Protez Haberleri

Protez Haberleri

Prolikya Ortez Protez Fethiye Açıldı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde hizmet vermeye başlayan Prolikya Ortez Protez uygulama merkezi fiziksel engelli hastaların başka şehirlere gitmesine gerek kalmadan tedavi imkânı sağlıyor.

Güzellik Uzmanlığı Eğitimine Yoğun İlgi

Cilt bakımı, estetik yaptırma, protez tırnak, kalıcı makyaj gibi güzelliğe dair bir çok alan günümüzde kadınlar tarafından çok fazla talep görüyor. Buna bağlı olarak ta bu işe ilgi duyanlar güzellik uzmanı olmak için eğitimler alıyor. Fethiye’de güzellik uzmanlığı eğitimi veren Gözde Yakut Güzellik Uzmanlığı eğitimleri büyük ilgi görüyor.

Diz Ağrıları Hayatınızı Kısıtlamasın

Diz ağrısı günlük hayatta hemen herkesin yaşadığı sorunların arasında yer alıyor. Oturuş pozisyonunun yanlışlığı, dizin yanlış kullanılması gibi masum nedenlerin yanında kireçlenme (kıkırdak aşınması), travma, eklem iltihaplanması ya da romatizmal hastalıklar da diz ağrılarına neden olabiliyor. Sosyal aktiviteleri kısıtlayan diz ağrılarından kurtularak hareketlerin özgürleşebilmesi için; hayat tarzının düzenlenmesi, diz çevresindeki kasların güçlendirilmesi, ilaç tedavisi gibi yöntemler uygulanabilirken, daha ciddi sorunlarda cerrahi müdahaleler gerekebiliyor. Bu alanda robotik protez cerrahisi hasta konforunu artıran bir yöntem olarak öne çıkıyor. Memorial Şişli Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Olcay Güler, diz ağrıları ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

"Kök Hücre Tedavisi ile İngiliz hasta sağlığına kavuştu"

Kalça ağrısı şikayetiyle Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’ne başvuran 58 yaşındaki İngiliz hastaya yapılan tetkikler sonucunda kalça kireçlenmesi teşhisi konuldu. Yaşının genç olması ve daha konforlu 5-6 yıl geçirmesini sağlamak amacıyla kalça protezi yerine kök hücre nakli yapıldı.

Diş protez havalandırma işi yaptırılacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de Yer Alan İlana Göre, Aydın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Diş Protez Havalandırma Yapım İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir