değişiyor

Yıllardır eski binasında hizmet veren Fethiye Kaymakamlığı, başlanan tadilatla yepyeni bir görünüme kavuşacağı bildirildi. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, “Kaymakamlık binasının iç ve dış kısmı ile bahçede peyzaj düzenlemesi devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığı zaman çok güzel olacağını düşünüyorum” dedi.

Kaymakamlık Binası’nda çevre düzenleme çalışmaları sürüyor

Yıllardır eski binasında hizmet veren Fethiye Kaymakamlığı, başlanan tadilatla yepyeni bir görünüme kavuşacak. Dış cephe ve iç kısımlardaki yenileme çalışmaları aralıksız devam ederken, bahçe kısmında peyzaj düzenlemesi yapılıyor.

Caddeler Renkleniyor

Fethiye Belediyesi, yaz aylarının gelmesiyle birlikte peyzaj düzenlemelerine başladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yol kenarlarında bulunan refüjleri çeşitli bitkilerle renklendiriyor.

Göcek, “Hizmet” Görecek!

Fethiye Belediyesi, Göcek’te sokak güzelleştirme projesi çalışmasına başladı. Göcek gibi dünya markası olan bir beldenin en işlek sokağı olan Çarşı Caddesi’ne, washbeton diye tabir edilen özel taş döşemeleri tamamlandı. Güzelleştirilme çalışmaları kapsamında binaların pastel renklerine boyanması, tabela ve klima ünitesi kirliliğinin ortadan kaldırılması, sokaklara şehir oturma grupları ve peyzaj düzenlemeleriyle yeni bir cazibe merkezi oluşturulması sağlanacak.